BASKETBALL CH. LEAGUE

Αγγελόπουλος: "Η EuroLeague δεν έχει τα αθλητικά κριτήρια που υπερασπιζόμαστε"

Αγγελόπουλος: "Η EuroLeague δεν έχει τα αθλητικά κριτήρια που υπερασπιζόμαστε"

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για την κατάκτηση του Basketball Champions League από την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η ομάδα του να αγωνιστεί στην EuroLeague. Τι είπε για το Ποδηλατοδρόμιο...

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια σε όσους έβαλαν το λιθαράκι τους για να κατακτήσει τη ΑΕΚ το Basketball Champions League, ενώ απαντώντας στην σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο η ομάδα του να συμμετάσχει στην EuroLeague.

"Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει στους παίκτες, στον προπονητή και στον κόσμο που είναι ο έκτος παίκτης μας. Εγώ είχα το όνειρο. Χωρίς όνειρα στον αθλητισμό δεν μπορείς να πας κάπου. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος κρατησε την ομάδα στα δύσκολα., ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει μεγάλη συνεισφορά, γιατί βοήθησε στο χτίσιμο της ομάδας και χωρίς τον Ντράγκαν Σάκοτα, όλα αυτό δεν θα γινόταν", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ στην ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις υπερβάσεις της ομάδας του σε σύγκριση με τους "αιώνιους":

"Η ΑΕΚ για εμένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Η συζήτηση για τα μπάτζετ είναι μεγάλη. Οι ανταγωνιστές (σ.σ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) μας έχουν εγγυημένα συμβόλαια στην EuroLeague και μπορούν να χτίσουν τις ομάδες τους σε βάθος δεκαετίας. Θα χτίσουμε σε αυτή την επιτυχία. Τα καλύτερα έρχονται".

Για το ενδεχόμενο η ομάδα του να αγωνιστεί στην EuroLeague, είπε: Θεωρώ πως κορυφαίο είναι το πρωτάθλημα που συμμετέχουν οι πρωταθλητές και οι καλύτεροι. Δεν έχει νόημα η συζήτηση για την ΕuroLeague, γιατί δεν υπάρχει δεκαετές συμβόλαιο. Η EuroLeague δεν έχει τα αθλητικά κριτήρια που υπερασπιζόμαστε. Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι κατάκτηση. Δεν είναι κάτι που το έχεις εκ των προτέρων".

Σχετικά με το γηπεδικό θέμα, τόνισε: "Είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε σε καταληκτικές συζητήσεις με την Πολιτεία για το ποδηλατοδρόμιο. Ελπίζω μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχουμε κάποια εξέλιξη".

Για το αν η απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή ήταν προσωπική του επιλογή, καθώς το όνομά του είναι Μαυροειδής, τόνισε: "Όχι, ο προπονητής έχει την τελευταία επιλογή. Ήταν καλή εισήγηση, ίσως γίνω σκάουτ. Υπάρχει ιεραρχία την ομάδα".

Τέλος, ο Μάκης Αγγελόπουλος είπε: "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Κάναμε εξ ολοκλήρου την παραγωγή μίας ταινίας και με το που τελείωσε αυτό το δύσκολο έργο, αναλάβαμε το Final Four. Είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα ανέλαβε την διεξαγωγή ενός Final Four".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ