ΗΠΑ

Στη G-League το 18χρονο φαινόμενο από τις Φιλιππίνες, Κάι Σότο

Στη G-League το 18χρονο φαινόμενο από τις Φιλιππίνες, Κάι Σότο

Προσπέρασε το NCAA για να βρεθεί για μια σεζόν στη G-League ο Κάι Σότο, ο νεαρός Φιλιππινέζος γίγαντας που έγινε σήμερα 18 ετών και αναμένεται να ξεπεράσει τα 2μ.25 (VIDEO).

Τον λένε Κάι Σότο. Σήμερα (11/5) ενηλικιώθηκε, έγινε δηλαδή 18 ετών. Έχει ύψος 2μ.20 και λέγεται ότι θα πάρει μερικούς ακόμη πόντους μέχρι την ηλικία των 20-21 ετών. Έχει γεννηθεί στην Λας Πίνιας και έχει όνειρο να γίνει ο πρώτος Φιλιππινέζος (γεννημένος και μεγαλωμένος στη χώρα) που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Ο Σότο είχε προτάσεις από πανεπιστήμια των ΗΠΑ για να παίξει στο NCAA, ωστόσο αποφάσισε να τις απορρίψει για να αγωνιστεί στη νεοσύστατη ομάδα της G-League που θα έχει έδρα στη Νότια Καλιφόρνια και θα χωρέσει στην αγκαλιά της σημαντικά ταλέντα όπως ο Τζέιλεν Γκριν, ο Ντάισεν Νιξ κι ο Αϊζάια Τοντ. Ο νεαρός Φιλιππινέζος θα έχει έτσι την ευκαιρία να δουλέψει με ένα καλό προπονητικό team, με αξιόλογους γυμναστές και θα προετοιμάσει τον εαυτό του ώστε να μπει το καλοκαίρι του 2021 στο Draft πιο έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Το σημαντικό για τον Σότο θα είναι να αναπτύξει το σώμα του, να προσθέσει μυϊκή μάζα και να δυναμώσει τον κορμό του καθώς έχει βάρος που μετά βίας ξεπερνά τα 100 κιλά. Έχει παίξει σε μικρές εθνικές ομάδες των Φιλιππίνων, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων που έγινε το 2019 στο Ηράκλειο έχοντας 11.7 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 3.1 μπλοκ ανά αγώνα.

Δείτε τον Κάι Σότο σε δράση:



TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ