BASKETBALL CH. LEAGUE

ΑΕΚ: Για το 3/3 της Ελλάδας στο Διηπειρωτικό Κύπελλο

ΑΕΚ: Για το 3/3 της Ελλάδας στο Διηπειρωτικό Κύπελλο
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει απόψε (17/2, 23:00) το πρώτο Διηπειρωτικό Κύπελλο της ιστορίας της και το τρίτο ελληνικό έπειτα από αυτά του 1996 και του 2013.

Μετά το περσινό Κύπελλο Ελλάδας και τοBasketball Champions Leagueη ΑΕΚ θα επιχειρήσει να προσθέσει άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή της. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει απόψε (17/2, 23:00) την Φλαμένγκο στηνCarioca 1 Arenaτου Ρίο ντε Τζανέιρο, φιλοδοξώντας να γίνει η τρίτη ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο μετά τον Παναθηναϊκό (1996) και τον Ολυμπιακό (2013).

Το πρώτο δείγμα της ομάδας του Λούκα Μπάνκι στο τριήμερο τουρνουά ήταν εξαιρετικό. Η ΑΕΚ νίκησε πολύ εύκολα την πρωταθλήτρια του παναμερικανικού πρωταθλήματος Σαν Λορέντζο 86-64, απόψε όμως λογικά θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο απέναντι στην γηπεδούχο Φλαμένγκο, η οποία συνέτριψε εξίσου εύκολα στον άλλον ημιτελικό (80-58) τους Όστιν Σπερς, τους πρωταθλητές τηςG-League.

Η ΑΕΚ ίσως να μην έχει απόψε τον Βασίλη Ξανθόπουλο , που τραυματίστηκε στον ημιτελικό, όπως και να ‘χει όμως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για... πόλεμο απόψε, αν κρίνουμε από τις χθεσινές δηλώσεις του Άντερσον Βαρεζάο , σταρ της Φλαμένγκο. Για την ιστορία, η βραζιλιάνικη ομάδα θα επιχειρήσει να γίνει η τέταρτη που θα κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο πάνω από μία φορά μετά την Βαρέζε, το Άκρον και την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Φλαμένγκο είχε κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο και το 2014.

Το πρόγραμμα της ημέρας (17/2):

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΕΚ - Φλαμένγκο (23:00)

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 3-4

Σαν Λορέντζο - Όστιν Σπερς (20:00)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ