BASKETBALL CH. LEAGUE

Ραντεβού με την ιστορία η ΑΕΚ

Ραντεβού με την ιστορία η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε (21:30) την Στρασμπούρ στον επαναληπτικό προημιτελικό του 78-69 στο ΟΑΚΑ, με φόντο τοFinal FourτουBasketball Champions League.

Στους “4” μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια έχει την ευκαιρία να βρεθεί η ΑΕΚ. Η “Ένωση” αντιμετωπίζει απόψε (21:30) στην Γαλλία την Στρασμπούρ στον δεύτερο προημιτελικό τουBasketball Champions Leagueκαι εφόσον προστατεύσει το +9 του πρώτου αγώνα (78-69), τότε θα πάρει αυτομάτως και την πρόκριση για τοFinal Four.

Από τηνEuroLeagueτης σεζόν 2000-01 (όταν είχε αποκλειστεί από την Ταού Θεράμικα με 3-0 νίκες στην ημιτελική σειρά) έχει να φτάσει τόσο μακριά σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση η ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει πάντως μία ομάδα που έχει απολογισμό 14-2 στο γήπεδό της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι “κίτρινοι”, από τη μεριά τους, μετρούν τρεις σερί εκτός έδρας νίκες στοChampions Leagueκαι δεν έχουν ηττηθεί φέτος σε κάποιον αγώνα με διαφορά 9 ή περισσότερων πόντων.

Απόψε διεξάγονται επίσης και οι δύο από τους άλλους τρεις προημιτελικούς, καθώς την Τρίτη η Μονακό μπορεί να ηττήθηκε στη Γαλλία από την Μπάνβιτ (74-75) , ωστόσο προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στοFinal Fourχάρις στη νίκη της με 85-77 στον πρώτο αγώνα. Στη Γερμανία η Μπαϊρόιτ θα προσπαθήσει να προστατεύσει το 86-81 του πρώτου ματς κόντρα στην Λούντβιχσμπουργκ, ενώ η Μούρθια είναι το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στην Καρσίγιακα, μετά τη νίκη με 14 πόντους διαφορά που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

21:00 Μπαϊρόιτ-Λούντβιχσμπουργκ (86-81)

21:30 Μούρθια-Καρσίγιακα (79-65)

21:30 Στρασμπούρ-ΑΕΚ (69-78)

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ