ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυγενάκης για ΕΟΚ: "Έφτασε η ώρα να υπάρξει ανανέωση"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπιος Παυλόπουλος,  δεχθηκε σε ακρόαση την Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών, η
οποία κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης
Κωφών που διεξήχθη στο Lublin της Πολωνίας, στις 27/6 β 6/7/2019.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, δεχθηκε σε ακρόαση την Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών, η οποία κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών που διεξήχθη στο Lublin της Πολωνίας, στις 27/6 β 6/7/2019. EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στον Real FM για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό, εστιάζοντας στην διοικητική ανανέωση της ΕΟΚ.

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό αέρα του Real FM ήταν το πρωί της Πέμπτης (12/9) ο Λευτέρης Αυγενάκης, για να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε σε όσα έχουν συμβεί, αλλά και σε αυτά που προσδοκά να γίνουν στο εγγύς μέλλον σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της βίας.

Όταν ρωτήθηκε για την ανανέωση που χρειάζεται η ηγεσία της ΕΟΚ, απάντησε πως "η διαδικασία εκλογής γίνεται εσωτερικά, εμείς δεν έχουμε συμμετοχή, εμείς έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε το πλαίσιο, να στηρίξουμε σε πολιτικό επίπεδο τις πρωτοβουλίες, να ενισχύσουμε οικονομικά στο βαθμό που έχουμε τη δυνατότητα και με όποιο τρόπο να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία. Είναι παραδεκτό ότι έχει γίνει μια καλή πορεία και ο καθένας έχει προσφέρει από το δικό του μετερίζι, ας μην πούμε ονόματα, ωστόσο έφτασε η ώρα να υπάρξει μια ανανέωση, διότι η ανανέωση είναι μια πηγή υγείας, αν θέλετε, και δυναμικής. Δοκιμάζονται και άλλες συνθήκες, άλλες στρατηγικές, το χρειαζόμαστε τώρα, και σε αυτή την κατεύθυνση και εγώ ως αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο αυτό, που μου εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό στα όρια και στο μέτρο που μου επιτρέπεται".

Ενώ για το γεγονός πως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ η εικόνα των εθνικών ομάδων δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι φίλαθλοι, εξήγησε: "Ειδικά στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ η εικόνα δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Να ξεκινήσω από το μπάσκετ που είχαμε περισσότερες ελπίδες, πολλές ελπίδες, ένα δυναμικό, ίσως το καλύτερο δυναμικό από την εποχή Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, είναι η περίοδος αυτή. Θεωρώ ότι είναι ώρα να ξεκινήσει μια σοβαρή, ειλικρινής συζήτηση σε ό,τι αφορά τη διοικητική ανανέωση που χρειάζεται να έχουν τα κεντρικά όργανα, έτσι ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και φυσικά να μη χάσουμε την ευκαιρία που έχουμε και αναφέρομαι στο δυναμικό, στο σύνολο των παικτών, που ομολογουμένως έχουν πολλά να δώσουν, έχουν ψυχή, έχουν πάθος, και το πιο σημαντικό είναι καλοί χαρακτήρες, μια καλή, δεμένη ομάδα, όχι ο καθένας το δικό του. Δεν πρέπει να πάει χαμένο αυτό".

Τέλος, αναφορικά με το κομμάτι του χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα είπε: "Είναι ένα πρόβλημα που έχει κοινωνικές προεκτάσεις. Υπάρχει βούληση να το αντιμετωπίσουμε καθαρά και ξεκάθαρα. Υπάρχει το δόγμα μηδενικής ανοχής, το οποίο το υπηρετούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Δικαιοσύνης".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ