BASKETBALL CH. LEAGUE

Επίσημο: Το BCL ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Final Eight τον Σεπτέμβριο

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÂÏÍÍÇ (ÖÙÔÑÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÂÏÍÍÇ (ÖÙÔÑÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η FIBA ανακοίνωσε πως η σεζόν στο Basketball Champions League θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου, μέσα από τη διαδικασία του Final Eight.

Η FIBA ανακοίνωσε τροποποίηση στον τρόπο διεξαγωγής του Basketball Champions League για τη φετινή περίοδο (λόγω του κορονοϊού), με τον τίτλο να κρίνεται... την επόμενη σεζόν. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να διεκδικήσουν το τρόπαιο οκτώ ομάδες τον Σεπτέμβριο, μέσα από τη διαδικασία του Final Eight, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ των ομάδων που βρίσκονται ήδη στους "8".

Πριν από αυτό βέβαια θα γίνουν δύο ακόμη αγώνες, σαν... προκριματικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εικόνα της οκτάδας αφού δύο από τα ζευγάρια δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν πριν διακοπεί η διοργάνωση λόγω του κορονοϊού (Τενερίφη - Οστάνδη & Ντιζόν - Νίζνι).

Πρόκειται για μία πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι από τον Μάκη Αγγελόπουλο τις προηγούμενες ημέρες, δεδομένου ότι η Ένωση ήταν μεταξύ αυτών που είχαν προκριθεί με "σκούπα" από τη φάση των "16" της διοργάνωσης.

Στην πράξη, η FIBA αποφάσισε πως η σεζόν θα τελειώσει, έστω κι αν οι αγώνες της φετινής διοργάνωσης διεξαχθούν την επόμενη. Από την άλλη, όσες ομάδες βρεθούν σε θέση να διεκδικούν το τρόπαιο θα είναι διαφορετικές σε σχέση με φέτος, θα διαφέρουν από τα σύνολα που κέρδισαν τις προηγούενες εβδομάδες το εισιτήριο για τους "8" του Basketball Champions League (ενδεχομένως με άλλο προπονητή κιόλας). Κι αυτό -αναπόφευκτα- γιατί θα προκύψουν αλλαγές στα ρόστερ στη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε και "χτίζονται" οι ομάδες. Όπερ και σημαίνει πως δεν έχει σημασία ποια ήταν φέτος τα φαβορί, όπως επίσης ποια ομάδα είχε το πιο αδύναμο ρόστερ.

Θυμίζουμε ότι στους "8" του Basketball Champions League βρίσκονται ήδη οι: ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ, ενώ τα δύο τελευταία εισιτήρια θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη κι εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ