ΗΠΑ

WNBA: Δικαίωση των αθλητριών με νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

WNBA: Δικαίωση των αθλητριών με νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Τριπλασιασμός των μισθών, ταξίδια σε καλύτερες θέσεις και αρκετά ακόμη προνόμια περιλαμβάνει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν το WNBA και η ο Σύνδεσμος των Αθλητριών της.

Τα τελευταία χρόνια το WNBA βρισκόταν σε οριακή κατάσταση, με τις σημαντικότερες αθλήτριές του να γκρινιάζουν για τους χαμηλούς μισθούς και την χαώδη διαφορά που υπήρχε στα προνόμια σε σχέση με εκείνα των παικτών του ΝΒΑ. Από την Τρίτη (14/1) αυτή η κατάσταση άλλαξε, καθώς η Λίγκα και ο Σύνδεσμων Αθλητριών έδωσαν τα χέρια για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020 και θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας του πρωταθλήματος το 2027.

Οι κορυφαίες παίκτριες του WNBA θα έχουν μισθό έως 500.000 δολάρια, θα υπάρχουν αποδοχές 200.000 - 300.000, ενώ ο μέσος όρος αμοιβής θα φτάσει τις 130.000 δολάρια. Με απλά λόγια οι μισθοί θα τριπλασιαστούν, ενώ σημαντικές αλλαγές θα υπάρχουν τόσο στα ταξίδια, όσο και στη διαμονή των ομάδων που θα βρίσκονται μακριά από τη βάση τους.

Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες του WNBA δεν θα έχουν πλέον πτήσεις στην economy, αλλά στην comfort και την premium economy class, θα μένουν σε μονόκλινα δωμάτια, ενώ αν κάποια μείνει έγκυος θα λάβει ολόκληρο τον ετήσιο μισθό της. Θα υπάρξουν έξτρα έσοδα για τις μπασκετμπολίστριες από χορηγικές συμφωνίες, από τα έσοδα των τηλεοπτικών συμφωνιών και από μπόνους για τα βραβεία στο τέλος του πρωταθλήματος, όλα αυτά σε μια προσπάθεια να κρατήσει η Λίγκα τις σημαντικότερες star της.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ