BASKETBALL CH. LEAGUE

Διπλή νίκη για τον ΠΑΟΚ υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη

Διπλή νίκη για τον ΠΑΟΚ υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη

Ο Δικέφαλος νίκησε με 85-66 την πολωνική Ρόζα Ράντομ, κάλυψε την διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα και έμεινε ζωντανός στην μάχη για της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Κόσμος πολύς δεν υπήρχε στο Παλατάκι, η παρουσία όμως του Ιβάν Σαββίδη έφτανε και περίσσευε για να μην μοιάζει άδειο το γήπεδο... Το αφεντικό της ΠΑΕ κάθισε δίπλα στον Μπάνε Πρέλεβιτς και έστειλε το δικό ξεχωριστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν τα πάντα για τον ικανοποιήσουν απόλυτα. Ο Δικέφαλος νίκησε με το εντυπωσιακό 85-66 την πολωνική Ρόζα Ρόντομ, κάλυψε και τη διαφορά της ήττα του πρώτου αγώνα (είχε χάσει με 9) και έμεινε ζωντανός στην μάχη για της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Ηταν ίσως η καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, που είδε τον Τζόρνταν Σάιμπερτ να αρχίζει εντυπωσιακά και τους υπόλοιπους να τελειώνουν τη δουλειά.

MVP

Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ άρχισε το ματς με 4 στα 4 τρίποντα και όλα πήραν το δρόμο τους... Δεν σταμάτησε εκεί, βέβαια. Είχε συνολικά 22 πόντους με 4/4 βολές, 3/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα, πήρε 4 ριμπάουντ, έκανε 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ έφτασε στο 24 στην αξιολόγηση. Δικαιωματικά πήρε τον τίτλο του κορυφαίου στην αναμέτρηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Γκάρι Μπελ έμοιαζε να παλεύει μόνος εναντίον όλων... Αν δεν ήταν ο Αμερικανός της Ρόζα Ράντομ, ο ΠΑΟΚ θα είχε νικήσει ακόμα πιο εύκολα. Ο γκαρντ της πολωνικής ομάδας είχε 25 πόντους με 3/5 βολές, 2/8 δίποντα, 6/7 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ, αλλά δεν είχε άξιους συμπαραστάτες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο πρώτο δεκάλεπτο άρχισαν και τελείωσαν όλα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και εκεί ουσιαστικά κρίθηκαν όλα. Το 32-15 στην πρώτη περίοδο βοήθησε τον Δικέφαλο να πετύχει μια άνετη νίκη, κάτι που το χρειαζόταν μετά από τις συνεχόμενες ήττες και τις μέτριες εμφανίσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξ αρχής αποφασισμένος να "καθαρίσει" το ματς. Και το έκανε. Με τον ασταμάτητο Σάιμπερτ να έχει 4/4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο έβαλε τις βάσεις για μια εύκολη βραδιά. Το 32-15 ήταν προϊόν κυρίως της ευστοχίας από μακριά, αλλά και της ενέργειας που έδωσαν οι παίκτες του Δικεφάλου στην άμυνα.

Ο Μπράιαντ έκανε το 35-15 στην εκκίνησης της δεύτερης περιόδου ο Χρυσικόπουλος το 38-18 στο 12, με τον ΠΑΟΚ να μετράει 7/9 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο. H Ρόζα Ράντομ προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 40-24 με τον Μπογιανόφκσι αλλά οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν να πέσει κι άλλο η διαφορά και κάπως έτσι γράφτηκε το 47-31 του ημιχρόνου.

Οι Πολωνοί μείωσαν τους 8 (51-43) στο 25' με τον Μπελ να κάνει ζημιά και να φτάνει στους 19 πόντους! Ο Σάιμπερτ και ο Μπράιαντ κράτησαν όμως τον ΠΑΟΚ στο τιμόνι, έκαναν το 59-45 στο 28'. Εν τέλει Μπελ και Κάλαχαν έκαναν το 63-52 στο 30' και έδειξαν ικανοί να απειλήσουν στην τελευταία περίοδο.

Κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ έλεγξε απόλυτα την κατάσταση χάρη κυρίως στην άμυνά του, ο Χρυσικόπουλος και ο Γλυνιαδάκης έκαναν εξαιρετική δουλειά, το σκορ έγινε 81-65 στο 38', για να ολοκληρωθεί το ματς με τη διαφορά στους 19 (85-66).

Δεκάλεπτα: 32-15, 47-31, 63-52, 85-66.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 10 (1), Κόνιαρης 2, Τσόχλας 5 (1), Τέιλορ 5 (1), Μιλιένοβιτς 8, Γλυνιαδάκης 9, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 22 (4), Καμάρας, Μπράιαντ 9 (1), Πέινερς 4, Κλάντον 11.

Ρόζα Ράντομ (Καμίνσκι): Κάλαχαν 11 (1), Βίτκα 2, Μπογιανόφσκι 1, Μπελ 25 (6), Ζισκόφσκι 9, Σοκολόφσκι 9, Ανταμς, Μπόναρεκ, Τζάκσον 9.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ