ΗΠΑ

NBA: Μπράουν, Μπάτλερ και Τέιτουμ αντιδρούν στην ετυμηγορία για την Μπριόνα Τέιλορ

Ο Τζέιλεν Μπράουν μαρκάρει τον Τζίμι Μπάτλερ κατά τη διάρκεια του Μαϊάμι Χιτ - Μπόστον Σέλτικς
Ο Τζίμι Μπάτλερ στο Μαϊάμι Χιτ - Μπόστον Σέλτικς AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Tο δικαστήριο του Κεντάκι αθώωσε τρεις αστυνομικούς που κατηγορούνταν για την δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ, με τους Τζέιλεν Μπράουν, Τζίμι Μπάτλερ και Τζέισον Τέιτουμ να διαφωνούν με την απόφασή του.

Η Μπριόνα Τέιλορ και ο σύντροφός της δολοφονήθηκαν στις 13 Μαρτίου, ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά τους με τους αστυνομικούς να μην προειδοποιούν για την εισβολή στο σπίτι τους και να τους πυροβολούν.

Επτά μήνες μετά το δικαστήριο του Κεντάκι απάλλαξε από τις κατηγορίες και τους τρεις αστυνομικούς, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην αφροαμερικανική κοινότητα. Οι παίκτες του NBA, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και οι Μπράουν, Μπάτλερ και Τέιτουμ σχολίασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, αμέσως μετά την επικράτηση των Χιτ επί των Σέλτικς (112-109) για το Game 4 των τελικών Ανατολής.

Ο Τζέιλεν Μπράουν δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είναι σκληρός. Να είμαι ειλικρινής, δεν με εκπλήσσει η ετυμηγορία. Είναι δύσκολο να το σχολιάσω, αλλά δεν μένω έκπληκτος. Μέχρι να αναδημιουργήσουμε και να αλλάξουμε το υπάρχον σύστημα που έχουμε, θα συνεχίσει να έχει θύματα σαν την Μπριόνα Τέιλορ".

Ο Τζίμι Μπάτλερ σχολίασε την απόφαση ως εξής: "Προφανώς υπάρχουν πολλά συναισθήματα γι’αυτό, και δεν σταματάς να το σκέφτεσαι γιατί είναι κάτι μεγαλύτερο από τον αθλητισμό. Είναι πάντα μεγαλύτερο από το μπάσκετ, γιατί θα μπορούσε να είναι ο καθένας. Θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Θα μπορούσε να είναι κάθε Αφροαμερικανός".

Τέλος και ο Τζέισον Τέιτουμ κλήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός, δηλώνοντας: "Είναι ενοχλητικό. Σαν να το ένιωθα ότι επρόκειτο να συμβεί, αλλά και όταν πραγματικά συμβαίνει, είναι λυπητερό. Είναι ενοχλητικό. Έχουν περάσει 194 μέρες (από την δολοφονία). Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ακόμα πρέπει να παλέψουμε για δικαιοσύνη".

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ