BASKETBALL CH. LEAGUE

Η πρόκριση της ΑΕΚ στο Final Four περνάει από το Στρασβούργο

Η πρόκριση της ΑΕΚ στο Final Four περνάει από το Στρασβούργο

Ποιος είναι ο σταρ της Στρασμπούρ; Πόσο επικίνδυνοι είναι οι Αμερικανοί της; Πως έφτασε στα προημιτελικά του Basketball Champions League; Το Sport24.gr παρουσιάζει την ομάδα που πρέπει να αποκλείσει η ΑΕΚ για να φτάσει στο Final Four που θέλει να διοργανώσει η ίδια στο ΟΑΚΑ.

Από το Στρασβούργο, από τη βορειοδυτική Γαλλία, στα σύντορα με την Γερμανία, περνάει η πρόκριση της ΑΕΚ στο Final Four του FIBA Champions League που οι κιτρινόμαυροι ονειρεύονται να διοργανώσουν στο ΟΑΚΑ. Μετά τον θρίαμβό τους στην Τσεχία απέναντι στη Νίμπουρκ με το ανεκτίμητης αξίας τρίποντο του Κέβιν Πάντερ, οι κιτρινόμαυροι καλούνται να σταθούν όρθιοι στα 80 λεπτά απέναντι σε μία καλή ομάδα από την οποία έχασαν δύο φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης, την πρώτη με διαφορά δύο πόντων (εκτός έδρας), την δεύτερη με διαφορά ενός πόντου (εντός έδρας).

Ομάδα που ιδρύθηκε το 1929, η Στρασμπούρ αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (την περίοδο 2014/15), ενώ έχει παίξει δύο χρονιές στην EuroLeague (2013/14 και 2015/16) χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Προπονητής της είναι από το καλοκαίρι του 2011 ο Βενσάν Κολέ, ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας δηλαδή, ενώ έδρα της είναι το Rhenus Sport, χωρητικότητας 6.200 θεατών. Λευκό, κόκκινο και γκρι είναι τα χρώματα της εμφάνισής της, ενώ το roster της είναι πραγματικά πολύ γεμάτο, με αποτέλεσμα να θυμίζει roster ομάδας της EuroLeague.

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από την Στρασμπούρ έχουν περάσει καλοί Γάλλοι αθλητές (Αλεξί Αζανσά, Αντουάν Ντιό, Ασέλ Τουπάν, Φρανκ Ντιλικινά), αλλά και αξιόλογοι Αμερικανοί (Τσακ Έιντσον, Ρικ Χιουζ, Κιθ Τζένινγκς, Μπράιον Ρας, Τέρενς Στάνσμπερι).

Τα αποτελέσματα της Στρασμπούρ τη φετινή σεζόν:

Στρασμπούρ - Ολίμπια Λουμπλιάνα 83-69

Μπαϊρόιτ - Στρασμπούρ 82-80

Στρασμπούτ - Εστουδιάντες 77-74

Βενέτσια - Στρασμπούρ 78-67

Στρασμπούρ - ΑΕΚ 80-78

Ρόζα Ράντομ - Στρασμπούρ 63-74

Στρασμπούρ - Μπάνβιτ 87-72

Ολίμπια Λουμπλιάνα - Στρασμπούρ 78-77

Στρασμπούρ - Μπαϊρόιτ 77-82

Εστουδιάντες - Στρασμπούρ 81-65

Στρασμπούρ - Βενέτσια 70-67

ΑΕΚ - Στρασμπούρ 87-88

Στρασμπούρ - Ρόζα Ράντομ 98-81

Μπάνβιτ - Στρασμπούρ 63-80

Νεπτούνας - Στρασμπούρ 73-68

Στρασμπούρ - Νεπτούνας 88-78

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με ρεκόρ 9-5, η Στρασμπούρ τερμάτισε στην πρώτη θέση στον Γ' Όμιλο, καθώς υπερτερούσε της Μπάνβιτ στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Ακολούθησαν στο 8-6 η ΑΕΚ και η Μπαϊρόιτ. Οι Γάλλοι κέρδισαν την ΑΕΚ τόσο στο Στρασβούργο ( 80-78 ), όσο και στο ΟΑΚΑ ( 88-87 ), με τον Ντι Μποστ να κάνει φοβερή εμφάνιση στην Αθήνα και τον Ζακ Ράιτ να "σκοτώνει" τους κιτρινόμαυρους στην Γαλλία.

Το roster της ομάδας είναι εξαιρετικό, ο Βενσάν Κολέ ίσως να μην το έχει αξιοποιήσει όσο θα περίμενε κανείς, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για υλικό που έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες για να φτάσει μέχρι το Final Four.

Η πρόκριση της ΑΕΚ στο Final Four περνάει από το Στρασβούργο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Η πρόκριση της ΑΕΚ στο Final Four περνάει από το Στρασβούργο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Ζακ Ράιτ (έπαιξε σε Ρέθυμνο και Παναθηναϊκό), Ντέιβιντ Λόγκαν (πέρασε από τον Παναθηναϊκό πριν μερικά χρόνια), Ντι Μποστ κάνουν όλη την δουλειά στις θέσεις των guard, καθώς έχουν την εμπειρία και το ταλέντο στο σκοράρισμα για να "σκοτώσουν" κάθε αντίπαλο. Οι Ζερεμί Λελούπ, Λιβάι Ράντολφ, Ντάριον Άτκινς ξεχωρίζουν στις θέσεις των forwards, ενώ σε εκείνη του center υπάρχουν ο Λουί Λαμπεϊρί ( μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού πριν οι πράσινοι αποκτήσουν τον Έιντριαν Πέιν), Μίρο Μπιλάν.

Αυτός, πάντως, που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τον Ντράγκαν Σάκοτα και τους συνεργάτες του, είναι ο Ντέιμιεν Ίνγκλις, ένας 23χρονος πάουερ φόργουορντ που οι Milwaukee Bucks επέλεξαν στο νούμερο 31 του NBA Draft 2014, αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να μην βρει αρκετές ευκαιρίες στις ΗΠΑ. Φέτος ο νεαρός Γάλλος (2μ.03) έχει αρπάξει την ευκαιρία και τα πηγαίνει περίφημα. Στα τελευταία πέντε ματς έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων, είναι πολύ δυνατός κι ευέλικτος, κάνει καλή δουλειά στα ριμπάουντ και είναι αθλητής που μπορεί να κάνει διαφορά.

Με δυο λόγια, η Στρασμπούρ δεν είναι μεγαθήριο, αν και έχει πολύ δυνατό roster, δεν έχει παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της, αν και κέρδισε δύο φορές την ΑΕΚ με συνολική διαφορά τριών πόντων, διαθέτει βάθος στον πάγκο της, είναι αρκετά αδύναμη στο ριμπάουντ, όμως στην καλή βραδιά της μπορεί να κερδίσει τις κακές ομάδες της EuroLeague.

Ο πρώτος αγώνας με την Στρασμπούρ θα διεξαχθεί στις 27 ή 28 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στις 3 ή 4 Απριλίου στην Γαλλία. Ο νικητής, η ομάδα που θα προκριθεί στο Final Four, θα μάθει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό μετά από κλήρωση που θα γίνει στις 11 ή 12 Απριλίου.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ