ΗΠΑ

"Τρέλα" στις ΗΠΑ για τα παπούτσια του Lonzo Ball

UCLA guard Lonzo Ball, right, shakes hands with his father LaVar following an NCAA college basketball game against Washington State, Saturday, March 4, 2017, in Los Angeles. UCLA won 77-68. (AP Photo/Mark J. Terrill)
UCLA guard Lonzo Ball, right, shakes hands with his father LaVar following an NCAA college basketball game against Washington State, Saturday, March 4, 2017, in Los Angeles. UCLA won 77-68. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Το πρώτο ζευγάρι παπούτσια με την "υπογραφή" του Lonzo Ball προκάλεσε σάλο λόγω τιμής, παρόλ' αυτά "έσπασε τα κοντέρ" με 5.000 πωλήσεις σε πέντε ώρες. Η είδηση βέβαια αφορά στο γεγονός πως τα αδέρφια του δεν μπορούν να φορέσουν τα ZO2.

Πριν καν "μπει" στο ΝΒΑ, ο Lonzo Ball έχει καταφέρει να είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον αμερικανικό αθλητισμό. Η αρχή έγινε με τον πατέρα του που διατυμπάνιζε πως ο πρωτότοκος γιος του είναι ο καλύτερος παίκτης στις ΗΠΑ, ενώ η συνέχεια δόθηκε με την τιμή των παπουτσιών που φέρουν την υπογραφή του. Τα ZO2 που λανσάρει ο οσονούπω rookie του "μαγικού κόσμου", κοστίζουν 495 δολάρια, τιμή που προκάλεσε σάλο.

Παρόλ' αυτά, η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή αφού σύμφωνα με αμερικανικές ιστοσελίδες πωλήθηκαν περίπου 5.000 ζευγάρια μέσα σε πέντε ώρες! Η ιστοσελίδα της Big Baller Brand, εταιρείας που διαχειρίζεται ο πατέρας της οικογένειας, LaVar, δέχθηκε χιλιάδες αιτήσεις για τα πρώτα παπούτσια του Lonzo, τα οποία όμως δεν μπορούν να φορούν τα μικρότερα αδέρφια του. Κι ο λόγος είναι σοβαρό, όσο και κατοχυρωμένος νομικά.

Βλέπετε, ο LaMelo και ο LiAngelo Ball έχουν δεσμευτεί με το UCLA για τα κολεγιακά τους χρόνια. Εκεί όπου απαγορεύεται να φορούν αθλητικό υλικό που δεν ανήκει στην Under Armour. Οι "Bears" έχουν υπογράψει πολυετή χορηγική συμφωνία με την αμερικανική αθλητική εταιρεία, που υποχρεώνει όλους τους φοιτητές/αθλητές του κολεγίου να φορούν αποκλειστικά και μόνο τα δικά της προϊόντα, είτε στην προπόνηση είτε στους αγώνες.

Κάπως έτσι, δεν θα μπορέσουν να κάνουν το απαραίτητο branding στη διάρκεια της κολεγιακής τους καριέρας. Ούτε, ανάλογα, να σκεφτούν να παρεκκλίνουν από τον εσωτερικό κανονισμό του κολεγίου, αφού θα τους επιβληθούν νομικές κυρώσεις. Για να καταλάβετε, το Central Florida είδε τη συμφωνία του με την Adidas να διακόπτεται άμεσα, όταν το 2009 ο γιος του Michael Jordan, Marcus, εμφανίστηκε με παπούτσια "Air Jordan" σε έναν φιλικό αγώνα της ομάδας του.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ