BASKETBALL CH. LEAGUE

Το "ταμείο" του Μαυροκεφαλίδη στην Κίνα

Το "ταμείο" του Μαυροκεφαλίδη στην Κίνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επέστρεψε στην ΑΕΚ, μετά από δύο μήνες παρουσίας στην Κίνα, όπου έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα των Qingdao Double Star Eagles. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα του.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση της μετακόμισης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην Κίνα , οι περισσότεροι απόρησαν με τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος πήρε την απόφαση να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την ασιατική χώρα προκειμένου να ξαναβρεί αγωνιστικό ρυθμό. Το φλερτ του με τον Ερυθρό Αστέρας, τη Λιέτουβος Ρίτας και τη Γαλατάσαραϊ δεν έφερε αποτέλεσμα, κι εκείνος σκέφτηκε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Κίνα.

Εκ των πραγμάτων, δικαιώθηκε. Απόλυτα. Όχι μόνο γιατί μπόρεσε να εξασφαλίσει ένα πολύ καλό συμβόλαιο στους Qingdao Double Star Eagles, αλλά πολύ περισσότερο γιατί έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, που "άγγιξαν" το νταμπλ νταμπλ σε μέσους όρους, αλλά κι επίσης επειδή έβαλε την ΑΕΚ στο "τρυπάκι" να κάνει τα πάντα για να τον ξαναβάλει στη "μηχανή" της. Ο παίκτης έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Τρίτης (21/2), μετά από δύο μήνες απουσίας, είδε από κοντά τον αγώνα της "Ένωσης" με τη Γιουβέντους και πλέον ετοιμάζεται για το -δεύτερο- ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, απέναντι στον ΠΑΟΚ (25/2, 17:00).

Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι βέβαια είναι τι έκανε ο "Λου" σε αυτό το δίμηνο παρουσίας του στην Κίνα. Η ομάδα του έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να προκριθεί στα playoffs του CBA, αλλά δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας στη 12η θέση της κατάταξης, έξι νίκες μακριά από την οκτάδα, που έδινε το εισιτήριο για την post season στο κινεζικό πρωτάθλημα. Παρόλ' αυτά, το πρόσημο για τον "δικό μας" άνθρωπο στην Κίνα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό.

Ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ασιατική χώρα, ως ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του (πίσω από τον Ντόμινικ Τζόουνς των 30.5 πόντων ανά αγώνα), δικαιώνοντας παράλληλα τους ανθρώπους της Qingdao, που τον προτίμησαν έναντι του Τζέρελ Μπένιμον. Σε είκοσι αγώνες, πρόλαβε να σημειώσει 400 πόντους (20π. κατά μέσο όρο), έχοντας 62.5% στα δίποντα, 38.2% στα τρίποντα και 78.2% στις βολές, μαζί με 9.1 πόντους, 2.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά αγώνα. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως η προσφορά του ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για την ομάδα του XiaoBin Gong.

Τι θα έχει να θυμάται από την Κίνα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης; Το γεγονός πως τέσσερις φορές πέτυχε 30+ πόντους, σε back to back αγώνες μάλιστα. Όπως επίσης ότι είχε εννέα νταμπλ νταμπλ, κοινώς ένα ανά δύο παιχνίδια. Παρεμπιπτόντως, στα στατιστικά που συγκέντρωσε το Sport24.gr από τη δίμηνη παρουσία του στους Qingdao Double Star Eagles, θα δείτε ότι μόλις τρεις φορές σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων, με την ομάδα του να κερδίζει μόλις μια φορά -και να ηττάται τις άλλες δύο.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα του "Λου" στην Κίνα

Το "ταμείο" του Μαυροκεφαλίδη στην Κίνα

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ