BASKETBALL CH. LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης του Άρη

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν στον όμιλο του Άρη μετά την ήττα από την Μπεσίκτας. Ποιες ισοβαθμίες θέλει και χρειάζεται και ποιος είναι ο μοναδικός αντίπαλος που πρέπει να αποφύγει με οποιοδήποτε κόστος.

Ο Άρης δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπεσίκτας. Γνώρισε την ήττα με 65-72 και είδε το ρεκόρ του να πέφτει στο 4-8. Παρά ωστόσο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου του, έχει αρκετές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League ως 4ος!

Το γεγονός αυτό βέβαια ισχύει με την προϋπόθεση ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα καταφέρει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια που της απομένουν μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων κόντρα σε Αβελίνο (εκτός έδρας) και Οστάνδη (εντός έδρας). Κι αυτό γιατί, αν τα καταφέρει, τότε θα υπερτερεί σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες κόντρα στους ανταγωνιστές του εκτός από την Βόννη, από την οποία ηττήθηκε δύο φορές.

Αρχικά, ιδού η εικόνα του ομίλου του Άρη αυτή τη στιγμή:

1. Νίμπουρκ 8-4

2. Μπεσίκτας 8-4

3. Ναντέρ 8-4

4. Ζιελονα Γκόρα 5-7

5. Αβελίνο 5-7

6. Οστάνδη 5-7

7. Βόννη 4-8

8. Άρης 4-8

Δεδομένου λοιπόν ότι οι Νίμπουρκ, Μπεσίκτας και Ναντέρ έχουν πρακτικά εξασφαλίσει την πρόκριση, για την 4η θέση θα “παλέψουν” ο Άρης, ο Ζιέλονα Γκόρα, η Αβελίνο, η Οστάνδη και η Βόννη.

Το Sport24.gr λοιπόν παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν για τον Άρη σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του για την 4η θέση του ομίλου:

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (5-7)

Το πρόγραμμα: Ναντέρ (εντός έδρας), Νίμπουρκ (εκτός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Ο Άρης επειδή έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων

Τι χρειάζεται ο Άρης: Ο Άρης θέλει να κάνει μία νίκη περισσότερη από την Πολωνική ομάδα προκειμένου να ισοβαθμίσει μαζί της.

ΑΒΕΛΙΝΟ (5-7)

Το πρόγραμμα: Άρης (εντός έδρας), Βόννη (εκτός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Αυτή τη στιγμή ο Άρης επειδή κέρδισε τον αγώνα του πρώτου γύρου.

Τι χρειάζεται ο Άρης: Να σημειώσει μία νίκη παραπάνω από την Αβελίνο και – ιδανικά – αυτή η νίκη να έρθει στην Ιταλία προκειμένου να έχει το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Αν ο Άρης ηττηθεί στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα, τότε θα βρεθεί δύο νίκες μακριά από τους Ιταλούς και δεν θα τους... προλαβαίνει.

ΟΣΤΑΝΔΗ (5-7)

Το πρόγραμμα: Νίμπουρκ (εντός έδρας), Άρης (εκτός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Αυτή τη στιγμή η Οστάνδη επειδή κέρδισε τον αγώνα του πρώτου γύρου (69-67). Αν όμως ο Άρης κερδίσει με διαφορά +3 πόντων τότε θα υπερτερεί αυτός.

Τι χρειάζεται ο Άρης: Να σημειώσει μία νίκη περισσότερη από τους Βέλγους και – φυσικά – να τους κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στο “Αλεξάνδρειο”, ιδανικά με διαφορά +3 πόντων.

ΒΟΝΝΗ (4-8)

Το πρόγραμμα: Μπεσίκτας (εκτός έδρας), Αβελίνο (εντός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Η Βόννη, επειδή έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες των δύο ομάδων.

Τι χρειάζεται ο Άρης: Ο Άρης χρειάζεται να σημειώσει μία νίκη περισσότερη από τους Γερμανούς προκειμένου να τους αποφύγει σε οποιαδήποτε ισοβαθμία.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ