NBA

Ρόντμαν:"Χορέψαμε Μάικλ Τζάκσον με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη"

Ρόντμαν:"Χορέψαμε Μάικλ Τζάκσον με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη"

Λεπτομέρειες από την πρόσφατη επίσκεψη του στη Βόρεια Κορέα αποκάλυψε ο Ντένις Ρόντμαν μιλώντας στη Sun. Ο πρώην σταρ του ΝΒΑ έπλεξε το εγκώμιο του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-Ουν αποκαλύπτοντας πως του αρέσει η ντίσκο και δεν γνωρίζει τον Μάτζικ Τζόνσον ενώ δεσμεύθηκε πως τον Αύγουστο θα επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα!

Το "σκουλήκι" βρέθηκε πρόσφατα στη Βόρεια Κορέα γνωρίζοντας την αποθέωση από το καθεστώς της χώρας. Άλλωστε ο Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται λάτρης του ΝΒΑ αλλά και φανατικός οπαδός του Ρόντμαν.

Ο τελευταίος επανέλαβε πως ο Κιμ δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει ο παγκόσμιος τύπος για την Βόρεια Κορέα.

"Ο Κιμ δεν έχει σχέση με χαρακτήρες τύπου Σαντάμ Χουσείν που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο. Δεν θέλει να σκοτώσει κανέναν. Θέλει να μιλάει για ειρήνη.

Πρέπει να θυμάστε πως πρόκειται για ένα παιδί. Είναι ένας ωραίος τύπος που ντύνεται με απλά ρούχα, του αρέσει η μουσική και ο αθλητισμός".

Ο Ρόντμαν έσπευσε να διαχωρίσει τον ρόλο του νυν ηγέτη της ασιατικής χώρας με τους προκατόχους του. "Ο παππούς του δημιούργησε όλα αυτά τα σκ...α, ο πατέρας του έκανε ακόμη περισσότερα, όμως εκείνος είναι ένας νορμάλ τύπος.

Του έσφιξα το χέρι και τον αποκάλεσα Κιμ. Δεν τον προσφώνησα ούτε Πρίγκιπα, ούτε Ανώτατο Ηγέτη. Όταν πήγα στο γήπεδο για τον αγώνα μπάσκετ υπήρχαν 10.000 θεατές και για 25 λεπτά τον χειροκροτούσαν φωνάζοντας το όνομα του.

Συνέχισε να κουνάει τα χέρια του ζητώντας να σταματήσουν, όμως συνέχιζαν. Ήταν τρελό, τον αντιμετώπιζαν σαν θεό".

Ο πρώην φόργουορντ των Ντιτρόιτ Πίστονς επανέλαβε πως ο νέος φίλος του έχει ειρηνικές διαθέσεις. "Ο Κιμ δεν μιλάει για πόλεμο. Τον έχετε δει ποτέ να κάνει λόγο για πόλεμο; Θέλει ειρήνη. Εάν επιθυμούσε το αντίθετο θα είχε ήδη συμβεί".

Ο Ρόντμαν απέφυγε να αναφερθεί στα όσα είδε στο παλάτι της Πιονγκ Γιανγκ αφού δεσμεύτηκε στον Ανώτατο Ηγέτη της χώρας.

"Δεν μπορώ να σας πω εάν οι τουαλέτες ήταν φτιαγμένες από χρυσό ή άλλες λεπτομέρειες. Το υποσχέθηκα στον Κιμ και δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να μιλήσω".

Ο εκκεντρικός πρώην μπασκετμπολίστας δεν δίστασε ωστόσο να αποκαλύψει τα ακούσματα του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Μετά το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του, χόρεψαν επιτυχίες του Michael Jackson και των Bee Gees.

"Ο Κιμ λατρεύει την disco μουσική των 80's. Δεν χορταίνει να ακούει αυτά τα τραγούδια. Υπάρχει μία γυναικεία μπάντα που έπαιζε live και χορέψαμε".

Το "σκουλήκι" αναφέρθηκε και στο πάθος του Βορειοκορεάτη για το μπάσκετ.

"Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μιλούσαμε για μπάσκετ. Αγαπάει το άθλημα και μου είπε ότι φορούσε τη φανέλα μου, με το νούμερο 91 κάθε μέρα από τότε που ήταν παιδί.

Ανέφερα τον Μάτζικ Τζόνσον και με ρώτησε ποιος ήταν. Είχε πλάκα. Είναι αρκετά νέος για να γνωρίζει τον Μάτζικ Τζόνσον".

Ο ρεπόρτερ της Sun ρώτησε τον 52χρονο Ρόντμαν για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Βόρειας Κορέας.

"Εάν πάτε στην Κίνα ή στη Νότια Κορέα θα δείτε πως οι άνθρωποι είναι πάντα απασχολημένοι. Δεν χαμογελούν επειδή είναι απασχολημένοι. Δεν είναι μίζεροι. Δέθηκα με τον Κιμ. Είναι απίστευτα χαλαρός τύπος.

Με κάλεσε να επισκεφθώ ξανά τη Βόρεια Κορέα για διακοπές έξι ημερών τον Αύγουστο. Σίγουρα θα πάω, δεν μπορώ να περιμένω. Θα μείνω στο βασιλικό παλάτι".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ