ΗΠΑ

Ο Λούκα Ντόντσιτς προτρέπει τους Αμερικανούς: "Πηγαίνετε στην Ευρώπη"

Dallas Mavericks forward Luka Doncic reacts after a basket by teammate Justin Jackson pulled the Mavericks within nine points during the second half of an NBA basketball game against the Houston Rockets, Monday, Feb. 11, 2019, in Houston. Houston won 120-104. (AP Photo/Eric Christian Smith)
Dallas Mavericks forward Luka Doncic reacts after a basket by teammate Justin Jackson pulled the Mavericks within nine points during the second half of an NBA basketball game against the Houston Rockets, Monday, Feb. 11, 2019, in Houston. Houston won 120-104. (AP Photo/Eric Christian Smith) AP

Οι NBAers τα έβαλαν ξανά με το NCAA μετά τον τραυματισμό του Ζάιον Γουίλιαμσον κι ο Λούκα Ντόντσιτς τους είπε πως πρέπει να σκεφτούν την προοπτική της Ευρώπης.

Ο τραυματισμός του Ζάιον Γουίλιαμσον στο ματς του Ντιουκ με το Νορθ Καρολάινα κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, η "έκρηξη" του παπουτσιού του έχει σημάνει συναγερμό στη Nike και πολλοί επαγγελματίες μπασκετμπολίστες μιλούν ανοιχτά -για ακόμα μία φορά- για το σύστημα του NCAA που έχει έσοδα δισεκατομμυρίων αλλά δεν πληρώνει τους αθλητές του.

" Ξανά, ας θυμηθούμε όλα τα χρήματα που έπεσαν σε αυτόν τον αγώνα και τους αθλητές που δεν πήραν τίποτα από αυτά. Και τώρα ο Ζάιον τραυματίστηκε. Κάτι πρέπει να αλλάξει NCAA" έγραψε στο Twitter ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Γιούτα Τζαζ και πρώην παίκτης του Ρικ Πιτίνο στο Λούιβιλ. Ο Λούκα Ντόντσιτς είδε το συγκεκριμένο tweet και απάντησε στον Αμερικανό λέγοντάς του: " Πηγαίνετε να αγωνιστείτε στην Ευρώπη".

Η απάντηση του Σλοβένου των Ντάλας Μάβερικς δεν είναι η λύση για το προβληματικό πλαίσιο του NCAA, ίσως και να ήταν σοφότερο να μην κάνει αυτό το χιουμοριστικό σχόλιο σε μια τέτοια στιγμή, σίγουρα πάντως κάτι πρέπει να γίνει ώστε παίκτες σαν τον Ζάιον Γουίλιαμσον να έχουν κάποια κέρδη στη διάρκεια της κολεγιακής τους πορείας ειδικά από τη στιγμή που ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να τους στερήσει μια μεγάλη καριέρα.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ