ΗΠΑ

"Σκούπισε" στους Τελικούς του WNBA το Seattle

"Σκούπισε" στους Τελικούς του WNBA το Seattle

Η Seattle Storm νίκησε εύκολα τις Washington Mystics 98-82 και κατέκτησε με 3-0 νίκες το πρωτάθλημα στο WNBA. Πολυτιμότερη παίκτρια των Τελικών η Μπριάνα Στιούαρτ (VIDEOS).

Στο ΝΒΑ το Seattle δεν έχει εδώ και χρόνια ομάδα. Στους Τελικούς του WNBA, πάντως, δεν είχε αντίπαλο. Μετά τον απροσδόκητο τρόπο με τον οποίον έφτασε μέχρι τους Τελικούς , η Storm "σκούπισε" με συνοπτικές διαδικασίες τις Mystics στους Τελικούς με 3-0 νίκες και κατέκτησε το πρωτάθλημα, το τρίτο στην ιστορία της και το πρώτο μετά το 2010.

Μετά τις δύο νίκες που σημείωσε στο γήπεδό της (με 89-76 και 75-73) το Seattle άλωσε και την Washington με 98-82, έχοντας 13/26 τρίποντα και σε τρομερή βραδιά τις Νατάσα Χάουαρντ (29 πόντοι, 11/14 σουτ, 14 ριμπάουντ), Μπριάνα Στιούαρτ (30 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Η τελευταία ήταν και η παίκτρια που κέρδισε το βραβείο της MVP των Τελικών, έχοντας 25,6 πόντους κατά μέσο όρο σε τρεις αγώνες.

Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν ακόμα και οι Κλαρκ (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Μπερντ (10 πόντοι, 10 ασίστ), με την τελευταία να χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα " ιδιαίτερο" γι αυτήν. " Αυτό το πρωτάθλημα θα έχει ξεχωριστή σημασία για μένα. Δεν υπάρχει σύγκριση. Δεν ήξερα καν εάν θα έπαιζα μέχρι αυτό το σημείο", δήλωσε η 37χρονη Σου Μπερντ. " Αυτή θα είναι μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές της καριέρας μου".

Το Seattle ήταν η καλύτερη ομάδα από την αρχή έως το τέλος του πρωταθλήματος. Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ (26-8) και ανησύχησε ουσιαστικά μόνο στους Τελικούς της Δύσης, όπου χρειάστηκε πέντε παιχνίδια για να αποκλείσει το Phoenix και να προκριθεί στους Τελικούς.

Photo credits: AP Photo/Nick Wass




TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ