BASKETBALL CH. LEAGUE

Μαυροειδής: "Να νιώσουμε όπως οι παίκτες της ΑΕΚ το '68 στο Καλλιμάρμαρο"

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την πορεία της ΑΕΚ μέχρι το Final Four του Basketball Champions League, το... νταμπλ που ονειρεύεται με την Ένωση και τα playoffs της EuroLeague.

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 φιλοξενήθηκε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (7/4) ο Δημήτρης Μαυροειδής. Λίγες μέρες μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στο Final Four του Basketball Champions League, ο διεθνής σέντερ μίλησε στους Γιώργο Οικονόμου και Χρήστο Μπάλλο για την ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία της Ένωσης, τη δυνατότητα διεκδίκησης του τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και το... νταμπλ που ονειρεύεται.

Δεν έμεινε σε αυτά βέβαια, αφού σχολίασε επίσης τις μάχες των playoffs στην EuroLeague, όπως επίσης τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας του στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3:

Για τον απολογισμό της σεζόν μέχρι στιγμής: "Πάνω από επιτυχημένη είναι η φετινή σεζόν. Στόχος μας ήταν να είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου, το οποίο εν τέλει κατακτήσαμε. Είχαμε επίσης ως στόχο να πάμε στο Final Four του Champions League, το οποίο επίσης καταφέραμε. Ακόμη κι αν τελείωνε τώρα η χρονιά, θα ήταν απόλυτα επιτυχημένη για εμάς".

Για το πώς άλλαξε η εικόνα της ΑΕΚ μέσα στη χρονιά: "Μέσα στη χρονιά υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα στις ομάδες. Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, παρότι είχαμε πολύ καλό υλικό από την αρχή. Ίσως δεν ταίριαξαν κάποια παιδιά, ίσως ο προπονητής με τη φιλοσοφία. Ήρθε στην πορεία ο κ. Ντράγκαν Σάκοτα κι έφερε παιδιά που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του. Ήρθαν έμπειροι παίκτες, που μας έκαναν πιο σκληρούς. Απέναντι στην Στρασμπούρ φτάσαμε στο πικ της απόδοσής μας, σε σημείο που φαινόταν να ελέγχουμε πλήρως και τις δύο αναμετρήσεις των προημιτελικών".

Για τις πολλές αλλαγές που γίνονται στις ομάδες μέσα μια σεζόν: "Την πρώτη χρονιά που ήμουν εδώ, κάθε βδομάδα έμπαινα στα αποδυτήρια κι έβλεπα ένα νέο πρόσωπο. Δεν μάθαινα τα ονόματά τους, γιατί ήξερα ότι σε μια εβδομάδα θα γίνει αλλαγή (γελάει). Έτσι δεν μπορείς να χτίσεις ομάδα. Φέτος είναι η χρονιά με τις λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ για εμάς".

Για το γεγονός πως το Final Four θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ: "Απέναντι στην Στρασμπούρ πήραμε μια γεύση. Σίγουρα περιμένουμε περισσότερο κόσμο στο Final Four. Ελπίζουμε να νιώσουμε όπως οι παίκτες το 1968, όταν βγήκαμε στο Καλιμμάρμαρο και το είδαν κατάμεστο. Όλες οι ομάδες είναι ισάξιες. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο φαβορί".

Για τη διαφορά απόδοσης εντός κι εκτός των συνόρων από την πλευρά της ΑΕΚ σε πολλά παιχνίδια: "Αναγκαστικά όταν έχεις τόσα πολλά ταξίδια και διοργανώσεις, η επιβάρυνση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν μπορείς να είσαι "εκεί" σε κάθε παιχνίδι. Δεν έχουμε τον προϋπολογισμό μιας ομάδας της EuroLeague που έχουν μέχρι και δεκαπέντε παιδιά που μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή. Είναι λογικό λοιπόν σε κάποια παιχνίδια να είμαστε κουρασμένοι ή χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση. Έτσι κάναμε κάποιες κακές ήττες".

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για όσα ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη : "Αν κατακτήσουμε το Basketball Champions League, θα έχουμε κάνει το... νταμπλ. Θα έχουμε πάρει δύο τρόπαια σε μία χρονιά, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ η ΑΕΚ έως τώρα. Στο πρωτάθλημα θέλουμε να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση, κι από εκεί και πέρα στα playoffs με τον Ολυμπιακό θα παλέψουμε. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις σε μια σειρά αγώνων κι άλλο ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Θα πάμε να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μάς αναλογούν".

Για το ποιον τίτλο θα έβαζε την προσπάθεια της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια: "Ο τίτλος είναι "σημαδιακή χρονιά" για φέτος, λόγω των οιωνών από τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού το 1968. Μπορεί να μας βοηθάει κάποιο άστρο. Δεν ξέρω. Αυτό που λέω είναι ότι ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Η ΑΕΚ βρισκόταν στην Α2 πριν από μερικά χρόνια κι έπρεπε να "χτιστεί" από την αρχή. Δεν είναι εύκολο να χτυπήσεις τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος έχει υπομονή και πλάνο για να πάει ακόμη ψηλότερα την ομάδα. Υπάρχει όραμα, πρέπει όμως να υπάρχει κι υπομονή. Φέτος, θεωρώ ότι η υπομονή του κόσμου έχει αρχίσει να επιβραβεύεται".

Για τα playoffs της EuroLeague: "Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι από τα τέσσερα, είναι αυτό του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα άλλα έχουν ξεκάθαρα φαβορί, ειδικά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Φενέρμπαχτσε δεν αποκλείω να πάει στο "3-0". Ο Ολυμπιακός, από μέρους του, έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, ειδικά από την στιγμή που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Δεν θεωρώ ότι στο γήπεδό του θα έχει πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ακόμη ρόλους, ακόμη ψάχνεται. Απλά έχει τρομερή έδρα, γι αυτό δίνω ένα "συν" παραπάνω".

Για το πόσο μετράει η έδρα: "Αλλιώς είναι να έχει έξι ή επτά χιλιάδες άτομα στη Γαλλία ή τη Ρωσία, κι αλλιώς στην Ελλάδα. Γι αυτό λέω ότι είναι σημαντικό να γεμίζει το γήπεδο".

Για την σπέκουλα με τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στην EuroLeague: "Δες τι έγινε στο Basketball Champions League με εμάς, την τελευταία αγωνιστική έγιναν απίστευτα πράγματα, κι αυτό γιατί όλα τα παιχνίδια διεξάγονταν την ίδια ώρα. Με... τριπλή καραμπόλα περάσαμε. Γιατί να μπούμε σε διαδικασία να μιλάμε για θεωρίες, αντί να μπουν όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα. Τουλάχιστον η τελευταία αγωνιστική πρέπει να γίνεται την ίδια ώρα. Γιατί πχ ο Πάμπλο Λάσο να βγει και να δηλώσει ότι οι ελληνικές ομάδες θα κάνουν κάτι μεταξύ τους σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ