NBA

Kenyon Martin σε Jeremy Lin: "Θα ήθελες να είσαι μαύρος, αλλά σε λένε Lin"

Brooklyn Nets guard Jeremy Lin looks to pass the ball during the first half of the team's preseason NBA basketball game against the Miami Heat, Thursday, Oct. 5, 2017, in New York. (AP Photo/Kathy Willens)
Brooklyn Nets guard Jeremy Lin looks to pass the ball during the first half of the team's preseason NBA basketball game against the Miami Heat, Thursday, Oct. 5, 2017, in New York. (AP Photo/Kathy Willens) AP PHOTO/KATHY WILLENS

O παλαίμαχος ΝΒΑερ Kenyon Martin εκνευρίστηκε από την επιλογή του Jeremy Lin να κάνει dreadlocks στα μαλλιά του και του έκανε επίθεση στο Instagram, προκαλώντας πανικό. Η απάντηση του Lin ωστόσο ίσως είναι η καλύτερη που έχουμε δει εδώ και χρόνια!

O Kenyon Martin πάντα έλεγε αυτό που σκεφτόταν. Αυτό έκανε και τώρα με αφορμή την απόφαση του Jeremy Lin να κάνει dreadlocks στα μαλλιά του, ένα χτένισμα που έχει ταυτιστεί με την αφροαμερικανική κουλτούρα. Και το αποτέλεσμα ήταν να γίνει... πανικός!

Βλέποντας το χτένισμα του Lin, ο παλαίμαχος ΝΒΑερ - που ξεκίνησε την καριέρα του από τους Nets, όπου τώρα αγωνίζεται ο Lin - "ανέβασε" πρώτα μία φωτογραφία του Lin, γράφοντας στα σχόλια: " Έχω τόσες πολλές ερωτήσεις!!!!"

Kenyon Martin σε Jeremy Lin: "Θα ήθελες να είσαι μαύρος, αλλά σε λένε Lin"

Βλέποντας τα σχόλια από κάτω από το post του όμως, με πολύ κόσμο να τον αποκαλεί ρατσιστή επειδή ο Lin είναι ασιατικής καταγωγής, αποφάσισε να δημοσιεύσει και ένα VIDEO για να καταθέσει την άποψή του. Και με αυτά που είπε έκανε τα πράγματα χειρότερα! Τι είπε όμως; Ιδού:

" Πρέπει να θυμίσω σε αυτό το παιδί ότι το επίθετό του είναι Lin; Έλα φίλε, ας σταματήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε μία θέση στην ομάδα μας στο παρελθόν με αυτά τα σκ...α που έχει στο μυαλό του. Έλα φίλε, κάποιος πρέπει να του πει ότι 'εντάξει αδελφέ, καταλάβαμε. Θα ήθελες να είσαι μαύρος'. Το καταλαβαίνουμε. Αλλά το επίθετό σου είναι Lin"!

Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αυτό το post του Martin δεν αντιμετωπίστηκε και πολύ όμορφα από τον κόσμο. Και σαφώς έπαιξε ρόλο σε αυτό η ασιατική καταγωγή του Lin. Ο γκαρντ των Nets ωστόσο όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά η απάντησή του είναι ίσως η καλύτερη που έχουμε δει εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Lin έγραψε το εξής στο Instagram:

" Φίλε, όλα καλά. Σίγουρα δεν χρειάζεται να σου αρέσουν τα μαλλιά μου και έχεις δικαίωμα να πεις την άποψή σου. Βασικά, είμαι ευγνώμων που μοιράστηκες την άποψή σου. Στο τέλος της ημέρας, εκτιμώ ότι εγώ έχω dreads στα μαλλιά μου κι εσύ έχεις κινέζικα τατουάζ, επειδή θεωρώ ότι είναι ένα σημάδι σεβασμού. Και νομίζω ότι, ως μειονότητες, όσο περισσότερο εκτιμούμε ο ένας την κουλτούρα του άλλου, τόσο πιο πολύ θα επηρεάσουμε την κοινωνία. Ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για τους Nets και το μπάσκετ. Σε είχα αφισα στο δωμάτιό μου όταν μεγάλωνα"!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Martin απάντησε ξανά λίγο αργότερα, βάζοντας τέλος σε αυτή την ιστορία, λέγοντας μέσω νέου VIDEO ότι " Ο Lin είναι ενήλικος και μπορέι να έχει ό,τι χτένισμα θέλει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα μου αρέσει κιόλας ή θα συμφωνώ. Επίσης, είμαι ενήλικος, οπότε μπορώ κι εγώ να λέω ό,τι θέλω. Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο, ωριμάστε, απλώς έκανα πλάκα. Δε μου αρέσει πάντως το χτένισμά του. Έχω μία καλή μέρα και κάντε κι εσείς το ίδιο.".

AP Photo/Kathy Willens

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ