BASKETBALL CH. LEAGUE

Basketball Champions League: Ώρα στέψης στην Αμβέρσα

Basketball Champions League: Ώρα στέψης στην Αμβέρσα

Η Βίρτους Μπολόνια και η Τενερίφη θα διεκδικήσουν τον τίτλο του 3ου Basketball Champions League στον τελικό του Final Four (5/5, 19:00) που διεξάγεται στην Αμβέρσα.

Για πρώτη φορά στην τριετή ιστορία του Basketball Champions League ο τίτλος δεν θα πάει στην διοργανώτρια του Final Four. Μπορεί να πάει όμως στα χέρια μιας όμως που τον έχει κατακτήσει ξανά, την Τενερίφη, ο οποία καλείται απόψε να γράψει ιστορία στην Αμβέρσα. Εμπόδιο στο δρόμο της θα είναι η Βίρτους Μπολόνια, στον αποψινό τελικό του BCL (5/5, 19:00) που φιλοξενεί το υπερσύγχρονο 18.500 θέσεων Sportpaleis.

Η Βίρτους νίκησε εύκολα την Μπάμπεργκ 67-50 στον πρώτο ημιτελικό του Final Four και έφτασε μέχρι τον τελικό έχοντας προηγουμένως πετάξει εκτός συνέχειας δύο γαλλικές ομάδες στα playoffs, την Λε Μαν και την Ναντέρ. Πρόκειται για μία ομάδα που σκοράρει πολύ (σε 13 από τους 19 φετινούς αγώνες της έβαλε πάνω από 80 πόντους), έχει στον πάγκο της τον γνώριμο μας από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό, Σάσα Τζόρτζεβιτς, καθώς και τρεις παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα, τους Ντέγιαν Κράβιτς, Κέβιν Πάντερ και Γιανίκ Μορέιρα, με όλους να έχουν σημαντικό ρόλο στο rotation. Η Βίρτους διαθέτει επίσης στο ρόστερ της και έναν πρώην ΝΒΑερ, τον Μάριο Τσάλμερς.

Basketball Champions League: Ώρα στέψης στην Αμβέρσα

Η Τενερίφη, από την άλλη, νίκησε στον ημιτελικό την γηπεδούχο Αντβέρπ 70-54 έχει η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην τριετή πορεία του BCL, καθώς το 2017 κατέκτησε τον τίτλο (στο σπίτι της) και φέτος το διεκδικεί εκ νέου. Οι Κόλτον Άιβερσον, Τιμ Αμπρομάιτις είναι οι πρώτοι σκόρερς σε μία ομάδα που παίρνει 7 έως 11 πόντους ανά αγώνα από οκτώ διαφορετικούς παίκτες, βασίζεται όσο καμία στο μακρινό σουτ (βάζει 10,1 τρίποντα κατά μέσο όρο και σουτάρει 27), πάνω όμως παίζει άμυνα. Μόνο έξι ομάδες έχουν καταφέρει να βάλουν 70 ή περισσότερους πόντους φέτος στην ομάδα του Τσους Βιντορέτα: η Βόννη (92), η Βενέτσια (80), η Χολόν (77), ο ΠΑΟΚ (77), η Χάποελ Ιερουσαλήμ (75) και η Οπάβα (70).

Το πρόγραμμα της ημέρας:

ΘΕΣΕΙΣ 3-4

Μπάμπεργκ - Αντβέρπ (16:00)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Βίρτους Μπολόνια - Τενερίφη (19:00)

Photo credits: championsleague.basketball

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ