BASKETBALL CH. LEAGUE

Aρβανίτης: "Θετικός ο Λάσκαρης, περιμένω την αντιπρότασή του"

Aρβανίτης: "Θετικός ο Λάσκαρης, περιμένω την αντιπρότασή του"
ΕUROKINISSI

Ο Λευτέρης Λάσκαρης μίλησε για την πρόταση που κατέθεσε στον Νίκο Λάσκαρη, ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις που πρόκειται να κάνει σε περίπτωση που η ΚΑΕ Άρης γυρίσει... σελίδα.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης συναντήθηκε την Τρίτη (23/1) με την πλευρά του Νίκου Λάσκαρη και μετέφερε την πρότασή του για τον Αρη και πλέον αναμένει την απάντηση του μεγαλομετόχου της "κίτρινη" ΚΑΕ. Ο πρώην παράγοντας του Άρη μίλησε για την πρωτοβουλία του, ενώ εμφανίστηκε ενωτικός, καθώς οι συνθήκες για την ομάδα του είναι ήδη δύσκολες.

"Πρότεινα ότι καλό θα είναι να γίνει μία νέα διοίκηση από Αρειανούς παράγοντες. Να βγει εντελώς από τη νέα διοίκηση η οικογένεια Λάσκαρη. Να γίνει μία διοίκηση που θα αποφασίζει για τα πάντα και να έχει την ευθύνη για ό,τι ασχοληθεί και να έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το άνοιγμα της τρέχουσα σεζόν συν κάποια πράγματα που θα προκύψουν μετά από αποφάσεις. Η νέα διοίκηση θα βάλει ένα σεβαστό ποσό, όχι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει να γίνουν δράσεις με το εμπορικό τμήμα, σωστή οικονομική διαχείριση. Αξιοποίηση του Νίκου Γκάλη, ο οποίος μας λείπει τα τελευταία χρονιά. Πρότεινα όλα αυτά που πρέπει να κάνει μία Ανώνυμη Εταιρία για να έχει λεφτά στο ταμείο της", δήλωσε αρχικά στον "Arena fm 89,4":ο Λευτέρης Αρβανίτης για την πρόταση που έκανε στον Νίκο Λασκαρή, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Με όλα αυτά θα ήθελα τα μέλη της διοίκησης σε περίπτωση εξεύρεσης νέου συμπαίκτη, να μπορούμε να συζητήσουμε μαζί του. Και αυτό θα γινόταν με ένα ανέγκλητο πληρεξούσιο σε ό,τι αφορά την διαχείριση των μετοχών. Σε αυτό το κομμάτι υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά του κ. Λάσκαρη και αναμένω την απόφασή του για τα ζητήματα που βάλαμε εκείνη τη στιγμή. Ήταν ξεκάθαρο, τίμιο, αυτό μπορώ να κάνω τώρα για τον Άρη. Πιστεύω στον Άρη, στην δυναμική του, στις δυνατότητές του, κι ελπίζω ο Θεός να μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε. Όπως το κάναμε το 2012. Ελπίζω να βγούμε από το αδιέξοδο".

Όσον αφορά το πώς αποδέχθηκε ο Νίκος Λάσκαρης, όσα του πρότεινε είπε: "Πρέπει να πω ότι ήταν θετικός και δεκτικός σε ό,τι συζητήσαμε χθες. Κι εγώ και ο κ. Παπακυριάκης και η κ. Ευσεβίου τονίσαμε ότι πρέπει να παρθεί άμεσα μία απόφαση. Για σήμερα για παράδειγμα να γίνουν πράγματα, να παρθούν αποφάσεις, γιατί η ομάδα έχει ανάγκη από διοίκηση, από μεγάλες αποφάσεις, από χρήματα, από συσπείρωση γιατί βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτό το κατάλαβαν και είπαμε ότι μέσα στην ημέρα θα έχουν τελική απόφαση και μετά αναμένουμε την απόφαση του μεγαλομετόχου",

Επίσης, ο Λευτέρης Αρβανίτης παρατήρησε πως " ο κ. Λάσκαρης ήταν θετικός. Διαφώνησε στο θέμα του πληρεξουσίου. Περιμένω αντιπρόταση, γιατί από εχθές δεν έχουμε ξαναμιλήσει".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης στον "Arena fm 89,4":

Για την εμπλοκή του με τα διοικητικά του Άρη πέντε χρόνια μετά: "Δεν είναι θέμα κουράγιου. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για την χώρα στο θέμα της οικονομίας τώρα σε σχέση με το 2012. Είμαι εξαναγκασμένος να κάνω μία προσπάθεια για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει".

Για τους λόγους που θέλει να εμπλακεί ξανά στα διοικητικά της ΚΑΕ: "Ο πρώτος είναι ότι το 2012 παλέψαμε πάρα πολύ, όχι μόνο εγώ, αλλά όλος ο λαός του Άρη και βοηθήσαμε την ομάδα να σωθεί από το χείλους του γκρεμού. Είχαμε κοντά στα 6. εκ ευρώ χρέη, έξι bans από την FIBA και χρέη που έτρεχαν εκείνη την χρονιά. Όλοι μαζί τότε, καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα με εμένα μπροστάρη. Το 2015 η ομάδα ήταν ζορισμένη, αλλά σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει ξανά τώρα να σώσουμε την ομάδα. Έχω ευθύνη προσωπική για τα χρέη, και πρέπει να βρω λύση. Και ο τρίτος λόγος είναι η αγάπη μου για την ομάδα. Ο Άρης πρέπει να πρωταγωνιστεί και να κάνει όσα ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει το τμήμα μπάσκετ του Άρη που είναι η ναυαρχίδα του συλλόγου με τους τίτλους που έχει κατακτήσει".

Για τους λόγους που παραιτήθηκε από την διοίκηση Λάσκαρη: "Είχαμε διαφωνίες το καλοκαίρι, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο, σε ό,τι έχει να κάνει με την διαχείριση των εσόδων της ομάδας. Είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε το μπάτζετ μας από τα έσοδα της ομάδας μας. Είχαμε έλλειμμα, το ανέφερε πολλές φορές, δεν εισακούστηκα και θέλησα να παραιτηθώ, γιατί δεν ήθελα να νομιμοποιώ με την παρουσία μου επιζήμιες πρακτικές για τον σύλλογο. Ο κυριότερος λόγος παραίτησής μου ήταν ο οικονομικός, επειδή έβλεπα τα χρέη να συσσωρεύονται".

Για το αν περίμενε να φτάσει ο Άρης σε αυτό το σημείο με τον Νίκο Λάσκαρη στην ΚΑΕ Άρης: " Φυσικά και δεν περίμενα να φτάσουμε εδώ πού φτάσαμε, όταν τον Μάιο του 2015 που εμφανίστηκε ο κ. Λάσκαρης και κάναμε τον έλεγχο της οικονομικής του επιφάνειας που ήταν πολύ καλή, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει ο ίδιος άνθρωπος ότι θα είχε δικαστικές διαμάχες που θα μπλόκαραν την συμμετοχή του στα κοινά της ομάδας. Κανείς δεν κατάλαβε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν τα πράγματα εδώ που έφτασαν".

Για το αν μετανιώνει που δέχθηκε να εμπλακεί ο Νίκος Λάσκαρης στα κοινά της ΚΑΕ: "Εκείνη την περίοδο πήραμε τη σωστή απόφαση. Είδαμε κάποια πράγματα, ψάξαμε όσο μπορούσαμε και είδαμε κιόλας στην αρχή ότι ο κ. Λάσκαρης είχε την οικονομική επιφάνεια να ξεπληρώνει τα χρέη και η ομάδα να λειτουργεί σωστά στο οικονομικό κομμάτι. Οπότε τότε δε νομίζω ότι υπήρχε κάτι μεμπτό στην απόφαση να προχωρήσουμε με τον κ. Λάσκαρη. Δεν ξέραμε τι θα μπορούσε να συμβεί στον κ. Λάσκαρη. Συνέβη κάτι, που δεν αφορά τον Άρη, μπλόκαραν τους λογαριασμούς του και τελικά το πρόβλημα έφτασε στην ομάδα. Ο Άρης δεν είναι μία εταιρεία που παράγει προϊόντα. Είναι ένας οργανισμός με καθημερινές καινούργιες ανάγκες. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, που κανείς δεν είχε φανταστεί. Θα μπορούσε η διοίκηση να περιορίσει το πρόβλημα, να καλέσει τον κόσμο για βοήθεια και να περιορίσει το πρόβλημα. Υπήρχε μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις εξασφαλισμένα έσοδα και όχι υποτιθέμενα, όταν αυτά έρθουν, τότε να κάνεις ό,τι θες. Έτσι φτάσαμε, εδώ που φτάσαμε".

Για την απαγόρευση μεταγραφών που επιβλήθηκε στον Άρη: "Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το είχαμε ζήσει τον Ιούνιο του 2012 όταν είχαμε επτά bans στην FIBA. Δεν έπρεπε να συμβεί, γιατί μπήκαν πολλά χρήματα στην ομάδα και είναι καταστροφικό να έχουμε τα ίδια προβλήματα όπως τότε. Δεν επιτρέπεται ένας σύλλογός όπως ο Άρης να έχει δύο φορές σε πέντε χρόνια μεταγραφικούς περιορισμούς".

Για το ραντεβού που είχε χθες στην Αθήνα με την πλευρά του Νίκου Λάσκαρη: " Χθες μίλησα με τον Νίκο Λάσκαρη και την κ. Ευσεβίου, παρών ήταν ο κ. Παπακυριάκης. Αναλύσαμε τα προβλήματα που υπήρξαν στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια περίπου. Τους είπα τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε. Παραδέχθηκαν όλοι ότι έγιναν λάθη, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μάθημα και να το ξεπεράσουμε, γιατί δεν μπορούμε να… κλαίμε πάνω από αυτό".

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο: "Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ο μεγαλομέτοχος παίρνει τις τελικές αποφάσεις σε μία ανώνυμη αθλητική εταιρεία. Εμείς απλά προσπαθούμε να βρούμε διέξοδο για να ρολάρει η ομάδα και φέτος, αλλά και του χρόνου, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το καλοκαίρι να υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα. όσο πιο γρήγορα πάρουμε σκληρές αποφάσεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη τους, θα καταφέρουμε να λύνουμε τα προβλήματα. Υπάρχουν χρέη, υπάρχουν προβλήματα οργάνωσης, προβλήματα που όλοι βλέπουμε ότι υπάρχουν και όχι μόνο εγώ".

Για την προσπάθεια που γίνεται από τους κ.κ Ζουλιάμη και Καπάζογλου: "Δεν περισσεύει κανένας σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται. Θα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι κόντρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα τώρα. Θα πρέπει να στηρίξουμε το προπονητικό τιμ και την ομάδα και να λύνονται τα ανοίγματα που υπάρχουν ήδη, όπως προσφυγές και όλα τα υπόλοιπα θέματα. Κανείς δεν περισσεύει. Είμαι 100% υπέρ και μαζί με όποιον θέλει την ομάδα να βοηθήσει τον σύλλογο. Είτε περάσει η δίκη μου πρόταση, είτε άλλων ανθρώπων. Δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας, είτε στρατοπέδων. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν. Όποια διαφωνία κι αν υπάρχει, είναι γιατί θέλουμε να γίνει το καλύτερο. Όχι για να πούμε ότι ο ένας είναι πιο έξυπνος από τον άλλον. Θέλουμε τον Άρη να πάει μπροστά με αξιοπρέπεια και ηρεμία. Θέλουμε όλοι το καλό της ομάδας".

Για το αν θεωρεί ότι ο κ. Λάσκαρης πρέπει να συνεχίσει να ασχολείται με τον Άρη: "Εγώ το έχω πει και στον ίδιο τον κ. Λάσκαρη. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε κάτι καινούριο για να βοηθήσει την ομάδα. Και ο ίδιος ψάχνει συνέταιρο-συνεπενδυτή για να βοηθήσει την ομάδα".

Για τις αποδοκιμασίες κατά του Μάνου Λάσκαρη στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου: " Ήμουν στο γήπεδο, έγινε αυτό που έγινε, δεν άρεσε σε κανέναν. Ο κόσμος, όμως, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι αντιδρά όπως ξέρει. Δεν είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί και ούτε κάτι που μπορεί κανείς να πει ότι έγινε και πάμε παρακάτω".

Για την πρόταση που κατέθεσαν οι Καπάζογλου και Ζουλιάμης: "Είχαν στα χέρια τους κάτι, περίμεναν να ακούσουν κι εμένα. Θέλουν και εκείνοι να βρεθεί λύση που θα «περπατήσει» και να βγει από το αδιέξοδο".

Για το αν νομίζει ότι ο Λάσκαρης θα δεχθεί την πρότασή του: "Ο κ. Λάσκαρης ήταν θετικός. Διαφώνησε στο θέμα του πληρεξουσίου. Περιμένω αντιπρόταση, γιατί από εχθές δεν έχουμε ξαναμιλήσει".

Για το αν περιμένει εντός της ημέρας (24/1) απάντηση από τον Νίκο Λάσκαρη: "Περιμένω το κινητό μου να χτυπήσει. Η ομάδα είναι κάτι που κάθε μέρα εξελίσσεται. Πρέπει να χτυπήσει, είναι σημαντικό να γίνει κάτι γρήγορα. Σήμερα έχουμε αγώνα, το Σάββατο ένα πολύ κρίσιμο ματς που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Τα θέματα τρέχουν. Πρέπει όλοι στην ομάδα να νιώσουν μία ασφάλεια".

Για το αν έχει συζητήσει με την άλλη πλευρά που κατέθεσε πρόταση: "Δεν συνομίλησα με κανένα. Τα είπαμε λίγο με τον κ. Καπάζογλου, αλλά δεν υπήρξε αναλυτική συζήτηση".

Για το αν τέθηκε θέμα διοίκησης Πρωτοδικείου και για το αν είναι "καθαρές" οι μετοχές της ΚΑΕ: "Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Προσωπικά, δεν έχω ψάξει αν οι μετοχές είναι δεσμευμένες. Με απασχολεί αυτό, αλλά όχι τώρα. Όταν έρθει η ώρα να μεταβιβαστεί κάτι, τότε θα το συζητήσουμε. Το πρωταρχικό αυτήν τη στιγμή είναι να βρεθεί μία λύση. Εγώ αυτό που ζητάω είναι πληρεξούσιο των μετοχών και αυτός να έχει τα χρέη στο όνομά του. Υποσχέθηκε ότι θα φέρει χρήματα στην ομάδα, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς. Ο κ. Λάσκαρης προσπαθεί κι εκείνος προς αυτήν την κατεύθυνση".

Για το ύψος των χρεών και το τι θα κάνει εφόσον αναλάβει την διοίκηση: "Έχω ένα σύνολο και κάποιες μικρο-αναφορές. Το ύψος των χρημάτων που θα χρειαστεί άμεσα. Έχω εικόνα και ξέρω τι θα χρειαστεί. Ξέρω τι πρέπει να γίνει τις πρώτες ώρες που θα αναλάβω για να λυθούν ορισμένα προβλήματα. Κοιτάμε πρώτα την ομάδα που παίζει τώρα. Ειδικά για τον Μπελ που έχει τάσεις φυγής. Λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών ο συγκεκριμένος παίκτης δεν πρέπει να φύγει από την ομάδα. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτόν, αλλά για τους υπόλοιπους παίκτες.

Η επόμενη κίνηση θα είναι να τηλεφωνήσουμε σε όλους τους πιστωτές της ομάδας. Αθλητές, μάνατζερ, όποιος και να είναι, για να τους πούμε ότι είμαστε εδώ και να τους ζητήσουμε χρόνο. Πρέπει να ενημερώσουμε ότι προσπαθούμε για να βρούμε λύσεις για όλους. Η αλήθεια πάντα σε δικαιώνει. Μπορεί να αργήσει, αλλά έρχεται πάντα. Πρέπει να είμαστε σωστοί απέναντι σε όσους δούλεψαν και δουλεύουν για την ομάδα. Πρέπει να είσαι εκεί. Ό,τι έχεις να το μοιράζεις σωστά και να νιώθουν ότι τους σκέφτεσαι και τους υπολογίζεις γιατί έχουν προσφέρει στην ομάδα, από πολλές θέσεις".

Για το αν έχει επιλέξει τα μέλη της διοίκησης, εφόσον αναλάβει: "Θα είναι όλα νέα πρόσωπα. Όλοι Αρειανοί. Θα ξεχωρίζει το διοικητικό συμβούλιο που θα είναι πενταμελές. Θα είναι τέσσερα μέλη συν τον εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη. Θα είναι όλοι από την Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να γνωρίζουν από διοίκηση και μπάσκετ. Θα κάνουμε δύο πολύ καλές κι ευέλικτες επιτροπές με εξωδιοικητικούς παράγοντες. Η μία θα ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι, (εκμετάλλευση σήματος, την συνδρομή του Νίκου Γκάλη κτλ) και μία άλλη επιτροπή που θα έχει την διαχείριση των εσόδων, τα εξασφαλισμένα έσοδα και τις χορηγίες για να μπορεί να τα μοιράσει εκεί που πρέπει. Το πολύ σημαντικό κομμάτι θα το δούμε με την πρώτη ευκαιρία με τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη".

Για τη συνάντησή του με τα μέλη του ARIS Athens Club: " Μίλησα με τα παιδιά. Είπαμε πολλά, με ρώτησαν πολλά , τους απάντησα, με πήγαν στο αεροδρόμιο, γιατί με τη συζήτηση θα έχανα το αεροπλάνο. Τους αγαπάω πολύ, είναι παιδιά που πρέπει να τους ακούμε και να τους αγκαλιάζουμε γιατί παλεύουν μόνοι σε ένα πολύ αφιλόξενο σημείο της χώρας. Είναι λεβέντες".

Για το τι έχει να πει στον κόσμο: "Αυτό που λέω πάντα. Να γεμίσει το γήπεδο. Να συμπαραστέκεται στην ομάδα, όπως εκείνος μόνο ξέρει. Όπως κάνει σε όλα τα αθλήματα. Να προσφέρουν το εισιτήριό τους, για να πάνε τα χρήματα αυτά εκεί που πρέπει να πάνε. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του κόσμου. Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε τον σύλλογο να βγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Για αυτό κατέβηκα στην Αθήνα, για να προτείνω μία λύση που θεωρώ ότι θα βοηθήσει. Αν υπάρχει κάτι πιο σίγουρο, πιο σωστό, ευχαρίστως να το στηρίξουμε όλοι μαζί".

Για το κεφάλαιο "Νίκος Γκάλης": "Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Άρη ο Νίκος Γκάλης. Έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα. Ο Νίκος πάντα είναι δίπλα στην ομάδα. Πάντα ήταν δίπλα μας σε όλες τις αποφάσεις και βοήθησε εκείνη την εποχή και ηθικά και οικονομικά και ψυχολογικά. Είναι μοναδικός άνθρωπος και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στον Άρη. Κι εκείνος από ότι μου έχει πει είναι έτοιμος να βοηθήσει".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ