ΜΠΑΣΚΕΤ

Basketball Champions League: Και η ACB μέτοχος της διοργάνωσης

Basketball Champions League: Και η ACB μέτοχος της διοργάνωσης

Η ισπανική λίγκα έγινε μέτοχος του Basket Champions League και την συμφωνία χαιρέτησαν ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης της FIBA, Πάρικ Κομνηνός και ο πρόεδρος της ACB, Αντόνιο Μάρτιν.

Σε μία πολύ σημαντική συμφωνία προχώρησε το Basketball Champions League , καθώς η ACB εντάχθηκε στην μετοχική του κοινοπραξία και το ντιλ του, γεγονός που αποδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική της διοργάνωσης της FIBA.

Το... ντιλ - το οποίο δείχνει την ανοδική πορεία της διοργάνωσης, καθώς η Liga Endesa είναι η καλύτερη λίγκα της Ευρώπης - επισημοποιήθηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνέλευσης του Basketball Champions League στο Στρασβούργο (11/12).

Η ACB έπειτα από την σχετική απόφαση πλαισιώνει πλέον ως μέλος του BCL τις υπόλοιπες 10 εγχώριες Λίγκες, που μαζί με την ULEB, κατέχουν το 50% της πρωτοπoριακής κοινοπραξίας που ιδρύθηκε μεταξύ της FIBA και των Ευρωπαϊκών Λιγκών το 2016.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει την ανάπτυξη του Basketball Champions League ως μία αληθινά πανευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου συμμετέχουν ομάδες από 30 χώρες. Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση αντανακλά τον βασικό στόχοτου BCL, που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός πλαισίου συνοχής, διαφάνειας και ενότητας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στηρίζοντας και προστατεύοντας παράλληλα τις εγχώριες εθνικές λίγκες.

Ο Αντόνιο Μαρτίν, πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που πλέον είναι ο πρόεδρος της ACB δεν έκρυψε πως "είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε ως μέτοχοι μία αναπτυσσόμενη διοργάνωση όπως το Basketball Champions League, μαζί με άλλες δέκα Λίγκες και την ULEB".

Επίσης, πρόσθεσε πως " οι ομάδες της Liga Endesa είχαν μία θαυμάσια παρουσία στη διοργάνωση, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στις τρεις σεζόν του Basketball Champions League".

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός από την πλευρά του τόνισε πως "είμαστε ευτυχείς να καλωσορίσουμε την Λίγκα ACB ως συμμέτοχό μας. Ως μία γνήσια μπασκετική χώρα, η Ισπανία είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη για εμάς, που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του Basketball Champions League, οι οποίες είναι η ευκαιρία στη συμμετοχή και η ευρωπαϊκή εκπροσώπηση. Μαζί με τις άλλες 10 ιδρυτικές Λίγκες όπως και την ULEB, η Ισπανική Λίγκα θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε και να αναπτύξουμε τη διοργάνωσή μας, ακόμα περισσότερο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ