NBA

Σύνδρομο Μαρφάν ο Ζαν

Σύνδρομο Μαρφάν ο Ζαν

Ο Τζόναθαν Ζαν διαγνώστηκε ότι πάσχει από σύνδρομο Μαρφάν, μία κληρονομική διαταραχή που βάζει ουσιαστικά τέλος στην καριέρα του 19χρονου Γάλλου σέντερ (VIDEO).

Η καριέρα του Τζόναθαν Ζαν ίσως και να ολοκληρώθηκε πριν καν ουσιαστικά αρχίσει... Ο φέρελπις Γάλλος σέντερ που αναμενόταν να επιλεγεί στον πρώτο γύρο του φετινού Draft διαγνώστηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο Μαρφάν, όπως έγραψε το Yahoo. Κάτι που σημαίνει ότι εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να ξαναπαίξει μπάσκετ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο 19χρονος Γάλλος βρέθηκε να έχει μία ανωμαλία στη σπονδυλική στήλη στις εξετάσεις που έκανε το Μάιο στο Chicago, στο πλαίσιο του Draft Combine. Εκανε εξονυχιστικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα που έμαθε την Πέμπτη δεν ήταν αυτά που ευελπιστούσε: Σύνδρομο Μαρφάν.

Πρόκειται για μία σπάνια κληρονομική διαταραχή του συνδετικού ιστού που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καρδιά και τα μεγάλα αγγεία. Το σύνδρομο αυτό δεν βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του (με συστηματική παρακολούθηση), εντούτοις θέτει αυτομάτως τέλος στην καριέρα του στο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Αϊζάια Οστιν του Μπέιλορ πριν από τρία χρόνια.

(AP Photo/Charles Rex Arbogast)

Παρακολουθήστε highlights του Τζόναθαν Ζαν:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ