BASKETBALL CH. LEAGUE

Το ματς της χρονιάς κόντρα στην Γιουβέντους. Μέχρι το επόμενο...

Το ματς της χρονιάς κόντρα στην Γιουβέντους. Μέχρι το επόμενο...

Ο αγώνας με την Γιουβέντους για την φάση των 24 του Basketball Champions League (19:30 LIVE Blog από το Sport24.gr) έχει χαρακτήρα "Τελικού" για την ΑΕΚ, που ελπίζει ότι αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει την αφετηρία της αντεπίθεσής της.

Εβδομάδα περισυλλογής ήταν για την ΑΕΚ αυτή που πέρασε, που από την ήττα από το Ρέθυμνο Cretan Kings για την Stoiximan.gr Basket League την περασμένη Τετάρτη (15/2) κι έπειτα προσπάθησε να μαζέψει τις δυνάμεις της, να βάλει τις σκέψεις της σε μία σειρά και να ενσωματώσει τον Μπραντ Νιούλεϊ στην ομάδα. Και τώρα ετοιμάζεται για ένα παιχνίδι που, κακά τα ψέμματα, έχει χαρακτήρα ζωής ή θανάτου κόντρα στην Γιουβέντους για το Basketball Champions League (19:30 LIVE Blog από το Sport24.gr).

Έχοντας να υπερασπιστούν μία νίκη με έναν πόντο στην Λιθουανία, αφού η "Ένωση" είχε κερδίσει με 77-78 πριν από δύο εβδομάδες στην έδρα της Γιουβέντους , στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος και την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο μήνα. Μία εικόνα που κανείς δεν παραγνωρίζει βέβαια ότι είναι απόρροια της κούρασης και των τραυματισμών, αλλά δεν παύει να μην αρμόζει σε μία ομάδα που έχει βάλει ψηλά τον πήχη φέτος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΑΕΚ είναι πιο ποιοτική ομάδα από την Γιουβέντους. Θα πρέπει να το δείξει αυτό όμως και στο παρκέ, σε ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει ουσιαστικά χαρακτήρα Τελικού για την ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Του πρώτου από τους πολλούς Τελικούς που θα ακολουθήσουν βασικά, με την ΑΕΚ να ελπίζει ότι κόντρα στους Λιθουανούς θα μπορέσει σιγά-σιγά να βρει έναν ρυθμό, αλλά και ψυχολογία, κερδίζοντας παράλληλα χρόνο προκειμένου να ενσωματωθούν ομαλά στην ομάδα ο Νιούλεϊ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος από χθες είναι και επίσημα ξανά παίκτης της ομάδας .

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς τον Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε ξανά στην γάμπα πριν μερικές ημέρες και θα μείνει άλλες τρεις εβδομάδες εκτός δράσης . Κάτι που με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο Ντούσαν Σάκοτα θα είναι πάλι ο μοναδικός "καθαρός" πάουερ φόργουορντ, με τον Γιώργο Τσαλμπούρη και ίσως κάποιον εκ των Μπραντ Νιούλεϊ, Κώστα Βασιλειάδη ακόμα και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (όπως έγινε στον πρώτο αγώνα της σειράς, αλλά και κόντρα στο Ρέθυμνο), να αναμένεται να καλύψουν αναγκαστικά κάποια στιγμή επικουρικά την θέση όταν χρειάζεται ανάσες ο αρχηγός των "Κιτρινόμαυρων".

Η Γιουβέντους δεν τρομάζει. Η σοβαρή ΑΕΚ θα την κερδίσει. Η καλή ΑΕΚ θα την κερδίσει εύκολα. Το θέμα όμως είναι να φανούν όλα αυτά στο παρκέ σήμερα, προκειμένου η "Ένωση" να μπορέσει να ξεκινήσει σιγά-σιγά την αντεπίθεσή της, αφού η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία της.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ