BASKETBALL CH. LEAGUE

Champions League: Ευχαριστημένοι με το Final 8 οι πρόεδροι των ισπανικών ομάδων

Champions League: Ευχαριστημένοι με το Final 8 οι πρόεδροι των ισπανικών ομάδων

Ικανοποιημένοι με την απόφαση της FIBA να μεταφέρει το φινάλε της σεζόν το φθινόπωρο ώστε να αναδειχθεί πρωταθλητής μέσω Final 8 δήλωσαν οι πρόεδροι των τριών ισπανικών ομάδων που συνεχίζουν στο Basketball Champions League.

Η απόφαση της FIBA να μεταφέρει το φινάλε της σεζόν το φθινόπωρο και αντί για Final Four να διοργανώσει Final 8 πιθανότατα στο Ισραήλ, προκάλεσε συζητήσεις ανά την Ευρώπη. Υπήρξαν άνθρωποι που υποστήριξαν αυτή την κίνηση, υπήρξαν και κάποιοι που δεν την θεώρησαν ιδανική, σίγουρα όμως οι παράγοντες των τριών ισπανικών ομάδων που έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά είναι ευχαριστημένοι από την εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Τενερίφης, Φέλιξ Σάντσο, είπε στην El Correo πως: " Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι είναι κάτι για το οποίο πάλεψα προσωπικά. Η φετινή σεζόν έπρεπε να τελειώσει. Προτείναμε τη διεξαγωγή ενός Final 8 σε μια ημερομηνία που θα ήταν κατάλληλη για όλους. Μίλησα με τον Πατρίκ Κομνηνό και μου θύμισε ότι πέρυσι, όταν συναντηθήκαμε στη Μαδρίτη για να αιτηθούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση, του είχα αναφέρει την ελπίδα μου να παίξουμε στο Final Four".

Ο Φέλιξ Ερνάντες, πρόεδρος της Τενερίφης, είπε στην El Dia πως: " Το BCL δεν ήθελε να ακυρώσει τη σεζόν. Το μοναδικό πρόβλημα είναι οι ημερομηνίες, πρέπει να προσαρμοστούν με την ACB. Μακάρι όντως να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο πρόβλημα, διότι θα σημαίνει ότι ξεπεράσαμε την παμνδημία με τον κορονοϊό".

Ο πρόεδρος της Σαραγόσα, Ρεϊνάλντο Μπενίτο, είπε στην El Heraldo πως: " Η απόφαση του BCL είνα πολύ θετική για εμάς γιατί ανέκαθεν λέγαμε ότι πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν. Η μετακίνηση των αγώνων τον Οκτώβριο δημιουργεί προβλήματα σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά η ομάδα μου θα παραμείνει ισχυρός διεκδικητής του τίτλου κι ας είναι ο δρόμος πιο δύσκολος".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ