NBA

Κατάθεση ψυχής από τον Tony Parker για τους Spurs

Κατάθεση ψυχής από τον Tony Parker για τους Spurs
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Tony Parker άνοιξε την καρδιά του κι ευχαρίστησε με έναν συγκινητικό τρόπο τους San Antonio Spurs, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των Gregg Popovich και Tim Duncan.

Ο Τony Parker θα αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα των Charlotte Hornets, αλλά οι Spurs έχουν περίοπτη θέση στην καρδιά του και τους ευχαρίστησε κάνοντας κατάθεση ψυχής.

Ο Γάλλος γκαρντ αποχώρησε ύστερα από 17 χρόνια από τους Spurs και μέσω του "The Players’ Tribune" τούς έστειλε μία συγκινητική επιστολή, η οποία έχει τίτλο "σε ευχαριστώ San Antonio".

Ο Tony Parker αρχικά γύρισε πίσω στο 2001, όταν οι Spurs τον επέλεξαν στο Νο. 28 του NBA Draft: "Λοιπόν, φαντάσου το εξής: Έχεις μία πολύ μεγάλη συνέντευξη για δουλειά. Δούλευες όλη σου την ζωή για αυτήν την ευκαιρία. Θα είναι ένα από κορυφαία μέρη για να εργαστεί. Η συνέντευξη είναι στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά δεν σε νοιάζει. Παίρνεις το αεροπλάνο, περνάς τον ωκεανό και συναντάς τα αφεντικά της εταιρείας.

Ακούγεται ελπιδοφόρο, σωστά;

Μόνο που τα πράγματα πήγαν άσχημα. Ίσως λόγω του jet-lag ή του άγχους, όταν πας στην συνέντευξη, δεν είσαι ο εαυτός σου. Κάνεις μερικές ασκήσεις και είναι απογοητευτικό. Όσο σκληρά και αν προσπαθείς, είσαι ένα βήμα πίσω. Δείχνεις κατάκοπος. Έπειτα από 10 λεπτά, το μεγάλο αφεντικό λέει πως είδε, όσα ήθελε. Αυτό ήταν. Τελείωσες...

Μοιάζεις με εφιάλτη σωστά;

Όπως μπορείς να μαντέψεις, αυτή είναι η ιστορία μου. Αυτή ήταν η πρώτη μου προπόνηση με μία ομάδα του ΝΒΑ πριν από την διαδικασία του Draft το 2001. Ήταν μία καταστροφή. Πραγματικά ήμουν χάλια. Όταν τελείωσε, ήμουν σίγουρος πως είχε τελειώσει και το όνειρο του NBA.

Aλλά όπως προφανώς να κατάλαβες, αυτή η ιστορία είναι η δική μου. Στοιχηματίζω πως οι πιο πολλοί θα αναρωτιέστε με ποια ομάδα ήταν το εφιαλτικό workout. Ήταν με τους Spurs.

Είναι αλήθεια, έπαιξα το χειρότερο μπάσκετ στη ζωή μου στην χειρότερη στιγμή, μπροστά από τον Coach Pop. Είχαν φέρει έναν πρώην παίκτη του ΝΒΑ, τον Lance Blanks για το workout μου. Με έκανε να μοιάζω με παιδί.

Πιστεύω πως αυτή η ιστορία είναι σημαντική, επειδή πολλοί πιστεύουν πως ο Coach Popovich είναι σκληρός (σ.σ. hard-ass guy). Θα σας πως, όμως. Είναι αστείο. Ίσως να μην ήμουν στην λίγκα, αν ο Pop δεν αποφάσιζε να μου δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Mε κάλεσε σε ακόμα ένα workout και φρόντισα να μην τα θαλασσώσω. Αυτήν την φορά έπαιξα καλύτερα απέναντι στον Lance. Πάλι μου έδωσε να καταλάβω, αλλά ήμουν καλύτερος. Πιστεύω πως έδειξα κάποια από όσα μπορούσα να κάνω στο γήπεδο. Φίλε, είναι τρελό. Επειδή το επόμενο που θυμάμαι, είναι να παρακολουθώ το Draft και να ακούω «With the 28th pick in the 2001 Draft, the San Antonio Spurs select Tony Parker, of Racing Club Paris, France».

Με άλλα λόγια πήρα την δουλειά.

Ύστερα από 17 χρόνια ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Παραμένω το ίδιο 19χρονο παιδί. Μόνο που τώρα, ξαφνικά, είμαι 36 ετών και αφήνω την δουλειά για μία άλλη".

Σχετικά με την φιλοσοφία της ομάδας του San Antonio, τόνισε: "Είναι αλήθεια, οι Spurs φτιάχνονται για να νικήσουν. H νίκη είναι το πιο σημαντικό, αλλά πάντα πάντα θυμάμαι κα είμαι ευγνώμων είναι πως - παρά τις προτεραιότητες - η εξέλιξή μου δεν έμεινε πίσω".

Ο Tony Parker, όμως, έβγαλε το... καπέλο του και στον Tim Duncan ."Ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών; Δεν το ξέρω. Θα πω, όμως, πως ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα και από εκεί και πέρα ας αναλάβουν οι ειδικοί. Επίσης, θα πω κάτι ακόμα με σιγουριά. Είναι ο πιο διαχειρίσιμος παίκτης για τους προπονητές όλων των εποχών.

Για εμένα αυτό ήταν το μυστικό μας όπλο. Βλέπεις έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, που έχει βρεθεί στις καλύτερες πεντάδες του NBA κι έχει υπάρξει ΜVP των τελικών, πως είναι πρόθυμος να προπονηθεί σαν να είναι ένας παίκτης που παλεύει για να βρει μία θέση στην ομάδα. Ήταν απίστευτο. Αυτό είναι ένα χάρισμα. Ο καλύτερος παίκτης της λίγκας ήταν διατεθειμένος να βάλει στην άκρη το "εγώ" του για το καλό της ομάδας.

Ερχόντουσαν παίκτες, έβλεπαν τι γινόταν και τελικά έκαναν ό,τι και ο Tim. Αυτή ήταν η φιλοσοφία των Spurs", έγραψε μεταξύ άλλων ο Tony Parker, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του οργανισμού των Spurs και τους φίλους τους.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ