BASKETBALL CH. LEAGUE

Λιετκαμπέλις - ΑΕΚ 65-84: Αρμαγεδώνας Χάντερ στη Λιθουανία

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με τον Βινς Χάντερ να διαλύει τους πάντες, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας της Λιετκαμπέλις και άγγιξε την πρώτη θέση του Γ' ομίλου στο Basketball Champions League (VIDEO).

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Γ' όμιλο του Basketball Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά το διπλό της στην πόλη Πανεβέζις της Λιθουανίας απέναντι στη Λιετκαμπέλις (84-65) για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι κιτρινόμαυροι είχαν εντυπωσιακά διαστήματα, είχαν και κάποια "νεκρά", πήραν όμως το αποτέλεσμα και με νίκη επί της Αντβέρπ στο ΟΑΚΑ θα εξασφαλίσουν την πρωτιά που θα τους δώσει μια καλύτερη κλήρωση απέναντι σε ομάδα που θα έχει τερματίσει τέταρτη στον όμιλό της. Αν ηττηθούν, τότε θα πρέπει να χάσει και η Χάποελ Ιερουσαλήμ με την οποία αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν, αλλά υπερτερούν στη διαφορά πόντων.

Απολαυστικός σε ακόμη ένα ματς ο Βινς Χάντερ, έκανε εκπληκτική δουλειά σε όλους του παιχνιδιού, ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν καθοριστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Μάλκολμ Γκρίφιν - Ντελρόι Τζέιμς έδωσαν βοήθειες, ο Τζόρνταν Θίοντορ προτίμησε τη δημιουργία από το σκοράρισμα και η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προχωρά με στόχο να είναι πανέτοιμη στα νοκάουτ, στα οποία δεν θα βρεθούν οι Λιθουανοί οι οποίοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά. Μαχητική η Λιετκαμπέλις, δεν μπορούσε να διεκδικήσει όμως κάτι περισσότερο ενώ το συμβάν με τον Βάιντας Καρινιάουσκας ήταν ακόμη "φρέσκο" .

Ο MVP

Βινς Χάντερ, ο... Αρμαγεδώνας! Ασύλληπτα πράγματα από τον Αμερικανό σέντερ, που έπαιξε 27:53 για να σκοράρει 25 πόντους από 12/13 δίποντα και 1/4 βολές, να μαζέψει 8 ριμπάουντ, να μοιράσει 5 ασίστ, να κλέψει τρεις μπάλες και να κόψει δύο σουτ. 39 μονάδες συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης ο MVP των κιτρινόμαυρων στη σεζόν... Πραγματικά ό,τι κι αν πει κανείς για εκείνον θα είναι λίγο, ελάχιστο μπροστά σε αυτά που προσφέρει στην ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

"Σκληρό" νούμερο τα επτά λάθη της ΑΕΚ στην πρώτη περίοδο, εντυπωσιακό όμως τα οκτώ κλεψίματά της στο πρώτο μέρος. Ακόμη πιο σπουδαίο οι 28 τελικές πάσες των κιτρινόμαυρων στο ματς, με μόλις 12 λάθη. Είχαν εννέα στο 12', έκαναν τρία στα επόμενα 28 λεπτά όταν έπαιξαν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ήταν καλό το ξεκίνημα της ΑΕΚ, μόνο όμως στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας (8-13 στο πέμπτο λεπτό με 5/6 δίποντα και 1/1 τρίποντο). Τα πολλά λάθη έδωσαν στους γηπεδούχους το δικαίωμα όχι μόνο να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, αλλά να τρέξουν και ένα επί μέρους σκορ 14-5 για το 22-18 της πρώτης περιόδου, πριν βρεθούν και στο +11 (33-22) στα μέσα της δεύτερης! Ο Λούκα Μπάνκι έπαιρνε το ένα timeout μετά το άλλο, η δεύτερη πεντάδα δεν έκανε καλή δουλειά, όμως ένα ξέσπασμα του Ματσιούλις που πέτυχε οκτώ σερί πόντους και ένα γενικότερο ξέσπασμα από τους Θίοντορ - Τζέιμς - Χάντερ, έδωσε στην ΑΕΚ ένα επί μέρους 4-18 για το 37-40 του ημιχρόνου που έμοιαζε λογικό σύμφωνα με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Όσο κι αν επέμενε η Λιετκαμπέλις στο τρίτο δεκάλεπτο, τόσο η ΑΕΚ είχε τις απαντήσεις για να κρατήσει μια διαφορά ασφαλείας. Ο Χάντερ κυριάρχησε ξανά, έγραψε το 52-61 στο 27' με τρομερή προσπάθεια, έκανε συνολικά απίθανα πράγματα και στις δύο πλευρές, ο Λαρεντζάκης έγραψε με φλότερ το 54-67 στο τέλος της περιόδου και η ομάδα του "κλείδωσε" την νίκη. Ακόμη κι έτσι, ο Χάντερ συνέχισε να κάνει πράγματα και θαύματα, μέχρι ο Μπάνκι να τον τραβήξει στον πάγκο στα μέσα της τέταρτης...

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε η Τσίντο Αρένα, είχε πάντως ωραία ατμόσφαιρα όπως έχει κάθε λιθουανικό γήπεδο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ματσόνι, Λαντσαρίνι, Ντάβιντοφ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 37-40, 54-67, 65-84

ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ (Τσάνακ): Ντίμετς 12 (6 ριμπάουντ), Κουλβιέτις 9 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρουμπτσαβίτσιους, Σίνοβετς 8, Γουίλσον 9 (6 ριμπάουντ), Γιασάιτις 10 (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Κούπσας 7, Ταρόλις 6, Βαλίνσκας 4.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Γκρίφιν 11 (1), Τζέιμς 11, Ρογκαβόπουλος, Τσαλμπούρης 2, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χάντερ 25 (12/13 δίποντα, 1/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα), Λαρεντζάκης 8 (1), Ματσιούλις 18 (5/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Σαντ-Ρος 2, Θίοντορ 7 (7 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Λιετκαμπέλις: 19/43 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 12/16 βολές, 38 (24 αμυντικά - 14 επιθετικά) ριμπάουντ, 17 ασίστ, 16 λάθη, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα

Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ: 28/40 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 13/17 βολές, 31 (26 αμυντικά - 5 επιθετικά), ριμπάουντ, 28 ασίστ, 12 λάθη, 13 κλεψίματα, 3 κοψίματα

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Αντβέρπ στην τελευταία αγωνιστική (6/2 στις 21:30), ενώ η Λιετκαμπέλις θα κλείσει τη σεζόν της στη Φουενλαμπράδα (6/2 στις 20:30).

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ