NBA

Τρομερές αποκαλύψεις Arenas: "ΝΒΑερς παίζανε χαρτιά και πόνταραν Rolls-Royce"!

Orlando Magic's Gilbert Arenas (1) drives past Cleveland Cavaliers' Manny Harris (6) in the fourth quarter in an NBA basketball game Monday, March 21, 2011, in Cleveland. The Magic won 97-86. (AP Photo/Tony Dejak)
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Ο άλλοτε ΝΒΑερ Gilbert Arenas έκανε τρομερές αποκαλύψεις σχετικά με το περίφημο παιχνίδι με χαρτιά με το όνομα "Bourre" που παίζουν οι ΝΒΑερς, αποκαλύπτοντας ότι έχει ακούσει ιστορίες όπου ΝΒΑερς πόνταραν μέχρι και Rolls-Royce!

Όποιος παρακολουθούσε ΝΒΑ στο λυκαυγές του 2000 ξέρει ότι ο Gilbert Arenas ήταν ένας τρομερός παίκτης. Ξέρει όμως δύο πράγματα ακόμα: 1. Οι τραυματισμοί τον άλλαξαν ως παίκτη 2. Μία φορά, το 2009, είχε φέρει όπλα στα αποδυτήρια των Wizards, μόνο και μόνο για να δει έναν συμπαίκτη του, τον Javaris Crittenton να τον απειλεί με γεμάτο όπλο επειδή είχε χάσει λεφτά σε παιχνίδι με χαρτιά! Αυτό το παιχνίδι ήταν το γνωστό στους κύκλους του ΝΒΑ ως "Bourre".

Το δίκτυο "actionnetwork.com" αποφάσισε να ερευνήσει το περίφημο παιχνίδι το οποίο ανά καιρούς έχει φέρει ΝΒΑερς στα χέρια για μερικές χιλιάδες δολάρια και τον Arenas με τον Crittenton εκτός ΝΒΑ. Ο δεύτερος πλέον είναι στην φυλακή.

Το γνωστό αμερικανικό δίκτυο λοιπόν ρώτησε διάφορους παίκτες για αυτό το θέμα. Και κανένας άλλος δεν ήταν πιο πρόθυμος να μιλήσει για αυτό από τον - πάντα λαλίστατο - Arenas, ο οποίος αποκάλυψε μερικές τρομερές ιστορίες. Φρόντισε μάλιστα να κάνει θόρυβο από το ξεκίνημα της αφήγησής του. Ιδού λοιπόν τι είπε:

" Το παιχνίδι αποτελεί μία μεταφορά όσων γίνονται στο μπάσκετ και στην προπόνηση. Κάποτε άκουσα ότι στις ομάδες των Celtics εκείνης της περιόδου (σ.σ 2008-2010) οι Kevin Garnett, Ray Allen και Paul Pierce πόνταραν Rolls-Royce όταν έπαιζαν αυτό το παιχνίδι με τα χαρτιά. Δεν έχει πλάκα αυτό. Αυτοί οι τύποι προσπαθουσαν να σε καταστρέψουν. Όταν βάλεις στο ίδιο τραπέζι τον Tiger Woods, τον Michael Jordan και τον Floyd Mayweather δεν έχει σχέση με τα λεφτά. Έχουν λεφτά. Προσπαθούν να σε γ...σουν. Θέλουν να σε πονέσουν. Εκείνη την στιγμή, σου παίρνουν την ψυχή"!

O Arenas στην συνέχεια αναφέρθηκε στο περίφημο περιστατικό με τον Crittenton και πώς έφτασε να φέρει όπλα στα αποδυτηρια, ξεκαθαρίζοντας πρώτα πως είχε στο... αίμα του τον τζόγο: " Ήμουν ανταγωνιστικός. Αυτή είναι η φύση μου, θα πόνταρα σε όλα. Ποιος θα βάλει τα περισσότερα σουτ από το κέντρο; 1.000 δολάρια το σουτ. Όλα έχουν σχέση με την αυτοπεποίθηση στους αθλητές. Αν είσαι ανταγωνιστικός δεν κάνεις πίσω γιατί δείχνεις αδυναμία. Δεν γίνεται να σκοράρω 60 πόντους κόντρα στον Kobe Bryant και να κάνω πίσω σε διαγωνισμό σουτ με τον DeShawn Stevenson".

Τότε ήταν που πήγε η κουβέντα στην παρτίδα "Bourre" που παίχτηκε στο αεροπλάνο των Wizards κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού και σημάδεψε τόσο αυτόν όσο και τον Crittenton, με τον JaVale McGee να τυχαίνει να παίζει και αυτός: " Ο Crittenton "μάτωνε". Έχανε συνέχεια και εγώ μύρισα το αίμα. Μπήκα στο παιχνίδι και νευρίασε. Άρχισα να μιλάω και να φωνάζω 'μην κοιμηθεί κανείς. Πείτε στον πιλότο ότι κάποιος θα πηδήξει από το αεροπλάνο!' Ο Javaris ήταν έξαλλος. Κατάλαβα ότι ο McGee έχει καλό φύλλο και ο Javaris ζήτησε να αλλάξει όλα τα φύλλα του". O Arenas πήγε πάσο και ο Crittenton έχασε τα λεφτά του. " Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο Javaris άρχισε να φωνάζει στον JaVale και του είπε ότι τέτοια πράγματα είναι που κάνουν δύσκολη την ζωή κάποιου στους δρόμου. Τότε του είπα "θα κάψω το αυτοκίνητό σου με εσένα μέσα και θα βρω πυροσβεστήρα για να σε βοηθήσουμε' και μου είπε "θα σε πυροβολήσω τότε' και του απάντησα 'θα φέρω το δικό μου όπλο για να με πυροβολήσεις΄". Τα υπόλοιπα ήταν πλέον ιστορία.

Η ατάκα του Arenas που ακολούθησε πάντως τα έλεγε όλα: " Τίποτα από αυτά δεν είχε σχέση με τα χρωστούμενα από τα χαρτιά. Όλα είχαν πάντα να κάνουν με το πόσο μιλούσα. Μπορεί να έχανα 40.000 δολάρια, αλλά αν εκνεύριζα κάποιον τόοσ πολύ που θα πίστευε ότι είχε χάσει 20.000 δολάρια ήμουν ευχαριστημένος. Εϊχα κερδίσει. Δεν αισθανόμουν ότι είχα χάσει". Δεδομένου ότι στην καριέρα του έβγαλε πάνω από 140 εκατ. δολάρια, λογικό είναι να σκέφτεται έτσι.

AP Photo/Tony Dejak

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ