BASKETBALL CH. LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK -  OLIMPIJA LJUBLJANA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - OLIMPIJA LJUBLJANA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η νίκη στην Λουμπλιάνα επί της Ολίμπια δίνει ελπίδες πρόκρισης στην ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα σενάρια που ισχύουν για την “Ένωση”.

Η ΑΕΚ πέρασε από την Λουμπλιάνα και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι μίας θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Τα πράγματα ωστόσο να είναι πιο μπλεγμένα από ποτέ!

Με την Εστουδιάντες και την Στρασμπούρ να κερδίζουν κι αυτές τα δικά τους παιχνίδια, και τις Μπαϊρόιτ και Βενέτσια να κοντράρονται αύριο, τα σενάρια που υπάρχουν αναρίθμητα. Για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει αρκεί να ξέρει το εξής: Υπάρχει ακόμα και σενάριο 5απλης ισοβαθμίας στην 2η θέση μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής!

Για να μην μπλεχθεί ο κόσμος περισσότερο ωστόσο, επειδή τα σενάρια είναι πάρα πολλά, το Sport24.gr θα προσπαθήσει να παρουσιάσει όσο πιο απλά γίνεται τα σενάρια που ισχύουν. Καταρχάς, αυτή είναι η κατάσταση στον όμιλο της ΑΕΚ την δεδομένη στιγμή, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι η Μπάνβιτ έχει προκριθεί και οι Ολίμπια και Ρόζα Ράντομ έχουν αποκλειστεί:

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Μπάνβιτ 9-4

2. Εστουδιάντες 8-5

3. Στρασμπούρ 8-5

4. ΑΕΚ 7-6

5. Μπαϊρόιτ 7-5*

6. Βενέτσια 7-5*

7. Ολίμπια 4-9

8. Ρόζα Ράντομ 1-12

*Βενέτσια και Μπαϊρόιτ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

** Οι πρώτες 4 ομάδες του ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Η 5η και η 6η ομάδα θα μεταφερθούν στο FIBA Europe Cup.

Η επόμενη αγωνιστική (6/2)

19:30 Βενέτσια - Εστουδιάντες

19:30 Ρόζα Ράντομ - Ολίμπια

19:30 AEK - Μπαϊρόιτ

19:30 Μπάνβιτ - Στρασμπούρ

Πάμε τώρα να δούμε τα δεδομένα που ισχύουν:

Σε απλές ισοβαθμίες η ΑΕΚ:

Υστερεί της Στρασμπούρ επειδή έχει ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων.

Υστερεί της Εστουδιάντες, αφού οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη, αλλά η ΑΕΚ υστερεί στην ισοβαθμία λόγω διαφοράς πόντων.

Προς το παρόν υστερεί της Μπαϊρόιτ επειδή έχει ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι. Αν την κερδίσει στο δέυτερο όμως με διαφορά +8 πόντων τότε υπερτερεί.

Υπερτερεί της Βενέτσια επειδή έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων

Σε τριπλές ισοβαθμίες ισχύουν τα εξής:

Με Εστουδιάντες και Μπαϊρόιτ: Εστουδιάντες (2-2), Μπαϊρόιτ (2-2), ΑΕΚ (2-2). Θα μετρήσουν οι διαφορές στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Με Εστουδιάντες και Βενέτσια: ΑΕΚ (3-1), Εστουδιάντες (1-2), Βενέτσια (0-3),

Με Στρασμπούρ και Μπαϊρόιτ: Μπαϊρόιτ (3-0) Στρασμπόυρ (2-2), ΑΕΚ (0-3),

Με Στρασμπούρ και Βενέτσια: Στρασμπούρ (3-1), ΑΕΚ (2-2), Βενέτσια (1-3)

Με Βενέτσια και Μπαίρόιτ: ΑΕΚ (2-1), Μπαϊρόιτ (1-1), Βενέτσια (0-3)

Σε τετραπλές ισοβαθμίες ισχύουν τα εξής :

Σενάριο 1: Ισοβαθμία με Εστουδιάντες, Στρασμπούρ και Βενέτσια

Στρασμπούρ 4-2

ΑΕΚ 3-3

Εστουδιαντες 3-2

Βενέτσια 1-4

Σενάριο 2: Ισοβαθμία με Εστουδιάντες, Στρασμπούρ και Μπαϊρόιτ

Μπαϊρόιτ 4-1

Εστουδιάντες 3-3

Στρασμπούρ 3-3

ΑΕΚ 1-4

*Εκκρεμεί ο αγώνας Μπαϊρόιτ-ΑΕΚ

Πενταπλή ισοβαθμία

Μπαϊρόιτ 5-3

Εστουδιάντες 4-4

Στρασμπούρ 4-4

ΑΕΚ 4-4

Βενέτσια 3-5

Το συγκεκριμένο σενάριο είναι πιθανό μόνο αν: Η Μπαϊρόιτ κερδίσει την Βενέτσια αύριο (31/1) και ηττηθεί από την ΑΕΚ την άλλη εβδομάδα και ταυτόχρονα η Στρασμπούρ ηττηθεί από την Μπάνβιτ και η Βενέτσια κερδίσει την Εστουδιάντες.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

Για να προκριθεί η ΑΕΚ χρειάζεται καταρχάς οπωσδήποτε νίκη επί της Μπαϊρόιτ την τελευταία αγωνιστική και εξασφάλιση της διαφοράς (+8). Από εκεί και πέρα χρειάζεται έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, αφού θέλει να αποφύγει σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία την Στρασμπούρ (κόντρα στην οποία μετράει δύο ήττες) και θέλει οπωσδήποτε την Βενέτσια (επειδή κόντρα στους Ιταλούς έχει δύο νίκες).

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ