NBA

Ο Steve Kerr δοκίμασε... μαριχουάνα για τον πόνο

HOUSTON, TX - APRIL 04:  Broadcaster Steve Kerr smiles on the court before the National Championship Game of the 2011 NCAA Division I Men's Basketball Tournament between the Butler Bulldogs and Connecticut Huskies at Reliant Stadium on April 4, 2011 in Houston, Texas.  (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)
HOUSTON, TX - APRIL 04: Broadcaster Steve Kerr smiles on the court before the National Championship Game of the 2011 NCAA Division I Men's Basketball Tournament between the Butler Bulldogs and Connecticut Huskies at Reliant Stadium on April 4, 2011 in Houston, Texas. (Photo by Streeter Lecka/Getty Images) GETTY IMAGES

O τεχνικός των Warriors, Steve Kerr, παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι κάποια στιγμή δοκίμασε πέρυσι μαριχουάνα για να ξεπεράσει τους πόνους που αισθανόταν στη μέση!

Στο ΝΒΑ ακόμα και η χρήση της λέξης "μαριχουάνα" αποτελεί ταμπού. Όταν δε κάποιος παίκτης πιαστεί θετικός σε κάποιο τεστ τιμωρείται άμεσα. Τώρα ωστόσο έρχεται ο προπονητής μίας εκ των δημοφιλέστερων ομάδων της Λίγκας τα τελευταία χρόνια να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα, παραδεχόμενος ότι έχει κάνει χρήση και μάλιστα πρόσφατα!

Ο λόγος για τον προπονητή των Golden State Warriors, Steve Kerr, ο οποίος δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του από την διπλή επέμβαση που υποβλήθηκε στη μέση το καλοκαίρι του 2015 δοκίμασε τη μαριχουάνα ως λύση για τον πόνο: " Υποθέτω ότι μπορεί να έχω πρόβλημα που το λέω αυτό, αλλά έχω δοκιμάσει δύο φορές τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο όταν πονούσα πολύ" δήλωσε αρχικά ο Kerr, για να συμπληρώσει:

" Έκανα πολύ έρευνα, μίλησα με πολύ κόσμο και ίσως θα αποτύγχανα να περάσω κάποιο drug test. Δεν ξέρω καν αν με δεσμεύει κάποια νομοθεσία στο ΝΒΑ, αλλά το δοκίμασα και δε με βοήθησε καθόλου. Άξιζε όμως, επειδή έψαχνα για απαντήσεις για τον πόνο. Δοκίμασα παυσίπονα και διάφορα φάρμακα, αλλά αυτά ήταν ακόμα χειρότερα. Είναι περίεργη κατάσταση".

Ο Kerr είπε στο τέλος και κάτι ακόμα. Ότι το ΝΒΑ ίσως πρέπει να αλλάξει τη νομοθεσία για τη μαριχουάνα. " Ελπίζω να γίνει αυτό και δε μου αρέσει καν η μαριχουάνα. Δοκίμασα κάποιες φορές και δε μου αρέσει. Δεν είμαι λοιπόν ειδικός σε αυτό. Ξέρω όμως το εξής: Αν είσαι παίκτης του NFL και αισθάνεσαι πολύ πόνο είναι προτιμότερο να πάρεις μαριχουάνα αντί για κάποιο σκληρό παυσίπονο, όταν οι γιατροί γράφουν παυσίπονα σαν να είναι βιταμίνες και συνεχίζει να υπάρχει η άποψη ότι τα πολλά φάρμακα είναι καλύτερα από τη μαριχουάνα. Νομίζω όμως ότι αυτή η αντίληψη αλλάζει.

Βλέπεις την αλλαγή στη νομοθεσία πολλών Πολιτειών πάνω στο θέμα, όπως στην Καλιφόρνια. Ελπίζω όμως όλες οι επαγγελματικές Λίγκες να κοιτάξουν πέρα από αυτό. Είμαι σίγουρο ότι στο NFL σκέφτονται τι θα πουν οι φίλαθλοι του. Και πάλι όμως, χωρίς να είμαι ειδικός, έμαθα τι θα πει χρόνιος πόνος τα τελευταία χρόνια και ξέρω αρκετά γύρω από αυτό το θέμα. Κάποια φάρμακα δεν είναι καλά, ίσα-ίσα που είναι πολύ χειρότερα για το σώμα από ότι η μαριχουάνα".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ