BASKETBALL CH. LEAGUE

Αυτή είναι η Καρσίγιακα

Αυτή είναι η Καρσίγιακα

Πέρασε από περιπέτειες και... απαγόρευση μεταγραφών, αλλά ακόμα κι έτσι η Καρσίγιακα έδειξε την δύναμή της με την 2η θέση που κατέκτησε στον όμιλό της. Ο καλός ΠΑΟΚ πάντως έχει ελπίδες πρόκρισης.

Η φετινή σεζόν είναι ένα πραγματικό... τρενάκι του τρόμου για την Καρσίγιακα. Από την απαγόρευση μεταγραφών που της επιβλήθηκε μέσα στην σεζόν, μέχρι την τρελή πορεία στο Basketball Champions League και την... κάθετη πτώση στην Τουρκία (όπου βρίσκεται στην 12η θέση), τα σκαμπανεβάσματα είναι στην ημερήσια διάταξη για τους Τούρκους, τους οποίους θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην φάση των 16 του Basketball Champions League .

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς πάντως δεν έχει σκαμπανεβάσματα μόνο εκτός παρκέ, αλλά και εντός. Είναι μία ομάδα που ξεκινάει από την επίθεση και τελειώνει... στην επίθεση, αφού η άμυνα δεν αποτελεί ακριβώς προτεραιότητα. Αυτό ωστόσο ισχύει κυρίως επειδή ενίοτε οι παίκτες δεν έχουν κίνητρο λόγω των προβλημάτων εκτός γηπέδου, με τους παίκτες ενίοτε να επιλέγουν να τα δώσουν όλα στο Basketball Champions League, όπου και... φαίνονται περισσότερο.

ΑΥΤΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Η τετράδα των Τζαρόντ Τζόουνς (2.07 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ), Ντομινίκ Ουότερς (1.85 μέτρα, πόιντ γκαρντ), Ντι Τζέι Κένεντι (1.98 μέτρα, φόργουορντ) και Σκοτ Γουντ (1.98 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ) είναι αυτή που ξεχωρίζει στην ομάδα του Τριφούνοβιτς.

Αυτή είναι η Καρσίγιακα

Ο Τζόουνς (19.7 πόντοι και 6.4 ριμπάουντ ανά αγώνα) και ο Ντι Τζέι Κένετι (19.5 πόντοι και 9.1 ριμπάουντ ανά αγώνα) είναι αυτοί που έχουν την μερίδα του λέοντος στην επίθεση της ομάδας. Από κοντά ακολουθεί και ο άλλοτε “ερυθρόλευκος” Ουότερς (15.6 πόντοι και 7.1 ασίστ ανά αγώνα), με τον Γουντ (9.4 πόντοι με 48.8% στα τρίποντα) να ακολουθεί. Χρήσιμος πάντως είναι και ο Μάρκο Μπάνιτς (7.3 πόντοι), ο οποίος ήρθε στα μέσα της σεζόν και προσφέρει μία ακόμα λύση σε άμυνα και επίθεση στην ομάδα. Γενικώς οι Τούρκοι έχουν ισορροπία στο παιχνίδι τους, παίρνοντας λύσεις και από τον Μπερκ Ουργκουλού (8 πόντοι ανά αγώνα), ωστόσο γενικώς έχουν μικρό ροτέισον, αν και ελπίζουν αυτό να αλλάξει με την προσθήκη του Μπάιρον Άλεν.

ΟΣΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ... ΦΑΝΕ

Η Καρσίγιακα είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (85.1 πόντοι μέσο όρο) και την 6η χειρότερη άμυνα (82.9 πόντοι ανά αγώνα) στην διοργάνωση! Το γεγονός αυτό από μόνο του μάλλον λέει αρκετά για την φιλοσοφία της ομάδας του ΠΑΟΚ. Αυτό που έχει ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι αυτή της η παραγωγικότητα δεν είναι μόνο θέμα τέμπο, αλλά και τρομερής ευστοχίας της!

Αυτή είναι η Καρσίγιακα

Συγκεκριμένα, η Καρσίγιακα είναι η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό στα σουτ στην διοργάνωση με 53.5%, η πρώτη σε ποσοστό σε δίποντα με το εξωφρενικό 59.6%, η τέταρτη σε ποσοστό στα τρίποντα με 39.4% και η πρώτη σε ποσοστό στις βολές με 78.9%! Το γεγονός αυτό μάλιστα είναι που της δίνει την δυνατότητα να μην τρέχει πολύ, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι επιχειρεί μόλις 59.3 σουτ ανά αγώνα (6η χαμηλότερη επίδοση στην διοργάνωση)!

Με λίγα λόγια: Η Καρσίγιακα είναι μία ομάδα που μπορεί να σε... σκοτώσει αν αφαιρεθείς έστω και λίγο. Στην επίθεση στηρίζεται στους 4 Αμερικανούς της και γενικώς έχει εντάξει πολύ παιχνίδι ένας εναντίον ενός στην λογική της, αλλά και αρκετό Πικ εν Ρολ. Το γεγονός ότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει τη Μονακό στο Baskeball Champions League φέτος δείχνει και το πόσο καλή είναι στη μέρα της.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει δύσκολο έργο. Για να έχει ελπίδα πρέπει να παίξει “ξύλο” (εντός και εκτός εισαγωγικών), να πάει το παιχνίδι στην επαφή και να προσπαθήσει να αντέξει στα ξεσπάσματα των Τούρκων. Ο καλός ΠΑΟΚ όμως δεν έχει να φοβηθεί κάτι, αφού μπορεί όχι απλώς να κοιτάξει στα μάτια τον ισχυρό αντίπαλό του, αλλά και να πάρει την πρόκριση.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ