BASKETBALL CH. LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ

Τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν στον όμιλο της ΑΕΚ και τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας. Ποιες ισοβαθμίες την συμφέρουν, ποιες θέλει να αποφύγει και τι θέλει να κάνουν οι αντίπαλοί της.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Στρασμπούρ. Ηττήθηκε με 87-88 και μπήκε σε μπελάδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Πλέον η "Ένωση" έχει ρεκόρ 6-6 και έχει σίγουρα από πάνω της την Μπάνβιτ (8-3) στο τέλος της φάσης των ομίλων. Ο λόγος είναι ότι με δύο αγωνιστικές να απομένουν και έχοντας γνωρίσει δύο ήττες από την τουρκική ομάδα δεν μπορεί να την φτάσει. Το θέμα βέβαια είναι ότι την ίδια στιγμή η ΑΕΚ έχει... μπλεχτεί παρέα με άλλες 4 ομάδες: Την Μπαϊρόιτ (7-5), την Εστουδιάντες (7-5), την Στρασμπούρ (7-5) και την Βενέτσια (6-5).

Την δεδομένη στιγμή η κατάσταση στον όμιλο με δύο αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η 12η αγωνιστική έχει ως εξης:

Τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει ακόμα δύο παιχνίδια μπροστά της κόντρα σε Ολίμπια Λουμπλιάνας (εκτός έδρας) και Μπαϊρόιτ (εντός έδρας). Και είναι δεδομένο ότι χρειάζεται να κάνει το 2/2 για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Δεδομένου λοιπόν ότι η Μπάνβιτ (8-3) πλέον δεν... πιάνεται από την ΑΕΚ, το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν για τις άλλες ομάδες του ομίλου:

Μπαϊρόιτ (7-5)

Το πρόγραμμα: Βενέτσια (εντός έδρας), ΑΕΚ (εκτός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας το πλεονέκτημα έχει: Αυτή τη στιγμή η Μπαϊρόιτ, αλλά αν η ΑΕΚ την κερδίσει την τελευταία αγωνιστική με διαφορά 8 πόντων και πάνω (είχε ηττηθεί με 7 στην Γερμανία) θα υπερτερεί.

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ: Η ΑΕΚ χρειάζεται είτε να κάνει αυτή το 2/2 και η Μπαϊρόιτ το 0/2, είτε να σημειώσει μία νίκη περισσότερη από τους Γερμανούς και να καλύψει την διαφορά των 7 πόντων που ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι για να έχει το πλεονέκτημα.

Εστουδιάντες (7-5)

Το πρόγραμμα: Μπάνβιτ (εντος έδρας), Βενέτσια (εκτός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ πλεονέκτημα έχει: Η Εστουδιάντες

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ: Η ΑΕΚ χρειάζεται να κάνει μία νίκη παραπάνω από την Εστουδιάντες για να την προσπεράσει.

Στρασμπούρ: (7-5)

Το πρόγραμμα: Ρόζα Ράντομ (εντός έδρας), Μπάνβιτ (εκτός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ το πλεονέκτημα έχει: Η Στρασμπούρ

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ: Η ΑΕΚ έχει μία νίκη λιγότερη και υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Για να προσπεράσει την Στρασμποούρ πρέπει να κάνει η ίδια το 2/2 και να ηττηθεί η γαλλική ομάδα και στα δύο παιχνίδια της

Βενέτσια (6-5)

Το πρόγραμμα: Ολίμπια Λουμπλιάνας (εντός έδρας), Μπαϊρόιτ (εκτός έδρας), Εστουδιάντες (εντός έδρας)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ το πλεονέκτημα έχει: Η ΑΕΚ

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ: Η ΑΕΚ θέλει να κάνει η Βενέτσια μία νίκη λιγότερη από την ίδια προκειμένου να ισοβαθμίσουν στο τέλος. Ιδανικά, η ΑΕΚ θα συνέφερε να μπλεχτεί σε τριπλή ισοβαθμία με την Βενέτσια, αφού τότε το πρώτο κριτήριο είναι οι νίκες στα παιχνίδια των ομάδων μεταξύ τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

- Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει ισοβαθμία με την Στρασμπούρ, επειδή κόντρα σε αυτή μετράει δύο ήττες.

- Ιδανικά θα πρέπει να αποφύγει ισοβαθμία με την Εστουδιάντες - αφού οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η ΑΕΚ υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω χειρότερης διαφοράς πόντων. Στο ιδανικό σενάριο η Εστουδιάντες θα κερδίσει τόσο την Μπαϊρόιτ όσο και την Βενέτσια και θα "καθαρίσει" την πρόκριση, ανοίγοντας τον δρόμο στην ΑΕΚ.

- Η ΑΕΚ χρειάζεται σε κάθε ισοβαθμία την Βενέτσια, αφού την έχει κερδίσει δύο φορές.

- Η ΑΕΚ χρειάζεται να κερδίσει την Μπαϊρόιτ με διαφορά +8 πόντων για να είναι σίγουρη ότι υπερτερεί σε ισοβαθμία.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ