NBA

Ο γκαφατζής του αιώνα: "Θα πάρετε παίκτη από την Ελλάδα;"

Ο γκαφατζής του αιώνα: "Θα πάρετε παίκτη από την Ελλάδα;"

Ο John Calipari θεωρείται ο κορυφαίος recruiter του NCAA. Κι όμως, παραδέχτηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του πως γελούσε όταν τον ενημέρωσαν οι Brooklyn Nets πως θέλουν να επιλέξουν στο Draft τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ακούστε τι λέει για τον παίκτη "που είδα για πρώτη φορά στο All Star Game".

Τον John Calipari ενδεχομένως να μην τον γνωρίζετε. Εν τάχει θα σας πούμε ότι πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος, κι αν αυτόν που θεωρείται ο κορυφαίος recruiter (σ.σ.: αυτός που "στρατολογεί" παίκτες για την ομάδα του) στην ιστορία. Κι αυτό γιατί καταφέρνει να πάρει στην ομάδα του, όποιον παίκτη θέλει.

Ο προπονητής του Kentucky, ο οποίος έχει προπονήσει τα τελευταία χρόνια -μεταξύ άλλων- τους Eric Bledsoe, Devin Booker, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Enes Kanter, Trey Lyles, Nerlens Noel, Tayshaun Prince, Rajon Rondo, Karl Anthony Towns, John Wall και James Young, παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του πως δεν είχε δει ποτέ ως τώρα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τον έμαθε στο All Star Game.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πιο σοκαριστική παραδοχή του, αφού τόνισε επίσης πως είχε εισηγηθεί αρνητικά όταν τον ρώτησαν από τους Brooklyn Nets την άποψή του για τον "Greek Freak".

Όλα ξεκίνησαν όταν ο παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής τον ρώτησε ποιον παίκτη από το All Star Game της Νέας Ορλεάνης προσπάθησε να κάνει recruit, δίχως αποτέλεσμα. Η απάντηση του John Calipari ξέφυγε από αυτό, αφού παραδέχθηκε πως " δεν βλέπω πολύ ΝΒΑ, πέρα από τους παίκτες που έχω προπονήσει στο παρελθόν. Θα σου πω λοιπόν ποιον είδα για πρώτη φορά. Τον "Greek Freak" τον είδα για πρώτη φορά και έπαθα πλάκα, ήταν απίστευτο αυτό που είδα. Είναι ψηλός και παίζει σαν γκαρντ".

Κι όταν, έκπληκτος, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πως γίνεται να μην τον ήξερε, εκείνος παραδέχθηκε πως " είχαν ρωτήσει την άποψή μου από τους Brooklyn Nets πριν από το Draft και τους απάντησα "μου κάνετε πλάκα, θα πάρετε έναν παίκτη από την Ελλάδα; Μου είπαν "πρέπει να τον δεις αυτόν τον παίκτη". Κάτι που δεν έκανα ποτέ". Κι ως εκ τούτου έχασε, όπως παραδέχθηκε, μια τεράστια ευκαιρία να πάρει το credit για την είσοδο του "Giannis" στο ΝΒΑ, μέσα από το κολεγιακό πρωτάθλημα.

" Μακάρι να τον είχα ανακαλύψει νωρίτερα, θα είχα έναν πλεϊμέικερ ύψους 2μ10 στην ομάδα και όλοι θα μου έδιναν το credit", εξήγησε ο John Calipari, πριν κλείσει παραδεχόμενος πως "ί σως πρέπει να βλέπω περισσότερο κάποιους παίκτες".

Απίστευτο κι όμως αληθινό, λοιπόν!

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ