BASKETBALL CH. LEAGUE

Τζέιμς: "Η νίκη επί της Νίμπουρκ άλλαξε όλη την σεζόν"

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντιλρόι Τζέιμς μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του BCL από την ΑΕΚ, το παιχνίδι που τα άλλαξε όλα, αλλά και το μπάσκετ που παίζει η “Ένωση”, το οποίο διαφέρει από των υπολοίπων.

Ο Ντιλρόι Τζέιμς έχει πιθανότατα τη μικρότερη προβολή από κάθε άλλον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ. Όσοι παρακολουθούν βέβαια την “Ένωση” ξέρουν ότι ο Αμερικανός είναι εκ των ακρογωνιαίων λίθων της ομάδας και από τους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του Basketball Champions League.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ξέρει ότι πιθανόν κάποιοι να προτιμούν να μένουν στους αριθμούς του, αλλά δεν τον ενδιαφέρει. Ξέρει τι πρέπει να κάνει και το κάνει καλά, για αυτό και η ΑΕΚ έχει ισορροπία. “ Αυτή είναι η 7η σεζόν μου στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα είχα πάντα διψήφιο αριθμό πόντων και έπρεπε να σκοράρω και να παίρνω ριμπάουντ. Σε αυτή την ομάδα όμως δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό, οπότε απλώς παίζω άμυνα και σε κάποια παιχνίδια αν χρειαστεί θα σκοράρω. Από την αρχή είπα ότι θέλω απλώς να παίξω άμυνα σε όποια θέση μου ζητηθεί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσουμε” τόνισε ο Αμερικανός στο Sport24.gr στις πρώτες του ατάκες σε αυτή την συνέντευξη, δείχνοντας πόσο συνειδητοποιημένος είναι.

Ο Τζέιμς δεν ήρθε για να είναι σκόρερ. Ήρθε για να κάνει όλα τα μικρά πράγματα που δεν φαίνονται, βοηθώντας κι αυτός την ΑΕΚ να παίξει το δικό της μπάσκετ. Ένα μπάσκετ που συνδυάζει την σκέψη με το ένστικτο και προσαρμόζεται στον αντίπαλο. Το... ενδιάμεσο μπάσκετ των 10-18 δευτερολέπτων. “ Είναι το δικό μας στυλ. Προσπαθούμε απλώς να επιτεθούμε σε κάθε ευκαιρία. Έχουμε σε κάθε θέση παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ. Έχουμε συχνά στο παρκέ ταυτόχρονα δύο σπουδαίους σουτέρ όπως ο Κέβιν Πάντερ και ο Ντούσαν Σάκοτα, έχουμε τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης, τον Μάνι Χάρις. Όλοι οι άλλοι κάνουν την δουλειά τους. Αυτοί είμαστε” δηλώνει με περηφάνια ο Αμερικανός.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI

“Νομίζω ότι αν πρέπει να βρω την στιγμή που άλλαξαν όλα στην ομάδα, θα πω ότι ήταν η νίκη στην Τσεχία επί της Νίμπουρκ” τονίζει ο Αμερικανός, για να προσθέσει: “ Πήγαμε εκεί έχοντας ηττηθεί με 10 πόντους διαφορά στην έδρα μας και με τρία λεπτά να μένουν για το τέλος του δεύτερου αγώνα βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 1 πόντο. Φάση με φάση όμως καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, με τον Κέβιν (σ.σ Πάντερ) να σημειώνει στην συνέχεια το σημαντικότερο τρίποντο της σεζόν για να φτάσουμε στο +11 και τελικά να πάρουμε την πρόκριση”,

Ήταν τότε, στην σειρά με τη Νίμπουρκ, και η μοναδική φορά που ο Τζέιμς φοβήθηκε ότι ίσως η πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη να τελειώσει πρόωρα: “ Ειλικρινά, η πιο δύσκολη στιγμή για εμάς πιστεύω ότι ήρθε πριν από το δεύτερο παιχνίδι με τη Νίμπουρκ. Η ήττα με 10 πόντους διαφορά στην έδρας μας ήταν το ένα πρόβλημα. Το άλλο ήταν ότι παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που δε μας ταίριαζε καθόλου, επειδή έτρεχε πολύ. Πηγαίνοντας εκεί ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα. Τότε όμως καταλάβαμε ότι αν παλεύουμε, όλα είναι πιθανά”. Το σουτ του Πάντερ έστειλε τότε στους 8 την ΑΕΚ. Αυτό το τρίποντο του Αμερικανού όμως ήταν απλώς ένα ακόμα από τα πολλά μεγάλα σουτ που έχει σημειώσει η ΑΕΚ φέτος. Αλήθεια, τι είναι αυτό που οδηγεί την ΑΕΚ και έχει κερδίσει τόσα πολλά θρίλερ; “ Έχουμε χαρακτήρα. Παλεύουμε ό,τι κι αν συμβαίνει. Ό,τι και αν συμβεί στην προπόνηση, στα τάιμ-άουτ, όσες διαφωνίες και αν μπορεί να έχουμε, σε έναν αγώνα ξέρουμε πως αν βρισκόμαστε κοντά στο σκορ με τον αντίπαλο, θα βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε στο τέλος”.

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κάπως έτσι, μέσα από μία σειρά από μεγάλα σουτ, η ΑΕΚ βρέθηκε στο Final Four στο ΟΑΚΑ. Ως γηπεδούχος είχε το πάνω χέρι, αλλά το φαβορί στον τελικό ήταν η Μονακό. Παρόλα αυτά, ο Τζέιμς τόνισε πως από το ξεκίνημα του αγώνα κατάλαβε ότι οι “κιτρινόμαυροι” δεν υπήρχε περίπτωση να ηττηθούν. “ Ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκα ότι θα χάναμε. Από την πρώτη φάση, όταν ο Χάντερ κάρφωσε και βγάλαμε την πρώτη άμυνα και είδα την ενέργεια που βγάζαμε και το πόσο συγκεντρωμένοι ήμασταν, σκέφτηκα ότι θα παίξουμε έτσι για 40 λεπτά.

Η Μονακό είναι καταπληκτική ομάδα, αλλά εμείς μείναμε ψύχραιμοι, αν και στο τέλος ο αγώνας τελείωσε όπως κάθε αγώνας μας, αλλά στο φινάλε βγάλαμε τις άμυνες που έπρεπε, πήραμε τα ριμπάουντ που έπρεπε και βάλαμε τις βολές που έπρεπε και κερδίσαμε.

Τι συναισθήματα γέννησε όμως αυτός ο τίτλος, ο δεύτερος της σεζόν για την ΑΕΚ; “ Παρακολουθώντας το video, βλέπεις ότι στο τέλος του αγώνα παίκτες και κόσμος συνειδητοποιούν σιγά-σιγά ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει το τρόπαιο και όλο το σώμα και το μυαλό σου τα ξεχνάει όλα. Αισθανθήκαμε το ίδιο και στο Κύπελλο, αλλά στο BCL το συναίσθημα βρισκόταν σε μεγαλύτερη κλίμακα, κυρίως επειδή χρειάστηκε να διανύσουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε μέχρι εδώ, περνώντας από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Ήταν σπουδαίο συναίσθημα”.

Και τώρα... πρωτάθλημα. Έπειτα από ένα μαγικό τριήμερο η “Ένωση” πρέπει να συγκεντρωθεί στους εντός των συνόρων στόχους της. Πόσο εύκολο θα είναι όμως αυτό; Αντί επιλόγου, η δήλωση του Τζέιμς τα λέει όλα: “ Δε νομίζω ότι θα είναι καθόλου δύσκολο. Αν αγαπάς το μπάσκετ θα είναι το πιο εύκολο πράγμα. Έχουμε μπροστά μας μεγάλα παιχνίδια κόντρα σε καλές ομάδες και έχουμε θέσει κάποιους στόχους τους οποίους οφείλουμε να πετύχουμε, οπότε δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι πρόβλημα”.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ