BASKETBALL CH. LEAGUE

Champions League... επιπέδου EuroLeague

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο νικητής της EuroLeague θα κερδίσει ακριβώς το ίδιο ποσό με τον νικητή του Champions League! Διαβάστε αναλυτικά τη σύγκριση των κερδών στις δύο διοργανώσεις σε επίπεδο "στόχων".

Η EuroLeague θεωρείται -και είναι- η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο εκτός ΝΒΑ. Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες αγωνίζονται εκεί. Σε επίπεδο "στόχων", πάντως, φέτος θα πληρώσει τον πρωταθλητή του ακριβώς όσο και το Basketball Champions League.

Η ομάδα που θα κατακτήσει την EuroLeague τη σεζόν 2017-18 θα βάλει στο ταμείο της το ίδιο ποσό που θα κερδίσει και αυτή που σηκώσει το τρόπαιο στο Basketball Champions League, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται βέβαια τα χρήματα που κερδίζει κάθε ομάδα στην EuroLeague από τις νίκες που κάνει κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου (37.000 ευρώ) και των playoffs (70.000 ευρώ). Και αυτό είναι το μεγάλο "συν" στην προκειμένη περίπτωση για τις ομάδες που συμμετέχουν στην EuroLeague.

Τι γίνεται όμως με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από την 2η έως την 4η του Final Four της Euroleague; Αυτές θα κερδίσουν παραπάνω από τις αντίστοιχες του Champions League. Άλλες πολύ παραπάνω και άλλες ελάχιστα... Συγκεκριμένα, η φιναλίστ του Final Four της EuroLeague θα λάβει 500.000 ευρώ, δηλαδή 100.000 παραπάνω από την αντίστοιχη του Champions League.

Η ίδια είναι η διαφορά και του ποσού που θα λάβει η νικήτρια του μικρού τελικού της Euroleague (300.000) με την αντίστοιχη του Champions League (200.000). Όσον αφορά στην τέταρτη ομάδα του Final Four της EuroLeague, αυτή θα κερδίσει 150.000 ευρώ, δηλαδή μόνο 10.000 παραπάνω από την τέταρτη του Champions League.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ