BASKETBALL CH. LEAGUE

ΑΕΚ-Στρασμπούρ: πράξη πρώτη

ΑΕΚ-Στρασμπούρ: πράξη πρώτη

Η ΑΕΚ υποδέχεται την γαλλική Στρασμπούρ (28/3, 19:30) με σκοπό να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League.

Προκρίθηκε στους “16” χάρις στα μεγάλα τρίποντα των Βασιλόπουλου, Σάκοτα και τη μεγάλη ανατροπή από το -14 κόντρα στην Μπαϊρόιτ. Πέταξε νοκ άουτ τη Νίμπουρκ παρότι ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα με 10 πόντους διαφορά στο ΟΑΚΑ. Το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο της ΑΕΚ για το Final Four του Basketball Champions League είναι η Στρασμπούρ. Και στην Ένωση δεν υπάρχει καμία διάθεση για νέα... δράματα.

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (28/3, 19:30) την ομάδα του Βενσάν Κολέ και το ζητούμενο είναι να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, σημειώνοντας μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ενόψει της ρεβάνς στη Γαλλία. Βέβαια, η αποστολή της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα μόνο εύκολη δεν θα είναι απέναντι στην... μόνιμη δεύτερη του γαλλικού πρωταθλήματος, η οποία έφτασε μέχρι τους τελικούς το 2013, το 2014, το 2015, το 2016 και πέρυσι, δίχως όμως να κατακτήσει ποτέ τον τίτλο.

Η Στρασμπούρ απέδειξε άλλωστε και στην κανονική περίοδο του φετινού Champions League ότι είναι σκληρό καρύδι. Η παρέα των Ντέιβιντ Λόγκαν και Ζακ Ράιτ -γνωστών μας από το πέρασμά τους από τον Παναθηναϊκό- νίκησε δύο φορές την ΑΕΚ και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Μέσα στο 2018, δε, έχει απολογισμό 8-1 στο γαλλικό πρωτάθλημα (όπου είναι πλέον δεύτερη) και 6-2 στο Champions League, με τους δύο τέως “πράσινους”, τους Λαμπεϊρί, Ίνγκλις, Μποστ και Μπιλάν να αποτελούν τους πιο επικίνδυνους παίκτες της γαλλικής ομάδας.

Οι σημερινοί αγώνες για τους "8" του Champions League:

19:30 ΑΕΚ-Στρασμπούρ

19:30 Μπάνβιτ-Μονακό

Photo credits: championsleague.basketball

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ