NBA

"Βόμβα" Stern: Ζητάει από το ΝΒΑ να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα!

IMAGE DISTRIBUTED FOR HASHTAG SPORTS - David Stern, former NBA commissioner, speaks at the Hashtag Sports Conference in New York, on Monday, June 26, 2017. (Adam Hunger/AP Images for Hashtag Sports)
Adam Hunger/AP Images for Hashtag Sports AP

Ο πρώην Κομισάριος του ΝΒΑ, David Stern, δήλωσε σε εκπομπή ότι το ΝΒΑ οφείλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα για ιατρικούς λόγους! Και το ΝΒΑ δεν άργησε να του απαντήσει.

Ο David Stern υπήρξε κατά τεκμήριο ο καλύτερος Κομισάριος στην ιστορία του ΝΒΑ. Το όραμά του έκανε την λίγκα την κορυφαία του κόσμου, με τις ρηξικέλευθες αποφάσεις του να αλλάζουν τα δεδομένα παγκοσμίως. Έχοντας λοιπόν αποχωρήσει πλέον από την θέση του, θέλησε να κάνει μία πρόταση στο ΝΒΑ: Να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα!

Ο άλλοτε Κομισάριος του ΝΒΑ παρευρέθηκε σε εκπομπή του άλλοτε παίκτη του ΝΒΑ, Al Harrington, ο οποίος του είπε πως όταν έπαιζε μπάσκετ η μαριχουάνα τον είχε βοηθήσει να ξεπεράσει τον πόνο έπειτα από μία επέμβαση στο γόνατο. Και τότε ήταν που ο Stern υποστηρίξε πως πλέον έχει πειστεί ότι η μαριχουάνα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ναρκωτικό, παρά ως αναλγητικό και θα ήταν καλό για το ΝΒΑ να βρει έναν τρόπο να νομιμοποιήσει την χρήση της, αρκεί βέβαια αυτό να γίνεται για ιατρικούς λόγους.

" Νομίζω ότι ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι είναι σωστό και τι όχι, αλλά νομίζω ότι, παγκοσμίως, η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους πρέπει να νομιμοποιηθεί" δήλωσε αρχικά ο Stern απευθυνόμενος στον Harrington, για αν συμπληρώσει: " Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος που θα μιλήσει ξεκάθαρα για αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι αν η μαριχουάνα είναι διαθέσιμη για ιατρικούς λόγους, τότε πρέπει να εξαρτάται από τον γιατρό κάθε ομάδας αν θα την χορηγήσει. Αν μου λες ότι στην περίπτωσή σου σε βοήθησε ή όχι βοήθησε κι άλλο κόσμο, τότε πρέπει να βρούμε τρόπο να το νομιμοποιήσουμε. Το ΝΒΑ και οι άλλες λίγκες πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το κάνουν. Στην περίπτωση του ΝΒΑ θα πρέπει να αλλάξει η διασυλογική σύμβαση και να αφήνουν τους παίκτες να ακολουθήσουν τους νόμους που ισχύουν στις Πολιτείες τους".

Ο Stern μάλιστα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος στο κλείσιμο των δηλώσεών του: " Προσωπικά βρίσκομαι στο σημείο που πιστεύω ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί η μαριχουάνα από την λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Έχω πειστεί"

Το ΝΒΑ από την πλευρά του δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει το θέμα, αφού τέθηκε το σχετικό ερώτημα, με τον εκπρόσωπο τύπου της Λίγκας, Mike Bass, να δηλώνει το εξής: " Αν και ο Κομισάριος Adam Silver έχει πει ότι τον ενδιαφέρει να καταλάβει τα οφέλη της χρήσης της ιατρικής μαριχουάνας, η θέση μας παραμένει ίδια σχετικά με την χρήση της από τους παίκτες του ΝΒΑ για ψυχαγωγικούς λόγους".

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του David Stern, με τον άλλοτε Κομισάριο του ΝΒΑ να εμφανίζεται μετά το 7ο λεπτό:


Adam Hunger/AP Images for Hashtag Sports
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ