ΗΠΑ

WNBA: MVP για 2η φορά η Ντέλε Ντον

WNBA: MVP για 2η φορά η Ντέλε Ντον
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Η Έλενα Ντέλε Ντον αναδείχθηκε η πολυτιμότερη παίκτρια της κανονικής περιόδου στο WNBA, συγκεντρώνοντας 41 από τις 43 ψήφους πρώτης θέσης.

Δεν είχε αντίπαλο η Έλενα Ντέλε Ντον στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου του WNBA . Η σέντερ των Ουάσινγκτον Μίστικς, της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο (26-8), συγκέντρωσε 41 από τις 43 ψήφους πρώτης θέσης και κατέκτησε με άνεση το βραβείο για 2η φορά στην καριέρα της μετά το 2015.

Η Ντέλε Ντον συγκέντρωσε συνολικά 420 πόντους, με την Μπρίτνι Γκράινερ (Φοίνιξ) να ακολουθεί με 167 και τις Τζονκέλ Τζόουνς (Κονέκτικατ, 145 πόντοι), Ενέκα Ογκουμίκε (Λος Άντζελες, 128 πόντοι), Νατάσα Χάουαρντ (Σιάτλ, 121 πόντοι) και Κόρτνι Βάντερσλουτ (Σικάγο, 81 πόντοι) να έπονται στην ψηφοφορία. Η Βάντερσλουτ ήταν η μόνη παίκτρια που έλαβε ψήφους πρώτης θέσης πλην της Ντέλε Ντον σύμφωνα με το E4PN.

Η Ντέλε Ντον είχε στην κανονική περίοδο 19,5 πόντους κατά μέσο όρο (2η στο πρωτάθλημα), 8,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,2 τάπες ανά αγώνα. Έγινε η 6η παίκτρια στην ιστορία του WNBA που κατέκτησε το βραβείο της MVP για πάνω από μία φορά μετά τις Λορίν Τζάκσον, Λίζα Λέσλι, Σέριλ Σουπς, Σίνθια Κούπερ και Καντέις Πάρκερ.

Photo credits: AP Photo/Nick Wass

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ