BASKETBALL CH. LEAGUE

Χρυσικόπουλος στο Sport24.gr: "Από το πρώτο δευτερόλεπτο με ενέργεια"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΑΝΒΙΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΑΝΒΙΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο αγώνα των "16" του Basketball Champions League με τη Βόννη, ο Λίνος Χρυσικόπουλος εξηγεί στο Sport24.gr τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να πάρει -μια ώρα αρχύτερα- την πρόκριση στην οκτάδα.

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο (από τα δύο που απαιτούνται) βήμα για πρόκριση στους "8" του Basketball Champions League, την περασμένη βδομάδα απέναντι στη Βόννη. Η νίκη επί της γερμανικής ομάδας ήταν η ουσία μιας βραδιάς, στην οποία οι κιτρινόμαυροι λίγο έλειψε να την πατήσουν, πριν βελτιώσουν εντυπωσιακά την εικόνα τους στην τελευταία περίοδο και φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Το παιχνίδι στο Telekom Dome την Τρίτη 10 Μαρτίου δεν θα είναι εύκολο, ούτε απλό, για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τα κέρδη της πρόκρισης ήδη από το δεύτερο παιχνίδι. Δεδομένου άλλωστε ότι εφόσον προκύψει ανάγκη για τρίτο αγώνα στη σειρά των "16" αυτός θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, έχει καταστεί σαφές πως άπαντες θέλουν να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα με την εξασφάλιση του εισιτηρίου για την οκτάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Σε αυτό στάθηκε κι ο Λίνος Χρυσικόπουλος, μιλώντας στο Sport24.gr μετά την ολοκλήρωση της βραδινής προπόνησης της Ένωσης στο Telekom Dome, το βράδυ της Δευτέρας (9/3). Ο διεθνής φόργουορντ εξήγησε αρχικά πως " δεν θέλουμε να πάμε στο τέλος για να ξεκινήσουμε να εκτελούμε το πλάνο μας και να βγάζουμε ενέργεια. Θέλουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο να παίξουμε με την ενέργεια και τη συγκέντρωση του τελευταίου δεκαλέπτου στο ΟΑΚΑ" για να προσθέσει αναφορικά με τις μονομαχίες με τη γερμανική ομάδα:

" Γνωρίζαμε εκ προοιμίου ότι η Βόννη είναι μια ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο, παρόλ' αυτά έχει τις αδυναμίες της κι εκεί πατήσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Κάθε αγώνας από εδώ και πέρα έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και κινδύνου. Περιμέναμε ότι δεν θα είναι απλά τα πράγματα".

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η άμυνα δεν ήταν από τα όπλα της ΑΕΚ. Τουναντίον, αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της για τρεις περιόδου, εξ ου κι η δυνατότητα που απέκτησε η Βόννη για να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το 30ο λεπτό του αγώνα. Στην τελική ευθεία όμως, οι κιτρινόμαυροι πάτησαν το γκάζι και έκαναν τη δουλειά τους, πριν μπουν σε περαιτέρω περιπέτειες.

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΑΕΚ παρουσιάζει αστάθεια και αμυντική εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή στο πρώτο μισό της σεζόν;

" Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, είχαμε τη διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των "παραθύρων" και οι τραυματισμοί. Δεν θέλω να τις κοιτάζω ή να τις εξετάζω όμως, δεν μου αρέσει να στέκομαι σε αυτά. Πρέπει να επιστρέψουμε στην κατάσταση που ήμασταν μέχρι τον τελικό του κυπέλλου και να παίξουμε όπως πριν" είπε χαρακτηριστικά ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Για όλα αυτά, υπάρχει κι η ανάλογη εξήγηση, την οποία δίνει ο 28χρονος ψηλός της Ένωσης: " Η ομάδα φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετεί τη φιλοσοφία του προπονητή, να παίζουμε με μεγάλη ένταση και πίεση στην άμυνα. Τα επίπεδα ενέργειας να είναι στα... κόκκινα καθ' όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου, γι αυτό αποκτήθηκαν τόσοι παίκτες και είμαστε γεμάτοι ως σύνολο. Αυτό μένει να ξαναφανεί στο γήπεδο, από την στιγμή που μετά από τόσο καιρό είμαστε όλοι υγιείς".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ