NBA

Ντόρσεϊ: "Οι Έλληνες μου δείχνουν την αγάπη τους συνεχώς"

Oregon's Tyler Dorsey warms up during a practice session for their NCAA Final Four tournament college basketball semifinal game Friday, March 31, 2017, in Glendale, Ariz. (AP Photo/David J. Phillip)
AP Photo/David J. Phillip AP

Παραχωρώντας συνέντευξη σε μεγάλο Αμερικανικό σάιτ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δήλωσε χαρούμενος από το γεγονός ότι έχει την στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθειά του να παίξει στο ΝΒΑ, προσθέτοντας ότι θέλει να αποδείξει πως μπορεί να γίνει ένας πλήρης παίκτης.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ συνεχίζει να παλεύει για το όνειρό του. Θέλει να παίξει στο ΝΒΑ, περνώντας συνεχώς από tryouts διάφορων ομάδων. σε ένα από αυτά το "παρών" έδωσε και το γνωστό σάιτ "draftexpress", παίρνοντας μεγάλη συνέντευξη από τον ομογενή γκαρντ.

Έχοντας πλέον περάσει από αυτή την διαδικασία πολλές φορές στο παρελθόν, ο Ντόρσεϊ έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του, μιλώντας για το όνειρό του, τα δυνατά του σημεία και, φυσικά, την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, δήλωσε σχετικά:

Για το τι χρειάζεται να δείξει στις ομάδες που τον παρακολουθούν: " Θέλω να τους αποδείξω ότι μπορώ να σκοράρω με όλους τους τρόπους και να παίξω άμυνα σε παίκτες που αγωνίζονται από το "1" έως το "3". Επίσης, να τους δείξω πως είμαι εκρηκτικός και μπορώ να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου. Ότι είμαι μία διαρκής απειλή για triple double και μπορώ να κάνω το παιχνίδι μου. Παίζω με την καρδιά μου και θέλω να τα πάω όσο καλύτερα γίνεται σε κάθε άσκηση και κάθε τεστ που περνάω".

Για το ποιο είναι το δυνατό του σημείο και τι πρέπει να βελτιώσει: " Το σουτ μου είναι το δυνατό μου σημείο. Για να κάνω όμως το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μου πρέπει να παίξω καλύτερη άμυνα. Να γίνω ένας παίκτης εξίσου καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επίσης, να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ και στις δύο θέσεις των γκαρντ, να χειριστώ τη μπάλα και να δημιουργήσω καταστάσεις για τους συμπαίκτες μου".

Για την εμπειρία του από την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κρήτη: " Ήμουν χαρούμενος που πήγα εκεί και έπαιξα. Βοήθησα με όποιον τρόπο μπορούσα ώστε να νικήσουμε. Ήταν εξαιρετική εμπειρία, γνώρισα καλούς ανθρώπους στην ομάδα και στο τεχνικό επιτελείο με τους οποίους μιλάω ακόμα. Πήγα και στην Εθνική Ανδρών, στην προεπιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν άλλη μια ωραία εμπειρία, έπαιξα απέναντι σε επαγγελματίες παίκτες και τον "Greek Freak" (σ.σ Γιάννη Αντετοκούνμπο). Έμαθα από εκείνον, έπαιξα εναντίον του και αυτό βοήθησε το παιχνίδι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι Έλληνες με στηρίζουν στην καριέρα μου και αυτή μου την προσπάθεια".

Για την αντιμετώπιση που έχει από τους Έλληνες και τι σημαίνει το Ελληνικό διαβατήριο: " Μου δείχνουν την αγάπη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε φορά που πηγαίνω στην Ελλάδα μου δείχνουν πόσο με αγαπούν. Είναι πολύ ωραίο ότι έχω τη στήριξή τους. Έχω σχέσεις με την Ελλάδα σε όλη μου τη ζωή, η γιαγιά μου μαγείρευε παλαιότερα ελληνικά φαγητά. Έχω συνηθίσει να τρώω ελληνικό φαγητό και έχω μάθει πολλά, ενώ είχα πάντα αυτή την κουλτούρα, αλλά δεν μιλάω ελληνικά, επειδή δεν τα έμαθα όταν ήμουν μικρός".

Δείτε το σχετικό VIDEO με τη συνέντευξη του Ντόρσεϊ:


AP Photo/David J. Phillip
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ