ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντίο Φραγκιά στην εθνική Κατάρ

Αντίο Φραγκιά στην εθνική Κατάρ

Μετά από τρία χρόνια στην εθνική ομάδα του Κατάρ, ο Βασίλης Φραγκιάς με τους συνεργάτες του Γιώργο Μπιτζάνη και Κώστα Μασσούρα, επιλέγει να γράψει τον επίλογο.

Ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε στην διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ του Κατάρ πως δεν θα οδηγήσει την εθνική αυτό το καλοκαίρι στο Ασιατικό κύπελλο. Επιλέγοντας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να βρεθεί έγκαιρα η διάδοχη κατάσταση.

Όπως τονίζει ο έμπειρος προπονητής, η απόφαση αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης: "πήραμε την απόφαση να μην συνεχίσουμε στην εθνική του Κατάρ κλείνοντας έναν υπέροχο κύκλο τριών ετών.

Ως ο μακροβιότερος προπονητής εθνικής στην ιστορία της χώρας, κρατώ μόνο τις θετικές εντυπώσεις, τις επιτυχίες μας, τους δεσμούς φιλίας που αναπτύξαμε. Ωστόσο αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για μία καινούργια πορεία. Στην εθνική Κατάρ ολοκληρώσαμε την ανανέωση αλλά και την αξιοποίηση όλου του εγχώριου ταλέντου και παραδίδουμε μία ομάδα με ορίζοντα θέλω να πιστεύω 10ετίας. Ένα νεανικό σύνολο που συνέχισε τις επιτυχίες του παρελθόντος αλλά προσέγγισε την ευρωπαϊκή νοοτροπία ιδιαίτερα στην προπόνηση και την προετοιμασία για έναν αγώνα.

Εμείς ως τιμ αποκομίσαμε καινούργιες εμπειρίες στο κορυφαίο επίπεδο του ασιατικού μπάσκετ, σε καταστάσεις αρκετά διαφορετικές από όσες γνωρίζαμε. Πιστεύω πως αφήνουμε ως ελληνικό μπάσκετ μία ξεχωριστή κληρονομιά στο Κατάρ κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως είτε συνεχίζουν είτε έρχονται στην χώρα Έλληνες κόουτς και γενικότερα παράγοντες του μπάσκετ.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκαμε αυτό το διάστημα στο Κατάρ, την διοίκηση της ομοσπονδίας για μία εξαιρετική σχέση που σπάνια αναπτύσσεις σε αυτό το επίπεδο".

Ο Βασίλης Φραγκιάς στα τρία χρόνια με την εθνική Κατάρ κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια κόλπου, την 6η κι 7η θέση στα ασιατικά πρωταθλήματα(διασφαλίζοντας την παρουσία του Κατάρ στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου) ενώ ο μέσος όρος ηλικίας της εθνικής Κατάρ έπεσε από τα 33.1 χρόνια, στα 24,9 σε δύο σεζόν. Παράλληλα για πρώτη φορά η εθνική παρατάχθηκε μόνο με Καταριανούς ή γεννημένους στο Κατάρ αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ