BASKETBALL CH. LEAGUE

Ζντοβτς: "Ο Μαυροκεφαλίδης θα έχει μεγάλο ρόλο"

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιούρι Ζντοβτς εξήγησε ποια θα είναι τα νέα δεδομένα στο rotation της ΑΕΚ, μετά την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Τι είπε για την πρόκριση επί της Γιουβέντους στο Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Γιουβέντους στα playoffs του Basketball Champions League, με τον Γιούρι Ζντοβτς να εξηγεί βέβαια πως το έργο της ομάδας του δεν ήταν τόσο εύκολο, όσο φάνηκε. Ο προπονητής της "Ένωσης" εξήγησε μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στους "16" πως " δεν ήταν εύκολο το ματς. Η Γιουβέντους αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πολύ δυνατή ομάδα. Είχαν το Final Eight στο Κύπελλο Λιθουανίας και ξέραμε ότι δεν θα είχαν τόσο πολύ ενέργεια. Παίξαμε σωστή άμυνα και ο Χαριτόπουλος ήταν εκπληκτικός. Μας βοήθησε πολύ. Σκόραρε, έπαιξε καλές άμυνες και ήταν ο παίκτης-κλειδί".

Σε ερώτηση για το αν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα είναι έτοιμος στον αγώνα με ΠΑΟΚ και τι περιμένει από τον Μπραντ Νιούλεϊ, απάντησε: " Πρέπει να τον δω. Δεν πρόλαβα ακόμα. Σίγουρα θα είναι στο ρόστερ και θα πάρει λεπτά συμμετοχής. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν εδώ και πέρυσι. Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις στη ρακέτα. Θα μας δώσει περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Ο Νιούλεϊ είναι ένα μεγάλο κορμί στην περιφέρεια. Ήταν σωστός στην άμυνα και σήμερα. Είναι αθλητικός. Θα πρέπει να βρούμε την χημεία που χάσαμε λίγο τις τελευταίες εβδομάδες, για να προετοιμαστούμε για τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τη Μονακό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Εμπιστεύομαι όμως τους παίκτες μου. Ξέρουν τους κανόνες μας".

Για το αν έχει δει την Μονακόμ ανέφερε ότι " δεν έχω προλάβει ακόμα. Τους είχα δει με τον Άρη. Είναι καλή ομάδα. Κυριαρχούν σε ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως το γαλλικό. Ξέρω τον προπονητή τους. Παίζουν δυνατά, έχουν πολλούς αθλητικούς παίκτες, αλλά δεν τους έχω παρακολουθήσει ακόμα", ενώ όταν ρωτήθηκε για τη θέση στην οποία θα χρησιμοποιεί τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, είπε: " Θα έχει σημαντικό ρόλο. Τον σέβομαι απεριόριστα. Ο Μιλόσεβιτς είναι έξω αυτή την περίοδο. Σίγουρα ο Μαυροκεφαλίδης θα έχει μεγάλο ρόλο. Πιστεύω περισσότερο στο "5", αλλά έχουμε πολλούς σε αυτή τη θέση. Εξαρτάται από τον αντίπαλο".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος τόνισε: " Σήμερα ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς. Ήταν σημαντκό να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε από την αρχή να δείξουμε στον αντίπαλο ότι την θελαμε πολύ. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμα, αλλά σήμερα μέτραγε η νίκη και είναι σημαντικό που συνεχίζουμε στο Champions League".

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντάνας Σιρέικα, δήλωσε: " Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στον προπονητή της, που τον ξέρω και προσωπικά. Είχαμε δύσκολο Σαββατοκύριακο. Παίξαμε πολλούς αγώνες για το Κύπελλο Λιθουανίας. Παίξαμε δύο ματς για το Final Four μέσα στο Σαββαατοκύριακο. Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Χρειαζόμασταν περισσότερη φρεσκάδα για να τους αντιμετωπίσουμε. Η ΑΕΚ ήταν δυνατή και κέρδισε δίκαια. Τους εύχομαι καλή τύχη στην συνέχεια", με τον Οβίντιους Γκάλντικας να προσθέτει: " Ήταν καλό ματς. Η ΑΕΚ είχε καλή απόδοση. Εμείς είχαμε κακές αποφάσεις και για αυτό χάσαμε. Ευχόμαστε καλή τύχη στην συνέχεια στην ΑΕΚ".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ