ΜΠΑΣΚΕΤ

BAT: Πρότεινε μείωση 50% των συμβολαίων που προβλέπουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA (BAT) εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τις συμφωνίες των ομάδων με τους παίκτες, προτείνοντας μείωση 50% στα συμβόλαια των υψηλόμισθων παικτών για το διάστημα τις διακοπής λόγω του κορονοϊού.

Η κατάσταση σε όλο τον κόσμο έχει παγώσει λόγω του κορονοϊού και ο αθλητισμό δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ λοιπόν όλες οι ομάδες ψάχνουν να δουν τι θα κάνουν με τα συμβόλαια των παικτών, ήρθε το BAT (Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA) να εκδώσει μία απόφαση για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το διάστημα που υπάρχει διακοπή στην αθλητική δραστηριότητα λόγω της καραντίνας.

Αφού λοιπόν το BAT ξεκαθάρισε αρχικά ότι οι σύλλογοι και οι ομάδες πρέπει να διαπραγματευτούν με καλή πίστη και μπορούν να κάνουν ξεχωριστές συμφωνίες, στην συνέχεια έβαλε ένα πλαφόν για τα συμβόλαια.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση που δημοσιεύτηκε, οι ομάδες μπορούν να κάνουν τις εξής μειώσεις στα συμβόλαια παικτών και προπονητών λόγω του κορονοϊού:

0-20% σε συμβόλαια που προβλέπουν μηνιαίες αποδοχές από 0-2.500 ευρώ

50% για συμβόλαια που προβλέπουν μηνιαίες αποδοχές από 2.500 ευρώ και πάνω, αν και αυτό το ποσοστό μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ακόμα ότι οι σύλλογοι οφείλουν να συνεχίζουν παρέχουν πράγματα που προβλέπονται στο συμβόλαιο όπως σπίτι, αυτοκίνητο και σίτιση, καθώς και ότι πριν οποιαδήποτε μείωση πρέπει να ληφθεί υπόψη και το επίπεδο ζωής.

Τέλος, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το BAT ανέφερε ότι ακόμα και αν συνεχιστεί η σεζόν 2019/20 οι αποδοχές των παικτών μπορεί να πέσουν, αφού τα έσοδα των ομάδων θα έχουν μειωθεί λόγω του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ