BASKETBALL CH. LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Ψάχνουμε έναν κοντό, έναν ψηλό, έναν ξανθό και έναν μελαχρινό"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε τις δυσκολίες που υπάρχουν για το παιχνίδι με τη Ράστα Βέχτα λόγω των απουσιών, ενώ απάντησε με χιούμορ σε ερώτηση για επικείμενη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ράστα Βέχτα (19/11, 19:00), με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από απουσίες και προβλήματα. Ο Κέντρικ Ρέι και ο Στέφαν Γιάνκοβιτς θα μείνουν εκτός για την αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα, ενώ ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση του Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος -εκτός των άλλων- απουσίασε από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, πριν από δύο μέρες. Όπως και να έχει, στόχος της Ένωσης είναι να πάρει τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή του ομίλου της.

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων μίλησε για το ραντεβού με τη Ράστα Βέχτα, που έχει εξαιρετική ψυχολογία μετά την εντυπωσιακή ανατροπή που έκανε στην Bundesliga. "Είναι ακόμη ένα παιχνίδι για το Basketball Champions League, έχοντας να αντιμετωπίσουμε δύο σημαντικά θέματα. Αφενός την ποιότητα του αντιπάλου, καθώς πρόκειται για μια καλή γερμανική ομάδα, με χαρακτήρα και καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, με δομημένη λειτουργία σε άμυνα και επίθεση, αφετέρου το ότι πρόκειται για το τρίτο πολύ απαιτητικό παιχνίδι σε διάστημα έξι ημερών. Πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, που είναι πολύ σημαντικό" δήλωσε αρχικά και προσέθεσε:

"Κάθε ομάδα για να επιβληθεί και να κερδίσει, πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να περιορίσει τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Είναι για εμάς στόχος αυτό. Θα πρέπει να ισορροπήσουμε στο κομμάτι της άμυνας, που θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί, και να έχουμε καλές λύσεις στην επίθεση. Η Ράστα Βέχτα είναι πολύ επιθετική στην άμυνα, παίζει πολύ σκληρά, πολύ δυνατά και σε υψηλό ρυθμό σε σαράντα λεπτά".

Σε ερώτηση που του έγινε για την κατάσταση των τραυματιών, εξήγησε πως "ο Στέφαν Γιάνκοβιτς και ο Κέντρικ Ρέι είναι σίγουρα εκτός, θα δούμε σήμερα πώς θα λειτουργήσει ο Χάουαρντ Σαντ Ρος στην προπόνηση. Έχουμε πράγματα που μας προβληματίζουν, αλλά πρέπει να βρούμε άμεσα λύση".

Αναφορικά με το κίνδυνο ήττας από τη γερμανική ομάδα, δεδομένων των συνθηκών που άρχουν διαμορφωθεί, είπε πως "όταν παίζεις σε ένα καλό επίπεδο, όπως το Basketball Champions League, όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα. Δεν έχει σημασία αν έχεις σερί νίκες, ή προέρχεσαι από ήττες. Ξέρουμε τη δυναμική του αντιπάλου και παρόλο που το διάστημα είναι μικρό, έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε τις πληροφορίες στα παιδιά, για να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Έχουμε ένα πλεονέκτημα τώρα ότι μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση στον όμιλό μας και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε στη συνέχεια, για να έχουμε το πάνω χέρι".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης, απάντησε με χιούμορ πως "ψάχνουμε έναν κοντό, έναν ψηλό, έναν ξανθό και έναν μελαχρινό"!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ