ΗΠΑ

Ο σταρ του ΝΒΑ που ήθελε η ΑΕΚ, συνελήφθη για ληστεία!

Ο σταρ του ΝΒΑ που ήθελε η ΑΕΚ, συνελήφθη για ληστεία!

Ο Ben Gordon τσουλάει σε κατηφόρα χωρίς τέλος. Από τους 21.4 πόντους με τη φανέλα των Bulls, στο στόχαστρο της ΑΕΚ, την ψυχιατρική κλινική και τώρα σε τέσσερις "περιπέτειες" με την αστυνομία σε διάστημα πέντε μηνών.

Δεν είναι μακρινές οι εποχές που ο Ben Gordon "βομβάρδιζε" τα καλάθια του ΝΒΑ. Τη σεζόν 2006/07, για παράδειγμα, είχε 21.4 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ ανά 33 λεπτά, ενώ την περίοδο 2008/09 είχε 20.7 πόντους, 3.5 "σκουπίδια" και 3.4 τελικές πάσες ανά 36.6 λεπτά ανά αγώνα. Το καλοκαίρι του 2009 οι Bulls δεν του έδωσαν το συμβόλαιο που ζήτησε και ο δρόμος τον έβγαλε στο Detroit, με αποτέλεσμα η καριέρα του να πάρει μια στροφή που κανείς δεν περίμενε.

Το καλοκαίρι του 2016, τον 33χρονο τότε Gordon τον κοίταξε η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι ήθελαν ένα μεγάλο όνομα, όμως ο Βρετανός σκόρερ παραήταν ακριβώς για τα δεδομένα τους, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσουν και να καταλήξουν στην περίπτωση του Michael Dixon. Τώρα πια ο Gordon δεν παίζει μπάσκετ, η αλήθεια είναι πως δεν έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του, όμως μάλλον δεν θα τον ξαναδούμε στα παρκέ καθώς σε διάστημα πέντε μηνών έχει μπλέξει σε τέσσερις υποθέσεις, ενώ έχει περάσει και από μία ψυχιατρική κλινική για να βρει μια εσωτερική ισορροπία που θα τον βοηθήσει να επιβιώσει.

Τη Δευτέρα 27/11 αστυνομικοί του Los Angeles τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ληστείας, όταν εκείνος επισκέφθηκε το συγκρότημα κατοικιών στο οποία ζούσε, για να πάρει ένα από έναν άνδρα ένα ποσό που θεωρούσε πως είναι δικό του. Όχι μόνο επιτέθηκε στον συγκεκριμένο άνδρα, αλλά χρειάστηκε να πληρώσει και 50.000 δολάρια για να αφεθεί ελεύθερος.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Gordon συνελήφθη στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών, επειδή ενεργοποίησε τον συναγερμό της πυρασφάλειας. Τον περασμένο Οκτώβριο νοσηλεύθηκε σε ψυχιατρική κλινική, μετά από επεισόδιο που είχε με γυναίκα στο κέντρο αθλητικής αποκατάστασης που διευθείνει στο Mount Vernon της Νέας Υόρκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές τον έπιασαν να οδηγεί στη Νέα Υόρκη με πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο Gordon που επιλέχθηκε στο νούμερο 3 του NBA Draft το 2004 από τους Chicago Bulls, έβγαλε 84.617.019 εκατομμύρια δολάρια από τα συμβόλαια που υπέγραψε με τους "Ταύρους", τους Pistons και τους Magic.

Διαβάστε εδώ το θέμα του NBA Greece για τον άλλοτε σούπερ σκόρερ του ΝΒΑ.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ