BASKETBALL CH. LEAGUE

Final Four Basketball Champions League: 5 στοιχεία που πρέπει να ξέρεις

Final Four Basketball Champions League: 5 στοιχεία που πρέπει να ξέρεις

Η Τενερίφη, η Βίρτους Μπολόνια, η Μπάμπεργκ και η Αντβέρπ θα διεκδικήσουν στις 3 και 5 Μαΐου το τρόπαιο στο Final Four του Basketball Champions League. Διαβάστε 5+5 στοιχεία για τους αυριανούς ημιτελικούς.

Η ώρα της στέψης πλησιάζει για τη νέα "βασίλισσα" του Basketball Champions League . Την προσεχή Κυριακή (5/5) θα μάθουμε την διάδοχο της ΑΕΚ στον θρόνο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της FIBA, με τις Τενερίφη, Βίρτους Μπολόνια, Μπάμπεργκ και Αντβέρπ να διεκδικούν το τρόπαιο στο Final Four που θα διοργανωθεί στις 3 και 5 Μαΐου στην Αμβέρσα.

Μία ημέρα λοιπόν πριν από την διεξαγωγή των δύο ημιτελικών (Βίρτους Μπολόνια - Μπάμπεργκ στις 19:30 και Τενερίφη - Αντβέρπ στις 22:15), το BCL παρουσίασε μερικά στατιστικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο καθένας για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το Sport24.gr ξεχώρισε πέντε για κάθε ημιτελικό του Final Four.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

  1. Αυτή θα είναι η 19η μάχη μεταξύ μιας ιταλικής και μιας γερμανικής ομάδας στην ιστορία του BCL. Το σκορ έως τώρα είναι 10-8 υπέρ των ιταλικών ομάδων. Η Βίρτους Μπολόνια επικράτησε και στα δύο ματς που έπαιξε με γερμανικές ομάδες στο BCL αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Η Μπάμπεργκ δεν έχει παίξει φέτος με ιταλική ομάδα στο BCL.
  2. Η Βίρτους Μπολόνια έκανε μόλις 8,7 λάθη κατά μέσο όρο και δεχόταν 8,2 πόντους από αυτά στην κανονική περίοδο. Έτσι, έχει την καλύτερη (χαμηλότερη δηλαδή) επίδοση στις δύο κατηγορίες μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL της σεζόν 2018/19.
  3. Η Μπάμπεργκ πετυχαίνει 19,4 βολές ανά ματς, τις περισσότερες μεταξύ όλων των ομάδων του BCL αυτή τη σεζόν. Έχει ευστοχήσει στο 82,2% των βολών της, αριθμός που συνιστά το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή μεταξύ όλων των ομάδων της διοργάνωσης φέτος.
  4. Ο Κέβιν Πάντερ της Βίρτους Μπολόνια έχει σκοράρει 659 πόντους συνολικά, τους περισσότερους μεταξύ όλων των παικτών στην ιστορία του BCL. Έχει βάλει κατά μέσο όρο 15,1 πόντους ανά ματς στο BCL της σεζόν 2018/19, τους περισσότερους μεταξύ όλων των παικτών της Βίρτους Μπολόνια.
  5. Ο Ταϊρίς Ράις της Μπάμπεργκ έχει βάλει 20+ πόντους σε οκτώ διαφορετικά ματς στο BCL της σεζόν 2018/19. Ουδείς άλλος παίκτης έχει περισσότερες τέτοιες επιδόσεις κατά την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η Μπάμπεργκ επικράτησε σε έξι από αυτά τα οκτώ παιχνίδια στα οποία ο Ράις σκόραρε 20+ πόντους.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ - ΑΝΤΒΕΡΠ

  1. Αυτή θα είναι η έβδομη μάχη ανάμεσα σε μια ισπανική και μια βελγική ομάδα στην ιστορία του BCL, με τις ομάδες από την Ισπανία να μετρούν τρεις νίκες στην έδρα τους, αλλά να έχουν ηττηθεί σε όλους τους αγώνες στο Βέλγιο. Η Τενερίφη έχει παίξει δύο φορές απέναντι σε ομάδες από το Βέλγιο στο BCL. Σε όλες επικράτησε στην έδρα της και ηττήθηκε εκτός. Η Αντβέρπ έχει αναμετρηθεί τέσσερις φορές με ισπανικές ομάδες στην ιστορία του BCL και μετράει δύο νίκες εντός και δύο ήττες εκτός έδρας.
  2. Η Τενερίφη ηττήθηκε στα τελευταία δύο ματς μακριά από το σπίτι της στο BCL, αλλά είχε 14 νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια μακριά από την Ισπανία, επίδοση που αποτελεί το μεγαλύτερο εκτός έδρας σερί για μια ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.
  3. Η Τενερίφη έχει νικήσει σε 32 από τα 33 ματς που έχει βάλει 75+ πόντους στην ιστορία του BCL. Παράλληλα, η ισπανική ομάδα δέχεται φέτος μόνο 67,2 πόντους ανά αγώνα, τους λιγότερους μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL αυτής της σεζόν. Η Τενερίφη έχει αναγκάσει επίσης τους αντιπάλους της να ευστοχήσουν μόνο στο 39,3% των προσπαθειών τους, αριθμός που επίσης αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό στο BCL για τη σεζόν 2018/19.
  4. Η Αντβέρπ έχει νικήσει στα τελευταία δύο ματς της στη διοργάνωση, αλλά δεν έχει καταφέρει ποτέ να σημειώσει τρεις σερί νίκες στον θεσμό. Έχει νικήσει επίσης στα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια της στο BCL. Μόνο η Μούρθια έχει νικήσει περισσότερα σερί παιχνίδια στην έδρα της στο BCL αυτής της σεζόν (8).
  5. Η Αντβέρπ έχει επικρατήσει σε επτά από τα οκτώ παιχνίδια στα οποία έχει δεχθεί λιγότερους από 75 πόντους στο BCL αυτής της σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ