BASKETBALL CH. LEAGUE

Γιατράς: "Να μειωθούν οι ξένοι για το καλό του ελληνικού μπάσκετ"

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την επιθυμία του να μειωθούν οι ξένοι για το καλό του ελληνικού μπάσκετ εξέφρασε μετά τον θρίαμβο επί της Τενερίφης ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, Μάκης Γιατράς.

Περήφανος για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Προμηθέα δήλωσε ο Μάκης Γιατράς μετά την αναμέτρηση με την Τενερίφη για το TOP16 του Basketball Champions League. O προπονητής της ομάδας της Πάτρας έδωσε αρκετά ενδιαφέρουσες ατάκες στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ενώ δεν δίστασε να εξηγήσει για ποιον λόγο εκείνος και ο σύλλογος στον οποίο εργάζεται θα στήριζαν ενδεχόμενη μείωση των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Προμηθέα:

" Συγχαρητήρια στην ομάδα. Κάναμε καταπληκτική εμφάνιση. Είχαμε κάποιες απουσίες βασικών παικτών, αλλά όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους. Παλέψαμε κάθε κατοχή και κάναμε μια μεγάλη νίκη, τη μεγαλύτερη που έχει κάνει έως τώρα ο Προμηθέας. Ευχαριστώ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, μας υποστήριξε και μας έδωσε ενέργεια για να πιστέψουμε στη νίκη. Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε φέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σκορ πρόκρισης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δούμε το ματς της Τενερίφης, να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας με συγκέντρωση. Η Τενερίφη είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα που κατέκτησε τη διοργάνωση και παίζει στην ισπανική λίγκα. Έχει μεγάλο ρόστερ, ενώ εμείς έχουμε δίψα και θέλουμε να διακριθούμε.Δεν νομίζω πως υπάρχει φαβορί, 50-50 είναι ακόμη.

Περιορίσαμε την close-out επίθεσή τους στο 99%. Είχαμε πολύ σημαντικές απουσίες. Είχαμε πλάνο, αλλά ξαναλέω παίζουμε με μια εξαιρετική ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή. Περήφανος νιώθω, όχι χαρούμενος. Χάσαμε στην ΑΕΚ, αλλά χάσαμε και τους παίκτες. Ο Λίποβι έπαιξε χωρίς προπόνηση. Φέτος η ποιότητα των ομάδων είναι υψηλή και γι' αυτό αισθάνομαι περήφανος. Τα παιδιά έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν. Είναι διεθνείς, θέλουν να δείξουν τι μπορούν να κάνουμε. Αυτά τα παιδιά τα πιστεύουμε και εκείνα μας δικαιώνουν στο γήπεδο.

Όταν ανακοινώθηκα πέρυσι το καλοκαίρι ως προπονητής, είχα δώσει το πλάνο της ομάδας. Τα έλεγα από τότε. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα κάνω παρέλαση, αλλά έβγαλα όλες τις γιορτές μαζί. Η δουλειά του προπονητή είναι πολύ δύσκολη. Δείτε τι είχα πει, όταν είπα ότι στόχος μας είναι να χτίσουμε ελληνικό κορμό και αυτό δεν είναι ρατσιστικό. Προς Θεού. Οι ξένοι μας βλέπετε πως παίζουν, ο Έλις και ο Μπράουν. Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, μακάρι να μειωθούν οι ξένοι. Είμαστε οι πρώτοι που θα το υποστηρίξουμε".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ