BASKETBALL CH. LEAGUE

Ξανθόπουλος: Ο MVP των 0 πόντων!

Ξανθόπουλος: Ο MVP των 0 πόντων!

Αν κοιτάξει κάποιος την στατιστική του ημιτελικού της ΑΕΚ με τη Μούρθια θα δει ότι ο Ξανθόπουλος είχε 0 πόντους. Αν έχει δει το παιχνίδι όμως ξέρει ότι ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο MVP της ΑΕΚ.

Γίνεται να μένει ένας παίκτης άποντος σε ένα παιχνίδι να είναι ο MVP ενός αγώνα; Οταν μιλάμε για τον Βασίλη Ξανθόπουλο αυτό γίνεται και με το παραπάνω. Και όποιος αμφιβάλλει για αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να παρακολουθήσει ξανά τον χθεσινό (4/5) ημιτελικό της ΑΕΚ με τη Μούρθια .

Ο Ξανθόπουλος δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που θα έκανε την φαντεζί ενέργεια. Δεν κοιτούσε ποτέ τον εαυτό του. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να κάνει το καλύτερο που μπορούσε για την ομάδα του. Αυτό ακριβώς έκανε και κόντρα στη Μούρθια, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα ολόκληρου του αγώνα, προσφέροντας στην “Ενωση” κάτι πιο σημαντικό από κάθε άλλο πράγμα: Ηρεμία.

Αν κοιτάξει κάποιος την στατιστική του Ξανθόπουλου στον αγώνα θα δει ότι είχε 0 πόντους με 0/1 τρίποντο σε 17 λεπτά συμμετοχής. Αν δει λίγο πιο πέρα θα δει ότι είχε ακόμα 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0 λάθη. Είναι όμως ένας άλλος αριθμός που περιγράφει λίγο πολύ τα πάντα: 15. Τι αντιπροσωπεύει αυτός ο αριθμός; Τον δείκτη που είχε στο +/-, ο οποίος ήταν ο υψηλότερος από κάθε άλλον παίκτη! Τι σημαίνει αυτό το νούμερο όμως; Ότι το διάστημα που βρισκόταν στο παρκέ ο έμπειρος γκαρντ η ΑΕΚ σημείωσε 15 πόντους περισσότερους από τη Μούρθια. Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε με διαφορά 2 πόντων (77-75), αυτό σίγουρα κάτι λέει.

Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Ξανθόπουλος δεν είναι... χθεσινός. Παίζει στο υψηλότερο επίπεδο μία 15ετία. Είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει αγωνιστεί στις 5 μεγαλύτερες ομάδες της χώρας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης), αλλά και στον Πανιώνιο όταν αγωνιζόταν στην EuroLeague και τον Πανελλήνιο! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που όλες αυτές οι ομάδες ήθελαν κάποια στιγμή να έχουν τον Ξανθόπουλο στο ρόστερ τους. Λόγους που είχε και η ΑΕΚ όταν το καλοκαίρι τον απέκτησε για την θέση του back up πόιντ γκαρντ.

Ο Ξανθόπουλος δεν είναι σουτέρ ή σκόρερ. Είναι όμως ένας εξαιρετικός αμυντικός, ο οποίος “πνίγει” τον αντίπαλο γκαρντ με την άμυνά του (ο Χάνα και ο Κλουφ της Μούρθια είναι οι τελευταίοι που μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό), ένας σπουδαίος πασέρ με σπάνια αίσθηση του χώρου και ένας παίκτης που πρώτο μέλημά του είναι να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Οι 7 ασίστ σε σχέση με τα 0 λαθη που είχε κόντρα στη Μούρθια το αποδεικνύουν αυτό.

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ βέβαια δεν χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι για να καταλάβει την αξία του Ξανθόπουλου. Όλη την σεζόν βλέπει τον άλλοτε διεθνή γκαρντ να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει όλο το τέμπο ενός αγώνα. Ο Ξανθόπουλος δεν θα κάνει ποτέ κάτι περιττό, κάτι που αποτελεί σχήμα οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς ότι παίζει μονίμως με το πόδι στο γκάζι. Ακόμα και κάποιες πάσες πίσω από την πλάτη που δοκιμάζει γίνονται βάσει σχεδίου. Δεν ψάχνει το θέαμα. Ψάχνει για την καλύτερη δυνατή επιλογή. Είναι ένας παίκτης-κουμπιούτερ, ο οποίος υπολογίζει τα πάντα πριν ενεργήσει. Είναι η ήρεμη δύναμη της ΑΕΚ.

Την Κυριακή το βράδυ (20:30) η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Μονακό σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ο Ξανθόπουλος θα έρθει πάλι από τον πάγκο. Δεν θα κάνει κάτι περιττό. Θα κάνει απλώς το καλύτερο που μπορεί για την ΑΕΚ. Θα πιέσει στην άμυνα. Θα προσπαθήσει να βγάλει την ΑΕΚ στον αιφνιδιασμό. Θα ψάξει τον ελεύθερο συμπαίκτη. Και το τελευταίο πράγμα που θα έχει στο μυαλό του θα είναι να σουτάρει. Την δόξα θα την πάρουν οι συμπαίκτες του. Αυτό όμως δεν θα έχει καμία σημασία. Γιατί όσοι έχουν δει τον Ξανθόπουλο φέτος ξέρουν ότι χωρίς αυτόν η ΑΕΚ θα ήταν άλλη ομάδα. Χωρίς αυτόν η ΑΕΚ δεν θα ήταν στον Τελικό.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ