BASKETBALL CH. LEAGUE

Σακοτα: "Επιτέλους, μια φορά σταθήκαμε τυχεροί"

Σακοτα: "Επιτέλους, μια φορά σταθήκαμε τυχεροί"

Μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μπαϊρόιτ ο Ντράγκαν Σάκοτα χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ "τη μεγαλύτερη που έχει κάνει έως τώρα στην Ευρώπη" και στάθηκε στην τύχη που είχε με τα υπόλοιπα αποτελέσματα (VIDEO).

Τέλος καλό, όλα καλά... Η καρδιά της διοίκησης, του προπονητικού σταφ, των παικτών και των οπαδών της μπορεί να πήγαν στην κούλουρη, ωστόσο στο τέλος όλο το... σύμπαν συνωμότησε υπέρ της ΑΕΚ, η οποία νίκησε τη Μπαϊρόιτ και εκμεταλλεύτηκε έτσι τις νίκες της Στρασμπούρ (επί της Μπάνβιτ) και της Βενέτσια (επί της Εστουντιάντες) και προκρίθηκε στους "16" του Basketball Champions League.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης:

Ντράγκαν Σάκοτα: " Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη νίκη μας ως τώρα στην Ευρώπη. Αξίζαμε να περάσουμε. Κάποια χρόνια πριν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αν έπρεπε να διαλέξω μια ομάδα για να μην την έχω αντίπαλο, θα ήταν η Μπαϊρόιτ, γιατί είναι δύσκολο να ελέγξεις το ρυθμό απέναντί της. Βιαστήκαμε πολλές φορές στο πρώτο μέρος, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μεγάλωσε η πίεση. Στο τέλος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε 40 λεπτά αυτή την άμυνα.

Υπάρχουν κάποια απίστευτα στατιστικά. 33 ριμπάουντ η Μπαϊρόιτ στο πρώτο μέρος, τα 14 επιθετικά. Ξέραμε ότι σουτάρουν καλά και προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε, αλλά έβαλαν πολλά καλάθια μέσα στη ρακέτα με απλές συνεργασίες και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Κάναμε αλλαγές, πιέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι και επιτέλους, μια φορά σταθήκαμε τυχεροί με τα άλλα σκορ. Μεγάλη η ευχαρίστηση που θα συνεχίσουμε.

Είμαστε χαρούμενοι που τερματίζουμε τρίτοι. Προφανώς είναι καλύτερα από τέταρτοι. Περιμένουμε ωραία ατμόσφαιρα στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια και μετά θα δούμε τον αντίπαλο. Είμαστε ζωντανοί σε τρεις διοργανώσεις. Πόσες πιθανότητες έχουμε θα το δούμε, αλλά δεν υποτιμώ τη διοργάνωση. Είναι πολύ ανταγωνιστική και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό".

Ντούσαν Σάκοτα: " Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το θέλαμε, το πιστεύαμε και το δείξαμε ως το τέλος. Ήμασταν όλοι σε απίστευτη κατάσταση, ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά για όλους μας να παίξουμε. Παίξαμε ως ομάδα όμως και είμαι περήφανος για όλους τους συμπαίκτες μου".

Ραούλ Κόρνερ (προπονητής Μπαϊρόιτ): " Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα για το αν πρέπει να χαρώ για την πρόκριση ή να στεναχωρηθώ για την ήττα. Η πρόκριση μας είναι ένα ιστορικό γεγονός για την ομάδα μας σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο όπως ο δικός μας".

Γκέιμπ Γιορκ (γκαρντ Μπαϊρόιτ): " Παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε τη νίκη πάση θυσία. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη, αλλά τα πολλά λάθη που κάναμε στο τέλος μας κόστισαν με αποτέλεσμα να χάσουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και περιμένουμε το επόμενο ματς".

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης:

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ