Αποθέωσε τη FIBA ο Γκαρμπαχόσα

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας σχολίασε τις αποφάσεις να μετατεθεί το Eurobasket Ανδρών το καλοκαίρι του 2022 και να διατηρηθεί αυτό των Γυναικών το 2021.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού η FIBA, η οποία άλλαξε τις ημερομηνίες των διοργανώσεών της: «Η απόφαση που ελήφθη ήταν η καλύτερη δυνατή και ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόμασταν. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η FIBA στάθηκε ικανή να ανταποκριθεί στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, δημιουργώντας ένα νέο προγραμματισμό και επιτρέποντας σε όλους τους εμπλεκόμενους να συνυπάρξουν, όπως οι Ομοσπονδίες, οι διοργανώσεις, οι ομάδες, οι παίκτες. Αυτό το νέο πρόγραμμα που εκπόνησε η FIBA έχει πολύ άμεση θετική επιρροή στην υγεία των παικτών, καθώς ένα υπερφορτωμένο καλεντάρι, θα ήταν εναντίον των αθλητών. Με αυτή τη δουλειά που έγινε, με την καθοδήγηση και της ηγεσία της FIBA, ο κόσμος του μπάσκετ θα είναι έτοιμος και με όλες τις δυνάμεις του συγκεντρωμένες να βγει από την κρίση του COVID-19 όταν αυτή ξεπεραστεί».

Αναφερόμενος και στη διοργάνωση των Γυναικών υπογράμμισε: «Η ισπανική ομοσπονδία νιώθει ευγνωμοσύνη για τη FIBA για το γεγονός ότι δεν άλλαξε τις ημέρες του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021. Η διατήρηση των διοργανώσεων και των επενδύσεων σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή και για τις οποίες εργαστήκαμε σκληρά μαζί με την γαλλική ομοσπονδία για περισσότερα από δύο χρόνια μας επιτρέπει να έχουμε ακριβώς τον ίδιο στόχο: Αυτό το Ευρωμπάσκετ να φέρει το γυναικείο μπάσκετ σε μία άλλη εποχή».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS