BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Ρίτας Βίλνιους και Νταρουσάφακα εξήγησαν γιατί επέλεξαν τη FIBA

BCL: Ρίτας Βίλνιους και Νταρουσάφακα εξήγησαν γιατί επέλεξαν τη FIBA

Η Ρίτας Βίλνιους και η Νταρουσάφακα τοποθετήθηκαν για τον λόγο της επιλογής τους να αφήσουν το EuroCup για χάρη του Basketball Champions League.

Το Basketball Champions League πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα στο EuroCup με την "απόκτηση" της Ρίτας Βίλνιους, της Νταρουσάφακα και της Μπιλμπάο για τα επόμενα χρόνια. Είναι ξεκάθαρο πως η FIBA θέλει να χτυπήσει στα ίσα τη διοργάνωση της EuroLeague Basketball και, όπως φαίνεται, είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει κάτι τέτοιο.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της "προσάρτησης" των τριών ομάδων, ήρθαν οι πρώτες επίσημες τοποθετήσεις από τη Ρίτας Βίλνιους και την Νταρουσάφακα. Ο πρόεδρος της λιθουανικής ομάδας, Αντόμας Μπουσίνκας, εξήγησε πως "η μετάβαση στο FIBA ​​Champions League δεν είναι ένα βήμα προς τα πίσω - είναι μια υπεύθυνα σταθμισμένη απόφαση στη διαδικασία που βρίσκεται η ομάδα, επιτυγχάνοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο - να παίξουμε με τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης. Η FIBA ​​παρέχει στον οργανισμό μία οικονομική σταθερότητα και την ευκαιρία να εργαστεί προς την κατεύθυνση που ήταν εξ αρχής η προτεραιότητά μας- την εκπαίδευση και παραγωγή νέων παικτών. Δεν είναι στόχος μας να αποδεχθούμε έναν δευτερεύοντα ρόλο, οπότε έπρεπε να επιλέξουμε μια πιο περίπλοκη αλλά μακροπρόθεσμη διαδικασία που θα ενίσχυε τη μεταρρύθμιση της οργάνωσής μας. Πιστεύω ότι η οικογένεια της Ρίτας θα αποδεχθεί αυτήν την απόφαση και το κλαμπ θα πείσει όσους την αμφισβητούν με τα αποτελέσματά της, τα οποία σίγουρα θα έρθουν όταν όλοι συνεργαστούν".

Ενώ, ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Ρονάλντας Γιαρούτις, σχολίασε: "Θα έχει ενδιαφέρον να λάβουμε μέρος σε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Η σταθερή οικονομική πλευρά, ο σεβασμός στο αθλητικό κριτήριο, τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια, οι επενδύσεις στο τηλεοπτικό προϊόν, η προσοχή που δίνεται σε κάθε ομάδα είναι πολύ θετικά στοιχεία. Το BCL και οι εγγυήσεις που δίνει, δείχνουν πολλά για τις φιλοδοξίες της FIBA, η οποία είναι πολύ σημαντική Αρχή στο σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύ περισσότερο τώρα, λόγω της πανδημίας, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού".

Από την πλευρά της, η Νταρουσάφακα τοποθετήθηκε επίσημα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, στην οποία αναφέρεται: "Η Νταρουσάφακα, ένα κλαμπ που υπηρετεί την ανάπτυξη του τούρκικου αθλητισμού για 106 χρόνια έχοντας ως αρχή το σεβασμό της ίσης ευκαιρίας στον Αθλητισμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με το BCL. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρόκειται για την αρχή μιας πολύ σημαντικής αλλαγής στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Καταλήξαμε σε μια συμφωνία και για τα επόμενα 3+2 χρόνια θα αγωνιζόμαστε στο Basketball Champions League, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την FIBA, την οποία έχουμε αξιολογήσει με τον πιο λεπτομερή τρόπο εδώ και πολύ καιρό.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα γράψουμε το όνομα της Νταρουσάφακα στην κορυφή της διοργάνωσης και είμαστε ενθουσιασμένοι όσο και χαρούμενοι, που θα έχουμε όλους τους οπαδούς μας κοντά μας στη μάχη για διάκριση στο FIBA ​​Basketball Champions League, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς υψηλού επιπέδου μπάσκετ στην Ευρώπη. Οι αθλητές μας και η διοίκησή μας, θα είμαστε συνολικά και πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του Fair Pay. Kαλούμε όλους τους οπαδούς μας να υποστηρίξουν την ομάδα μας στο Basketball Champions League".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ